Skip to content

Núm. 146 | 19.09.2016

Inscripcions obertes per a la jornada de Pobresa Zero – Justícia Global, 7 d’octubre

Divendres 7 d’octubre tindrà lloc a Barcelona (Facultat de Nàutica de la UPC, Pla de Palau 18) una jornada de treball convocada per Pobresa Zero – Justícia Global amb el títol ’12 fronts, 12 mesos després: es redueixen les desigualtats?’. La trobada donarà seguiment a la campanya de 2015, ‘Posa-t’ho a l’agenda! 12 fronts en la lluita contra les desigualtats‘, i avaluarà els avenços assolits al llarg del darrer any en cadascun dels fronts amb la participació d’experts i representants de l’àmbit polític. Juntament amb professionals de les més de 3.200 entitats que formen la plataforma, debatran al voltant de tres eixos: Benestar i Drets Socials, Fiscalitat i Migracions. El programa de la jornada està disponible i les inscripcions, obertes.

Presentació de l’informe INSOCAT núm. 7, ‘Gent gran: pobresa i vulnerabilitat’

ECAS presentarà dijous 29 de setembre una nova edició de l’informe d’Indicadors socials a Catalunya, INSOCAT, centrat en aquest cas en la situació de les persones grans. Dos dies abans del Dia Mundial de la Gent Gran, que es commemora l’1 d’octubre, la seu de Càritas Diocesana de Barcelona (Plaça Nova 1) acollirà a les 10:30h la roda de premsa amb què es farà públic el monogràfic Gent gran: pobresa i vulnerabilitat’. L’informe aborda les problemàtiques que afecten la població de 65 anys i més en relació a diversos factors: pobresa, habitatge, salut, xarxa relacional i soledat, dependència i pensions. El document compta amb la col·laboració d’una dotzena de professionals de l’àmbit social que han complementat la informació quantitativa amb la seva experiència directa i el seu coneixement del col·lectiu mitjançant un focus group.

Nova edició del cicle ‘Els dilluns dels Drets Humans’ amb CiJ

El Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) engega una nova edició del cicle de conferències ‘Els dilluns dels Drets Humans’, una iniciativa que porta en marxa des del 1998 amb l’objectiu de divulgar i debatre sobre qüestions relacionades amb vulneracions dels Drets Humans a tot el món, com ara la signatura del tractat de lliure comerç (TTIP), la violència contra les dones, les polítiques migratòries, el deute o la pobresa infantil. Compta amb la participació de veus i organitzacions expertes en l’eix de cada trobada i les conferències tenen lloc a les 19h a la seu de Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona). L’entrada és lliure, sense inscripció prèvia. Els debats es poden seguir en directe per streaming al web de CiJ.

El 24 i 25 de setembre, ‘Associa’t
a la festa’ per la Mercè

La Plaça Catalunya de Barcelona acollirà el 24 i 25 de setembre la mostra d’entitats ‘Associa’t a la festa’  amb motiu de les festes de la Mercè. La iniciativa vol visibilitzar la tasca de les entitats de la ciutat i la seva capacitat de transformació social a través d’activitats lúdiques i festives gratuïtes de tot tipus ofertes per unes 200 associacions. Hi haurà tallers i activitats infantils, d’arts escèniques i plàstiques, música, art urbà, ràdio, sensibilització en igualtat de gènere, accessibilitat i comerç just, entre altres. Hi seran presents entitats d’ECAS com ara acidH, ABD, in Via i el Centre d’acollida Assís. Consulteu els horaris de les activitats al programa complet. D’altra banda, la Fundació Acollida i Esperança serà present a la VI Fira d’entitats i equipaments del Gòtic.

Jornada ‘Converses sobre nous models de finançament’ a Barcelona, 3 d’octubre

Barcelona Activa impulsa aquesta jornada com a punt d’inici d’un nou programa de Finançament Alternatiu i vol ser un altaveu de projectes reals finançats per vies no convencionals, com ara el micromecenatge o la banca ètica i cooperativa. Jordi Marí, expert en finançament alternatiu, oferirà la ponència marc ‘El mercat del finançament alternatiu’, i diverses organitzacions presentaran casos d’èxit. La jornada tindrà lloc el 3 d’octubre de 17 a 20h a l’auditori de la seu central de Barcelona Activa (Llacuna 162-164, Barcelona). La inscripció ja està oberta.

Taller d’anàlisi de la realitat i compromís social de Marianao

La Fundació Marianao ofereix, a través de l’Escola de Formació Social Joan N. García Nieto, un curs-taller d’anàlisi de la realitat i compromís social a partir del dilluns 17 d’octubre a l’Espai Mercè Rodoreda (Plaça Mercè Rodoreda 5-7, Sant Boi de Llobregat). La formació analitzarà des de diverses perspectives el context actual i promourà el debat perquè els participants puguin formular alternatives. Us podeu descarregar el programa complet i formalitzar les inscripcions fins el 12 d’octubre online, per correu electrònic a comunicacio@marianao.net o per telèfon al 93 630 30 62.

Protocol d’Intress sobre conductes suïcides

Intress ha presentat aquest mes a Madrid, amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, el seu primer Protocol per a la prevenció, intervenció i postvenció de la conducta suïcida (PDF). La publicació vol fer front a la manca de programes nacionals per a la prevenció del suïcidi o d’un Observatori Nacional que col·labori amb les diferents institucions implicades. El text, elaborat per especialistes de l’Àrea de Salut Mental d’Intress, remarca la importància de combatre falsos mites associats al suïcidi que poden dificultar-ne l’abordatge i presenta un seguit de recomanacions.

‘Formació de la nova ciutadania: llengua, cultura i participació’

La Comissió de Formació, de la qual formen part les entitats d’ECAS Eica Casc Antic, Servei Solidari i Probens, programa una nova edició del curs de ‘Formació de la nova ciutadania: llengua cultura i participació’ que començarà el 6 d’octubre. El primer mòdul se centrarà en l’aprenentatge de llengües i la lectoescriptura com a mitjà de cohesió social, i constarà d’onze sessions fins al desembre. La inscripció ja està oberta. El curs és gratuït per a voluntaris i col·laboradors d’entitats i té diversos preus segons el nombre de sessions a les quals es vulgui assistir. Hi ha descomptes per a persones en atur.

Festival Marea de Marees, 1 d’octubre

El proper 1 d’octubre el Parc Nou d’El Prat de Llobregat acull el Festival de Marea de Marees, que reunirà els diversos moviments de lluita pels drets socials en un únic esdeveniment. A partir de les 10h i al llarg de tot el dia hi haurà actuacions i activitats de poesia, teatre, havaneres, swing i altres. També hi haurà un dinar popular. Els bons de col·laboració són de 10€. Hi participaran la Marea Blanca per la sanitat, la groga per l’educació, i la pensionista, entre altres.

Curs d’educació en Drets Humans d’infants i joves

L’Associació d’Educadors en Drets Humans (Ahead) proposa una formació semipresencial sobre l’Educació en Drets Humans (EDH) i eines per actuar com a agents de canvi per a la transformació social. Les sessions presencials tindran lloc els dimecres 5 i 19 octubre, i 2, 16 i 30 de novembre, de 17.30 a 19.30h a Can Massallera (Mallorca 30, Sant Boi de Llobregat). Us podeu inscriure a través del formulari d’AHEAD o amb el del Departament d’Ensenyament fins el 28 de setembre. Per a més informació, escriviu a formacio@aheadedu.org.

JIS ofereix exposicions gratuïtes adreçades a joves

Joves per la Igualtat i la Solidaritat disposa de diverses exposicions sobre el VIH/sida i la prevenció de trastorns de comportament alimentaris adreçades al públic jove que posa a disposició d’instituts, casals de joves, punts d’informació juvenils, entitats, centres cívics, biblioteques i qualsevol altre espai on el públic jove les pugui visitar. Les exposicions i altres recursos es poden veure a l’apartat de materials del web de l’entitat, i a més podeu consultar la guia d’activitats i serveis que ofereix. Per a més informació: 93 421 93 10 o sandra@joves.org.

Curs de postgrau en intervencions multifamiliars d’ABD

ABD Associació Benestar i Desenvolupament ofereix en col·laboració amb el Centre de Teràpia Interfamiliar la 3a edició del postgrau ‘Expert/a en Intervencions Multifamiliars en contextos socials, educatius i sanitaris’. El curs té com a finalitat capacitar especialistes per a la intervenció grupal multifamiliar. La formació té com a base la intervenció centrada en la persona i presenta estratègies que impliquin l’entorn més proper, especialment les famílies i la comunitat. El postgrau és de caràcter teòric – pràctic i combina l’assistència presencial amb la participació activa de l’alumnat en dinàmiques de grup amb l’assistència a grups terapèutics plurifamiliars. Per a més informació sobre els horaris i els preus, consulteu el programa complet o escriviu a expertomultifamiliar@gmail.com.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció