Skip to content
  
 infoACCIONS 2012/56 Logo
  1. Les entitats socials inicien els projectes finançats per la Marató
  2. ECAS i el SOC definiran conjuntament els perfils i criteris d’accés a la RMI
  3. Targeta sanitària i pobresa infantil, en parlem als mitjans
  4. Irene Kopetz, nova delegada d’ECAS a Brussel·les
  5. Treballem la visió de gènere a la pràctica de les entitats
  6. Retallada en ajudes als presos universitaris, a El Periódico
  7. Nou projecte de parelles lingüístiques a Servei Solidari
  8. El Govern condiciona al fons de liquiditat els pagaments pendents de juliol
  9. Gala benèfica contra la soledat de la gent gran

Les entitats inicien els projectes de la Marató

L’Aliança Litoral per l’Ocupació Jove (ALOJove), impulsada per ECAS, és un dels 40 projectes seleccionats per la Marató contra la Pobresa de TV3 per a ser finançats amb els més de 4,5 milions d’euros recaptats. Facilitarà l’accés al mercat laboral de 400 joves de 16 a 30 anys de l’àrea metropolitana de Barcelona, les Terres de l’Ebre i Girona –actualment en fase de selecció- amb la participació de set organitzacions. La Fundació La Marató ha repartit els diners al llarg de l’estiu, de manera que una vintena d’entitats membres d’ECAS també han pogut posar en marxa els programes seleccionats. Agraïm de nou a la Fundació La Marató de TV3 i al conjunt de la ciutadania la seva implicació en la lluita contra la pobresa. +info


ECAS i el SOC definiran conjuntament els perfils i criteris d’accés a la RMI

La Comissió d’Inserció sociolaboral d’ECAS treballarà conjuntament amb tècnics del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) l’articulació d’una nova proposta de llei de RMI en una sessió de treball centrada en els perfils i criteris d’accés al programa, prevista per aquest mes de setembre. Així ho han acordat la directora del SOC, Ester Sánchez, i una comitiva d’ECAS formada encapçalada per la presidenta, Teresa Crespo. Els representants d’ECAS han insistit que és urgent assegurar l’atenció d’aquelles persones amb altes dificultats d’inserció al mercat de treball -que podrien quedaran excloses per la nova reforma- amb el desenvolupament de la renda garantida de ciutadania que preveu l’Estatut de Catalunya. +info


 

Targeta sanitària i pobresa infantil als mitjans

En un article al web d’ECAS, Àgata Sol (Comissió de les Migracions) celebra que la Generalitat qüestioni el reial decret que restringeix l’accés al sistema sanitari a les persones immigrants en situació irregular però adverteix que els requisits d’accés que es plantegen a Catalunya també suposen la fi del dret universal a la salut. D’altra banda, el director de la Fundació Casal l’Amic, Jordi Collado, reflexiona sobre ‘Infància empobrida, futur insostenible’ en un article a El Periódico.


 

Irene Kopetz, nova delegada d’ECAS a Brussel·les

ECAS serà present a Brussel·les amb la incorporació d’Irene Kopetz, que durant els mesos d’octubre i novembre iniciarà el desenvolupament de la federació a la capital político-administrativa de la Unió Europea. Kopetz té experiència professional en l’àmbit de la internacionalització a l’entitat Joves per la Igualtat i la Solidaritat i com a coordinadora de projectes europeus entre diferents socis. +info


 

Visió de gènere a la pràctica de les entitats

La Comissió de Gènere d’ECAS finalitzarà el ‘Cicle de debats sobre Gènere i Pensament feminista’ amb dues sessions de treball amb les sociòlogues Teresa Torns i Sònia Parella el 17 de setembre i el 8 d’octubre, respectivament. A través de quatre trobades amb persones expertes, el grup ha aprofundit sobre les desigualtats entre homes i dones amb l’objectiu d’incorporar la perspectiva de gènere a la quotidianitat de la intervenció de les entitats socials.


Retallada en ajudes als presos universitaris, a El Periódico

Les fundacions Adsis i Salut i Comunitat recorden la importància de la formació en els programes de reinserció de presos en un reportatge a El Periódico amb motiu de la retirada de les subvencions als interns per estudiar a la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED). Inclou el testimoni d’en Carles, un usuari de la Fundació Salut i Comunitat que està preparant els exàmens d’accés a la UNED per estudiar Química. Manu Izquierdo, director del centre de dia de la Fundació Salut i Comunitat a l’Hospitalet, i  Daniel Juan, director del Centre El Carmel d’Adsis, emfatitzen que estudiar no només forma capacita els interns a nivell professional sinó que els fomenta un nou estil de vida i l’adquisició de nous hàbits.


 

Parelles lingüístiques a Servei Solidari

Servei Solidari inicia el curs amb un nou projecte de ‘Voluntariat per la llengua’ en col·laboració amb la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat. L’objectiu és facilitar la pràctica del català en un context real i relaxat a aquelles persones que en tenen coneixements bàsics . L’únic requisit per participar-hi són les ganes de compartir temps amb la parella lingüística, un mínim de 10 sessions setmanals d’una hora. La reunió informativa del projecte tindrà lloc dijous 20 de setembre a la seu de l’entitat (Sant Antoni Abat 61, Barcelona).


El Govern vincula al fons de liquiditat els pagaments pendents de juliol a les entitats

El Govern de la Generalitat ha efectuat el pagament dels serveis socials concertats d’aquest mes d’agost amb normalitat però continua vinculant l’endarreriment del juliol a l’arribada del fons de liquiditat sol·licitat per Catalunya al Govern central. El pagament dels propers mesos encara no està garantit tot i que el Govern assegura que s’està treballant per pagar el setembre amb total normalitat. Així ho ha transmès aquest matí el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, a representants del tercer sector en una reunió amb l’assistència de La Confederació i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social.


 

Gala benèfica contra la soledat de la gent gran

Amics de la Gent Gran organitza una gala solidària amb el lema ‘No esteu sols!’ –30 de setembre al Liceu- per sensibilitzar sobre la soledat que pateixen milers de persones grans a Catalunya i encoratjar la societat a eradicar aquesta situació. Estarà presentada pel periodista Albert Om i hi actuaran una quinzena d’artistes. Els beneficis es destinaran a expandir l’acció social de l’entitat a cinc noves poblacions catalanes. Les entrades ja estan disponibles.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.