Skip to content

 

 

 

 

 

 

 

info ASSEMBLEA MAIG | 08.05.2020

 

 

 

Documentació de referència de l’assemblea: Acta AGO 08.11.2019 | Informe de gestió 2019 | Pressupost 2020 | Pla operatiu 2020 | Entitats sòcies a ratificar

Èxit de participació online

El confinament ens ha portat a celebrar online la primera Assemblea General Ordinària d’enguany, que va tenir lloc divendres 8 de maig amb 73 participants de 66 entitats. Una prova més de la capacitat d’adaptació de les organitzacions, que malgrat les dificultats seguiu no només acompanyant i donant resposta a les necessitats emergents, sinó també aportant a la tasca col·lectiva d’ECAS. Moltes gràcies!

Informació i utilitat en l’emergència

El president de la federació va obrir l’assemblea subratllant “la importància de trobar-nos, escoltar la veu de les entiats i copsar on som”. El parèntesi en l’activitat habitual a què ens ha obligat la Covid-19 ha estat marcat per l’adaptació en la feina de totes, i en aquest sentit Xavier Puig va fer un agraïment també a l’equip tècnic d’ECAS. Ens hem centrat en canalitzar l’allau d’informació generada arran de la crisi i, alhora, mantenir la comunicació directa amb vosaltres per conèixer la situació de les entitats i la realitat a la qual hem de respondre. Hem constatat la gran preocupació per l’increment de les vulnerabilitats i, sense deixar de banda la vessant més externa de la nostra tasca, hem prioritzat ser-vos útils en la gestió de l’emergència. Hem seguit fent incidència a través de la interlocució política i la veu als mitjans, i mirem d’avançar-nos a les conseqüències a mitjà i llarg termini per poder actuar a temps.

Sis noves incorporacions, benvingudes i gràcies per sumar!

L’assemblea va ratificar la incorporació a ECAS de sis noves entitats, que van subratllar la voluntat d’enfortir el treball en xarxa per transformar la societat i assolir una major justícia social. Amb elles sumem 114 sòcies.

  • Cuina Justa (Fundació Cassià Just), que treballa per inserir laboralment persones amb fragilitat, malaltia mental i en risc d’exclusió al món de la gastronomia, presentada per Àlex Pujol.
  • Associació Antisida Lleida, que té per objectiu millorar de forma integral la qualitat de vida de les persones afectades pel VIH/sida, presentada per Joan Fibla.
  • Fundació Quiero Trabajo, que acompanya i prepara dones perquè se sentin capacitades per trobar feina i enfrontar-se a una entrevista de treball, presentada per Vanessa López.
  • Fundació Privada Teresa Gallifa, que presta suport i atenció integral a dones embarassades i mares en situació de monoparentalitat per a la seva plena inclusió, presentada per Anna Cruañas.
  • Amics del Moviment Quart Món Catalunya, que acompanya famílies d’origen galaicoportuguès que viuen a Barcelona en situació de risc per problemàtiques habitacionals, presentada per Gemma Antón.
  • Fundació Jubert Figueras, que dona allotjament a familiars de malalts que han de desplaçar-se lluny del seu domicili per acompanyar el pacient ingressat o en tractament, presentada per Paola Jubert.

L’entrada a ECAS de les sis entitats es va aprovar per unanimitat. Benvingudes i gràcies per sumar!

Informe econòmic 2019 i projecció 2020

El gerent, Jordi Gusi, va exposar el tancament econòmic de 2019 i la projecció per a 2020 (taula-resum), aprovada amb un 89% dels vots emesos i una abstenció. La situació financera del sector s’està veient molt afectada per la crisi del coronavirus i ECAS no té assegurats tots els ingressos previstos per aquest exercici, però en cas d’un possible dèficit la federació podria eixugar-lo amb fons propis. No és urgent, per tant, incrementar les quotes dels associats, si bé aquesta opció s’està estudiant per assegurar la sostenibilitat de la federació i el manteniment dels diversos fronts d’activitat a mitjà i llarg termini, tal com va explicar el tresorer, Ferran Busquets.

‘L’endemà’ de la crisi: afectació i rol d’ECAS

A l’espai de debat de la segona part de l’assemblea vam reflexionar sobre el rol d’ECAS en l’escenari postcovid tenint en compte les respostes rebudes al qüestionari sobre l’afectació de la pandèmia en l’activitat de les entitats i les preguntes plantejades en base als tres eixos estratègics de la federació: utilitat, representativitat i incidència. Després d’un primer treball per grups (set en total), les aportacions es van posar en comú a la plenària i les estem recollint amb detall en un document que compartirem properament.

 

 

Facebook

Twitter

Website

YouTube

 

 
 

 

 

 

 

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

 

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2020 ECAS, All rights reserved.