postgrau_mena_ub_tscat_idea01.08.2018Universitat de Barcelona, Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i Fundació Idea

El curs 2018-2019 s’impartirà la primera edició del postgrau ‘Menors estrangers no acompanyats. Persones en trànsit a la recerca d’una vida digna’, organitzat per la Universitat de Barcelona, el Col·legi de Treball Social de Catalunya (TSCAT) i la Fundació Idea. Es tracta del primer postgrau en adolescents i joves migrants sense referents adults, anomenats també MENA, un acrònim que els organitzadors empren “en tant que a nivell europeu encara es fa servir, tot i que compartim la inadequació del terme ‘menors’ i del concepte ‘no acompanyats'”.

L’objectiu és possibilitar un espai formatiu integral que recorre els àmbits de la salut, la justícia, l’educació, la cooperació internacional, la protecció, la participació, els drets i la internacionalització del fenomen per tal d’oferir coneixement i aprofundiment sobre la realitat d’aquests adolescents i joves i sobre les premisses clau per a una bona intervenció.

Està dirigit per Violeta Quiroga, directora de la UFR de Treball Social de la UB, i David Rodríguez, director tècnic de Fundació IDEA i professor associat de la UB. i compta amb una trentena de professors experts i sis conferenciants de renom. El postgrau oferirà pràctiques en entorns reals i la participació directa de joves que viuen o han viscut un procés migratori sense referents familiars al nostre territori, tant tutelats com extutelats i no tutelats.

El 6 de setembre tindrà lloc una sessió informativa a les 18h a la seu del Col·legi de Treball Social (Portaferrissa 18, 1er pis, Barcelona). +info al web del TSCAT | Programa en PDF

 

Recommended Posts