Skip to content
 

Núm. 154 | 19.01.2016

 

 

 

El tercer sector reivindica l’acció comunitària com a espai de col·laboració i transformació 

La jornada ‘Acció comunitària als barris: agents implicats i rol del tercer sector social’, celebrada divendres passat a Barcelona, va reunir una vuitantena de persones vinculades a l’àmbit social des de diferents perspectives: tercer sector, administracions locals, entitats veïnals, moviments socials i àmbit acadèmic, entre altres. La sessió va fer palès que l’acció comunitària és un espai de confluència des del qual diversos actors construeixen cohesió social i impulsen la participació ciutadana. | Crònica al web d’ECAS | ‘Les preposicions de l’acció comunitària: ‘en’, ‘amb’ o ‘per a’ la comunitat?’, article d’Anna Tomàs a Social.cat

‘Una economia per al 99%’, nou informe
sobre desigualtats d’Oxfam Intermón

A Espanya la fortuna de tres persones equival a la riquesa del 30% més pobre i l’Estat deixa d’ingressar més de 1.500 milions d’euros per l’activitat canalitzada a través dels 15 paradisos fiscals més agressius del món. Són dues de les dades que recull l’informe ‘Una economia per al 99%’ (resum executiu en PDF), amb què Oxfam Intermón denuncia l’augment de les desigualtats i reclama un model econòmic alternatiu que posi a les persones al centre.

‘Copagament, pensions i fiscalitat’ 

Al fil del comentari de la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat sobre un possible increment del copagament dels medicaments per part dels pensionistes amb rendes més altes, la presidenta d’ECAS reflexiona sobre els motius i les implicacions de la mesura en un article publicat a El Periódico. Teresa Crespo es pregunta “si aquesta proposta té relació amb el fet que el Govern estigui donant voltes aquests dies a la urgent necessitat de reformar el sistema de pensions” i conclou que amb una política fiscal més justa no faria falta plantejar mesures tan dubtoses com la d’augmentar el copagament dels medicaments.

‘L’atenció en salut mental dels infants i adolescents’, 14 de febrer

La Taula del Tercer Sector organitza, en el marc dels Debats Catalunya Social, la presentació del dossier ‘L’atenció en salut mental dels infants i adolescents’ a càrrec d’Anna Suñer, coordinadora de la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT). Tindrà lloc el 14 de febrer de 9.20 a 10.45h, a l’Ateneu Barcelonès (Canuda 6) i en el debat hi intervindran Carme Grifoll (Fundació Nou Barris), Marta Poll (Federació Salut Mental Catalunya) i Carme Calafat (ABD). Modera Elena Freixa, cap de Societat del diari Ara. | Inscripció online

‘Podries ser tu’, campanya per posar fre al sensellarisme

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar i l’Ajuntament de Barcelona han engegat la campanya ‘Podries ser tu. Posem fre al #sensellarisme‘, mitjançant la qual es busca donar visibilitat a la complexitat de situacions que implica trobar-se sense llar posant l’èmfasi en què es tracta d’una realitat que podríem viure tots. En elmanifest de la campanya es destaquen temes com la necessitat de detectar les persones en risc de quedar sense llar, promoure l’accés a l’habitatge i al mercat laboral de qui ja s’hi troba, o ampliar i adaptar els recursos d’atenció social existents.

 

‘Els reptes del nostre Estat del benestar’, 23 de gener 

La Fundació Pere Tarrés organitza una trobada amb Mario Garcés, secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat del Govern espanyol, dilluns 23 de gener de 14 a 16.15h a l’Alberg Pere Tarrés (Numància 149, Barcelona). Garcés impartirà una xerrada-col·loqui centrada en els reptes de la societat del benestar i, a continuació, s’obrirà el col·loqui amb els assitents. El dinar té un preu de 20 euros i la inscripció és online.

 

 

‘Repensar el treball. Un debat ineludible’, curs de Cristianisme i Justícia del 2 al 23 de febrer 

El Centre d’estudis Cristianisme i Justícia organitza el curs ‘Repensar el treball. Un debat ineludible’ en quatre sessions els dies 2, 9, 16 i 23 de febrer a la seu de l’entitat (Roger de Llúria 13, Barcelona). L’equip docent el formen Eduardo Rojo, David Murillo i David Casassas, i la quarta jornada consistirà en una taula rodona sobre el futur del treball amb Joan Carles Gallego (CCOO), Carlos Obeso (Institut d’Estudis Laborals d’ESADE) i Pepe Rodado (capellà obrer), moderada per Teresa Crespo (ECAS). Té un preu de 40 euros, 30 per a persones en atur i estudiants. +info | inscripció

Guia d’entitats d’acció social a Girona’, presentació 2 de febrer

La Comissió Territorial d’ECAS a Girona presentarà la ‘Guia d’entitats d’acció social a Girona’ el proper 2 de febrer a les 11.30h a l’Hotel d’Entitats (Rutlla 22). L’acte comptarà amb Teresa Crespo, presidenta d’ECAS. La publicació posa a l’abast de l’administració local informació sobre 21 entitats al territori amb les quals poder establir col·laboracions en la creació i gestió de serveis i nous projectes.

TIC, infància i inclusió, a debat el 25 gener 

En el marc del projecte #saltaamblesTIC, d’aprenentatge a través de tauletes digitals amb infants en risc, la Fundació La Salut Alta organitza dimecres 25 de gener a les 18.30h al Palau Macaya de Barcelona (Passeig Sant Joan 108) la taula rodona ‘Incloem les TIC, incloem l’infant’ (programa en PDF). El debat es plantejarà des dels àmbits de la docència, la investigació i l’educació social amb intervencions d’Elena Ojando Pons, pedagoga i psicòloga; Digna Couso Lagarón, directora del Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica de la UAB (UAB); i Inés Vicente Barbero, educadora de La Salut Alta i coordinadora de Salta amb les TIC.

 

4ª Jornada anual XEASC, ‘Construint en comunitat’ 

La Xarxa d’Entitats d’Acció Social i Comunitària (XEASC) organitza les seves jornades anuals dissabte 28 de gener de 9.30 a 14h a El Vendrell (Tarragona). Amb el títol ‘Construint en comunitat’ es busca reflexionar sobre l’acció comunitària en el si de les entitats socials. La ponència marc anirà a càrrec de César Muñoz, educador social i consultor internacional d’infància i joventut i participació ciutadana. Per inscriure’s cal adreçar-se a Vivian Cano: vivian@sinergia.org

 

 

 

#PropòsitCasal, campanya de captació de fons 

El Casal dels Infants ha engegat una campanya per animar empreses solidàries, administracions i ciutadania a fer aportacions per assolir els objectius del 2017, sota el lema#PropòsitCasal. Les col·laboracions serviran per costejar les llars tutelades, les assessories d’orientació integral a famílies en situació de vulnerabilitat, les classes de reforç i els espais per fer deures en horari extraescolar. La iniciativa inclou el vídeo ‘Quins propòsits tens per l’any vinent?’.

Diàleg intercultural entre dones,
31 de gener

L’Associació Salut i Família proposa un seminari de reflexió i diàleg intercultural entre dones de cultura magrebina i dones autòctones el 31 de gener de 9.15 a 14h al Palau Macaya (Passeig Sant Joan 108, Barcelona). S’emmarca en el programa ‘Diàleg intercultural entre dones de tots els orígens: Evolucionant Juntes’, destinat a crear espais de reflexió que afavoreixin la llibertat de pensament i enforteixin la voluntat de trobar instruments i recursos de canvi en els àmbits familiar, educatiu, social i econòmic per part de les dones magrebines i autòctones.

Concert ‘Cors Solidaris per un món d’oportunitats’,
27 de gener

La Salle Solidària organitza el concert ‘Cors Solidaris per un món d’oportunitats’ al teatre de La Salle Bonanova (Passeig Bonanova 8, Barcelona) el 27 de gener a les 18.30h. Tots els beneficis es destinaran a la Fundació PROIDE i a la Fundació Comtal. Hi participaran 23 instrumentistes, un cor de 15 cantants i un cor de gòspel integrat per 50 alumnes. Hi col·laboren quatre centres de La Salle, el Cor Jove de Ciutat Vella i el grup musical 70xset. Les entrades ja estan a la venda.

 

 

 

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2017 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.orgdonar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció