17.03.2017 | La Fundació Salut i Comunitat organitza una jornada sobre violències sexuals, festes majors i mitjans de comunicació el 22 de març de 9 a 14h a l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix 7, Barcelona).
La inauguració d’aquesta trobada anirà a càrrec de Maite Tudela, directora de l’Àrea d’Addiccions, Gènere i Família de FSC i José del Val, Cap de Servei de relacions amb les ONG de la Delegació del Govern per al Pla Nacional Sobre Drogues.
En segon lloc, s’abordarà la temàtica referent als mitjans de comunicació davant la violència sexual en el context festiu, en un espai en què intervindran Isabel Muntané, codirectora del Màster de Gènere i Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Joana G. Grenzner, representant de l’Observatori Regular per la Igualtat de Gènere a Noticiaris (ORIGEN). L’espai estarà moderat per Gemma Altell, directora tècnica de la Fundació Surt.
Seguidament, es presentarà el tercer Informe de resultats de l’Observatori Qualitatiu sobre la relació entre el consum de drogues i els abusos sexuals en contextos d’oci nocturn. La presentació de resultats serà a càrrec de Miquel Missé, coordinador del Tercer Informe Anual, així com de la Laura Macaya, autora dels apartats jurídic i mèdic del Tercer Informe Anual i d’Otger Amatller, responsable de Prevenció de FSC. Les intervencions estaran moderades per Maite Tudela, directora de l’Àrea d’Addiccions, Gènere i Família de FSC.
Per acabar, es tractarà la temàtica referent a la prevenció i actuació de la violència sexual en les festes majors i altres contextos d’oci nocturn. Intervindrà Marta Pérez, del grup de dones Poble-sec Feminista; Víctor Galán, representant de la iniciativa “Nits de Qualitat” de la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya; Bàrbara Melenchón, de la campanya “Mercè antimasclista” de l’Ajuntament de Barcelona; i Patricia Ros i Montse García, representants de la campanya “Respétame” de l’Ajuntament de Tarragona. L’espai estarà moderat per Ana Burgos, coordinadora de l’Observatori Noctambul@s. Aquest busca millorar el coneixement entorn a les violències sexuals en els contextos d’oci nocturn i consum de drogues. La seva activitat es desenvolupa a la Comunitat de Madrid, a la Comunitat Valenciana i a Catalunya.