20200121_torna-canviada21.01.2020 | Nota de premsa de Lafede.cat

  • La fira canvia de lloc i s’ubicarà a l’Espai Jove La Fontana d’11 a 14:30h
  • Més de 400 persones van viatjar l’any passat amb organitzacions vinculades a Lafede.cat
  • S’impartirà una xerrada sobre com comunicar l’experiència a través de les xarxes socials

Barcelona, 16 de gener de 2020.-  12 entitats federades presentaran les seves propostes de viatges solidaris, per a més de 30 països, en el marc de la 7a Fira de Voluntariat Internacional #TornaCanviada que se celebra el dissabte 25 de gener d’11 h a 14.30 h, per primer cop a l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia 190).

La Fira és una espai de trobada entre persones que es plantegen fer una estada solidària i les entitats que n’ofereixen. Serveix, per tant, per resoldre dubtes i conèixer les diferents propostes. L’any passat es va celebrar a la seu de Lafede.cat i hi van passar 150 persones:  un 74% dones i un 26% d’homes, d’entre 18 i 35 anys. 400 persones van viatjar finalment amb les entitats federades.

La Fira sempre es fa a principis d’any perquè les organitzacions especialitzades insisteixen que cal preparar aquests viatges amb temps d’antelació, conèixer bé l’organització i el que proposa, i formar-se abans de marxar per tal de conèixer la realitat política i cultural del país on es viatgi.

Les ONG posen el focus en l’ús de la fotografia i les xarxes socials
Un dels aspectes més importants de les experiències de voluntariat és que les persones que viatgen es converteixen en agents actius d’informació i sensibilització sobre la realitat dels països que visiten. Amb l’ús generalitzat de les xarxes socials aquesta tasca comença ara fins i tot abans de tornar-hi i les ONG cada vegada posen més l’èmfasi en fer-ne un ús responsable.

És per això que aquest any durant al fira tindrà lloc la xerrada “Viatges solidaris a Instagram?: Com explicar el món de manera responsable”, impartida per la periodista Sònia Calvó, a les 11:30h. La periodista parlarà de fotografia ètica i de com no victimitzar la població local ni reproduir estereotips per tal d’evitar el que es coneix com  el “síndrome del salvador blanc”.

Enguany s’hi podran trobar les propostes de dotze organitzacions: Associació Catalana per la Pau, Brigades Internacionals de Pau de Catalunya, Enginyeria Sense Fronteres, FISC, Fundación Privada Comparte, Fundació Proide, InterRed Catalunya, Nutrició sense fronteres, SED Catalunya, Servei Civil Internacional, SETEM Catalunya i VOLS, amb propostes a més de 30 països.

Recommended Posts