15.09.2014 | En el marc de l’Escola d’Estiu del Voluntariat, l’Observatori del Tercer Sector organitza una sèrie de tallers ‘express’ de tres hores de durada per afrontar temes d’utilitat per a les entitats socials com poden ser la comunicació, les memòries, la gestió del temps, les xarxes internacionals o el microfinançament. Encara queden places en els següents tallers. Cal inscriure’s online.

  • Com desenvolupar les competències necessàries pel segle XXI, 18 de setembre. Les competències que buscaven als equips (remunerats i voluntariat) al segle XX ja no serveixen pel segle XXI: hem passat d’un entorn “tècnic-especialitzat” a un entorn “relacional-emprenedor”. Al taller s’identificaran les competències claus per sobreviure i aportar valor en una organització del segle XXI. Impartit per Jordi Serrano.
  • Temps de voluntariat i organització del temps de la vida quotidiana, 18 de setembre. Els dies continuen essent de 24 hores, però la vida s’avui sembla pensada per dies més llargs. No és fàcil conciliar la vida personal i laboral amb la dimensió comunitària. Amb les reflexions que aporta aquest taller tindràs eines per gestionar diàriament de manera més eficientment la conciliació dels temes que t’importen. Impartit per Fabian Mohedano.
  • Com estar presents a les xarxes internacionals, 18 de setembre. Encara que ens dediquem a fer acció de proximitat, la presència internacional a les xarxes d’interès és imprescindible per una entitat connectada i moderna. Al taller es donaran pistes per una presència eficaç i econòmica a l’àmbit internacional. Impartit per Mònica Sàbata.
  • Com aconseguir complicitat social per sobreviure, 19 de setembre. Per què una entitat pugui sobreviure avui dia ha d’aconseguir “esser important” per alguns. Això es diu complicitat social i ens exigeix esforços per aconseguir-la i gestionar-la. Una entitat sense complicitat social és una entitat que morirà quan s’esgotin les fons de recursos que tingui actualment. Al taller trobareu eines sobre com consolidar i potenciar la complicitat social de la vostra entitat. Impartit per Pau Vidal.
  • Com fer memòries que generin confiança, 19 de setembre. Les memòries són la principal eina de transparència amb la que compten les entitats. A vegades, les memòries es fan de manera repetitiva a partir de la memòria de l’any anterior. Es proposa repensar la memòria de l’organització en clau d’explicar els resultats que tenim. Impartit per Irene Borràs.

 

Recommended Posts