RBU i vida quotidiana: una mirada portes endins amb perspectiva de gènere

‘RBU i vida quotidiana: una mirada portes endins amb perspectiva de gènere’ és la nova sessió formativa del cicle sobre la Renda Bàsica Universal que impulsem des d’ECAS i que tindrà lloc el 31 d’octubre, de 10h a 12h al Hub Social (amb retransmissió en directe).

La sessió, que vol debatre i aprofundir sobre els impactes i els reptes de la Renda Bàsica en els usos del temps i la qualitat de vida amb perspectiva de gènere, anirà a càrrec de Sara Moreno, doctora en sociologia, professora de sociologia de la UAB, investigadora del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT-UAB) i de l’Institut d’Estudis del Treball (IET-UAB).

El cicle formatiu sobre la Renda Bàsica Universal està impulsat per la Vocalia de Pobresa d’ECAS des de 2023 en el marc del procés de sensibilització i obertura del debat públic al voltant de la Renda Bàsica com a canvi de paradigma en les polítiques de garantia d’ingressos i palanca de transformació social amb un abast molt més ampli. Aquestes sessions, per tant, tenen per objectiu fer pedagogia al voltant d’un concepte encara força desconegut, que genera malentesos i que no sempre s’interpreta de la mateixa manera.

PROGRAMA
1. El debat. La Renda Bàsica Universal afavoreix la igualtat de gènere en els usos del temps?
2. El marc conceptual I. Vida quotidiana: entre allò material i simbòlic. 
3. El marc conceptual II. Pobresa de temps, temps discrecional, temps contaminat.
4. Les evidències. Desigualtats de gènere i usos del temps. 
5. Les experiències. Del 6+6 finlandès al teletreball.
6. Els límits i les oportunitats de la Renda Bàsica Universal pel benestar quotidià

Recupera la sessió