Skip to content

 

 

Núm. 231 | 21.05.2020

Coop 57, Òmnium Cultural i ECAS impulsem una campanya per  fer front a l’emergència social causada per la covid-19 

En el marc del Projecte Lliures de pobresa, d’exclusió i de desigualtats, les tres organitzacions que l’impulsem fem front comú i iniciem avui una campanya de captació de fons que es durà a terme fins el 28 de maig. Els fons recaptats es destinaran a projectes socials que treballin entorn a quatre grans eixos d’actuació: la pobresa cronificada i l’exclusió agreujada per l’atur; la infància en risc i sense accés a l’educació; la manca d’accés a un habitatge digne; i l’emergència alimentària i les necessitats bàsiques. Els dies 22 i 28 de maig es faran dos streamings a les 19h al canal d’Òmnium Cultural, el primer amb representants de les tres entitats impulsores i el segon amb professionals de l’àmbit social. | Espot |  Col·labora

Les entitats catalanes no rebran fons del 0′,7% de l’IRPF 

La Taula d’entitats del Tercer Sector ha denunciat en nota de premsa que el repartiment del 0,7% de l’IRPF per a finalitats socials que realitza el Govern espanyol perjudica per quart any consecutiu les entitats catalanes, que queden fora del repartiment dels 14 milions extres de la recaptació a tot l’Estat. La Taula reclama que totes les Comunitats Autònomes entrin en el repartiment dels increments de la recaptació, que els indicadors de distribució siguin territorialitzats, que es reforci el pes dels indicadors referents a la realitat social i que es rebaixin els criteris geogràfics.

Pla de desconfinament per als serveis d’atenció a les persones 

La Confederació ha fet pública la seva proposta de Pla de desescalada i reobertura de centres i serveis socials d’atenció a les persones #Covid-19, amb dues parts: consideracions generals i aspectes a tenir en compte per a cadascun dels àmbits, tipus de serveis i col·lectius. Presenta propostes i mesures específiques per a la reobertura progressiva de centres i serveis d’atenció precoç, d’atenció a la gent gran, d’atenció a la discapacitat física, a la paràlisi cerebral i pluridiscapacitat, a la discapacitat intel·lectual, a la salut mental i a la infància. | Nota de premsa (PDF)

Campanya #RendaMínimaSí 

La Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social a l’Estat espanyol (EAPN-ES) ha engegat la campanya ‘#RentaMínimaSí. Pon tus prejuicios en cuarentena’ per conscienciar l’opinió pública sobre la necessitat d’implementar amb urgència una renda mínima d’àmplia cobertura que arribi sobretot a les 600.000 famílies sense ingressos i els més de 2,5 milions de persones en pobresa severa que perceben menys de 370 €/mes. | Manifest

Noves converses sobre cohesió social en temps de covid-19 

Els darrers dies s’han publicat quatre nous diàlegs entre professionals de l’àmbit social i del món acadèmic al voltant de ‘La cohesió social en temps de la Covid-19’: ‘La proteció a la infància’, ‘La gestió del sensellarisme en temps d’excepcionalitat’, ‘Territori, vulnerabilitat, comunitat’ i ‘Desigualtats educatives i acció comunitària’. Les converses formen part del cicle impulsat per la Comissió territorial d’ECAS a Girona i el Campus Cohesió i Compromís Social de la UdG.

Parlem de l’emergència social 

Els articles ‘Torna la gana’ a La Vanguardia i ‘A l’uci social’ a El Periódico recullen la veu d’ECAS al voltant de l’emergència social que estem vivint amb aportacions de Teresa Crespo, membre de la Vocalia de Pobresa, i Jordi Gusi, gerent. Al reportatge ‘La crisi sanitaria agrava la precariedad de las familias que viven sin agua corriente’ del digital El Salto, la vicepresidenta Sira Vilardell quallifica de “tortura administrativa” les traves que posen nombrosos ajuntaments a l’hora d’empadronar persones en determinades situacions.

Memòria d’activitats d’ECAS 2019 

Ja està disponible online la Memòria 2019 d’ECAS, amb un nou disseny i una nova estructura de continguts que destaca les activitats que s’han dut a terme en els diferents àmbits de treball de la federació. D’aquest any de relleu en la presidència destaquem el tancament del projecte per millorar la governança interna, que entre altres fruits ha servit per corroborar la voluntat de les entitats d’enfortir la tasca d’incidència. La publicació pretén reflectir de forma visual els resultats de la feina realitzada pels diferents espais de treball, participació al sector i interlocució política, amb la possibilitat d’ampliar la informació mitjançant enllaços al peu de cada apartat.

Cicle de converses ‘Papers per a tothom’ 

Casa nostra, casa vostra organitza el cicle de converses ‘Papers per a tohom’ del 18 al 30 de maig a través de les xarxes socials entre persones del món de la cultura i el periodisme i persones migrants. La iniciativa s’emmarca en la campanya per reclamar al Govern espanyol una regularització extraordinària, impulsada per més de 900 ONG, i té la voluntat de donar a conèixer la situació de les persones migrants a tot l’Estat en aquests moments. Les entrevistes s’emetran a través dels canals Instagram Live i YouTube de @volemacollir i dels perfils personals de les persones de l’àmbit cultural i social que hi participen. | Vídeo campanya

‘Cuidem-nos ara i sempre’, programa
per al foment de l’ètica de les cures

La Comissió de Cures de Torre Jussana ha posat en marxa el programa ‘Cuidem-nos ara i sempre’ per fomentar l’ètica de les cures a les entitats. Cada 15 dies plantegen un repte per potenciar les cures amb les persones que conformen la base social de l’organització. Si necessiteu suport per poder dur a terme els reptes, hi podeu contactar al correu cures@tjussana.cat.

Sensellarisme: campanya ‘Amb tu, seguim en marxa!’ i darrer recompte a Barcelona

ASSÍS Centre d’Acollida impulsa la campanya ‘Amb tu, seguim en marxa!’ de captació de fons i crida al voluntariat, ja que com a conseqüència de la pandèmia està atenent moltes més persones que abans (unes 100 diàriament) i amb nous perfils: famílies i persones que han perdut la feina i no poden pagar ni alllotjament ni alimentació. | Col·labora. D’altra banda, Arrels Fundació ha denunciat que 1.239 persones viuen al carrer a Barcelona, segons el recompte realitzat el 14 de maig. A aquesta xifra s’hi han de sumar les 620 places d’emergència obertes per a persones en situació de carrer a causa del coronavirus. | Nota de premsa

Menjar per emportar a L’Hospitalet 

La Fundació El Llindar ha engegat ‘El Repartidor a casa’, un servei de menjar per emportar elaborat pels alumnes del Restaurant Escola El Repartidor de L’Hospitalet de Llobregat (Plaça El Repartidor s/n). La carta inclou esmorzars (recollida a partir de les 9h), dinars i sopars (de 13 a 16h) i serveis a mida per a empreses, entitats i institucions. Podeu fer les vostres comandes trucant o via whatsapp al telèfon 659 140 643. Així mateix, l’entitat ha reobert el seu saló d’imatge personal El Llindar – Cebado (Can Rosés 7, Cornellà de Llobregat), adaptat als nous protocols i mesures sanitàries, mitjançant cita prèvia al telèfon 93 377 7900.

‘Que la covid-19 no faci créixer les desigualtats!’ 

La Fundació SER.GI ha engegat la campanya ‘Que la covid-19 no faci créixer les desigualtats!’ per obtenir recursos econòmics de manera urgent que els permetin pagar lloguers i subministraments de famílies vulnerables, així com oferir suport emocional i orientació en tots els seus projectes: Educació, Participació i Ciutadania i Habitatge Social.

Suport a persones emprenedores amb petits negocis 

Acció Solidària Contra l’Atur ha obert una línia de préstecs sense interessos per garantir la supervivència de 50 petits negocis que havien impulsat en els darrers temps i als quals l’emergència sanitària ha fet abaixar la persiana. Perquè puguin reprendre l’activitat i tornar a crear llocs de treball dignes necessiten 100.000 euros. | Col·labora

Reduir l’escletxa digital infantil 

La campanya ‘Connectem oportunitats’ de la Fundació IReS amb la col·laboració de @22Network es proposa reduir l’escletxa digital i garantir un accés igualitari a l’educació. Els diners recaptats es destinaran a facilitar tauletes, connexió a internet, dades mòbils i material escolar als infants i joves que atén l’entitat. | Col·labora

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2020 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció