30.10.2015 | Nota de premsa Eleccions a la Junta Directiva d’ECAS | en PDF

  • Serà el darrer mandat que encapçalarà la Junta Directiva de la federació, que agrupa un centenar d’entitats d’acció social

  • ECAS revalida la voluntat de col·laborar de manera crítica i propositiva amb governs, classe política i moviments socials

Teresa Crespo ha estat reelegida avui presidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) per a un nou mandat de dos anys. Serà l’últim en què encapçalarà la Junta Directiva de la federació, que presideix des del 2009, i un dels objectius d’aquest període serà preparar una nova presidència de cara al 2017.

L’acompanyen en la candidatura de consens, l’única presentada a les eleccions celebrades aquest matí en assemblea general extraordinària, Sonia Fuertes (Fundació Salut i Comunitat, vicepresidenta de la Taula del Tercer Sector), Xavier Puig (Ceps Projectes Socials, president del Consell General del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials), Fina Rubio (Fundació Surt, presidenta de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social),Rosa Balaguer (Casal dels Infants) i Felisa Pérez (Associació Benestar i Desenvolupament, presidenta de la Federació Catalana de Drogodependències), entre un total de 22 membres, 10 dones i 12 homes.

L’equip es defineix com “una candidatura de continuïtat amb la cultura de l’organització” i es proposa seguir “cercantnous instruments de lluita contra la pobresa i la desigualtat” i potenciar la internacionalització dels projectes de l’entitat. Així mateix, la nova Junta revalida la disposició a “col·laborar amb una relació crítica però propositiva, fonamentada en el diàleg obert, amb els governs, la classe política i els moviment socials”.

Entre els projectes col·lectius de caràcter público-privat que vol potenciar s’hi compta el programa d’inserció laboral de col·lectius en risc Làbora, realitzat juntament amb Creu Roja i la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya a partir d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu és fomentar l’ocupació de persones amb dificultats d’accés al mercat de treball basat en el treball en xarxa de les entitats del tercer sector amb l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona.

L’acció d’ECAS gira al voltant dels tres eixos estratègics d’utilitat a les entitats membres, representativitat i incidència, en el marc de la qual es planteja “defensar els drets de la ciutadania” i articular el discurs compartit entre les 96 entitats membres, que a banda de participar en els òrgans de govern –Assemblea General i Junta Directiva— contribueixen a la tasca comú través de Comissions d’Àmbit (Inserció Sociolaboral, Famílies, Migracions, Penitenciari i Execució Penal, i VIH-sida i exclusió social), Comissions Territorials (Girona i Tarragona) i Grups de Treball sobre qüestions específiques (actualment RMI i articulació del tercer sector).

La voluntat de treballar en xarxa es fa extensiva, més enllà del tercer sector social i les administracions públiques, a l’àmbit acadèmic i altres organismes, moviments i agents socials. Una de les tres vicepresidències té com a àrea específica d’acció les relacions institucionals,  mentre que les altres dues s’ocuparan de la innovació i les relacions internacionals, i la comunicació i la participació interna. ECAS forma part de diversos espais i plataformes del sector, entre els quals la Taula del Tercer Sector, La Confederació, el CAB, l’EAPN i Pobresa Zero.

Nota de premsa en PDF

Recommended Posts