20171102_Peixera-etica02.11.2017 | Organitza el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)

El proper dilluns 6 de novembre de 18 a 20h la Sala la Cuina de l’Espai Francesca Bonnemasion (Sant Pere Més Baix 7, Barcelona) acollirà la trobada ‘Peixera ètica 2017. Quin és l’estat de l’ètica a la professió? Com es resolen els conflictes de valor?‘. Aquesta versarà sobre els conflictes ètics amb què es poden trobar els treballadors socials. La recerca de l’equilibri entre el dret al desenvolupament de l’autonomia personal per una banda, i la construcció d’espais de solidaritat col·lectiva, per l’altra, fa que la tasca dels professionals de l’educació social tingui moments de molta dificultat. Treballar en un escenari de complexitat, sovint obliga a moure’s en el terreny de la incertesa i el dubte.

Per sortir d’aquesta situació és necessari acceptar que els conflictes de valor són un fet inherent a la professió, que sempre seran presents i que cal pensar formes col·lectives d’abordar-los.

Dinàmica de l’activitat i de les persones que hi participaran:

Es proposa fer una discussió grupal en format peixera, en què hi haurà uns participants anomenats peixos que iniciaran el debat i uns observadors, que interpel·laran els peixos per donar altres mirades a les reflexions que s’han fet prèviament, amb una intenció constructiva, des de fora del dia a dia de la professió.

Aquest format facilita la discussió en grup, donant ordre i sentit al debat.

18– 18.45h Inici de la discussió grupal

Debat moderat per en Jesús Vilar, professor titular a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, Universitat Ramon Llull. Membre del grup motor d’ètica del CEESC.

Amb la participació de:

  • Begoña Roman, professora d’Ètica (UB). Presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya
  • Imma Pérez, advocada i educadora social. Tota la seva carrera professional ha estat relacionada amb la infància. Actualment és la cap d’assessoria jurídica del Consorci de Serveis Socials de Barcelona.
  • Mireia Lluís, educadora social i psicopedagoga, directora del Centre de dia El Mil·lenari, gestionat per Suara Cooperativa.
  • Laura Sánchez, educadora social i antropòloga. Delegada judicial de Mesures Penals Alternatives. Coordinadora de la Guia de Bones Pràctiques per a una intervenció ètica en les mesures penals alternatives.

18.45 – 19.30h Interpel·lació per part dels observadors i debat entre peixos i observadors

  • Mercè Sanchís, treballadora social. Coordinadora de l’Equip de Mesures Penals de Barcelona. E-moderadora de la comunitat de pràctica de mesures penals alternatives.
  • Araceli Lázaro, educadora social i pedagoga. Ha estat responsable de centres residencials, analista de programes d’infància, secretària de l’Observatori dels Drets de la Infància i professora de la Facultat d’Educació Social Pere Tarrés (URL). Ara jubilada.

19.30 – 20h Debat obert amb el públic assistent

 

Inscripcions

Recommended Posts