- Càmeres i Acció
Comunitària, Cooperació internacional, Educació i lleure, Gènere, Habitatge, Inserció laboral, Interculturalitat, Penitenciari i d’execució penal, Pobresa i necessitats bàsiques
Adolescència i joventut, Dones, Famílies, Gent gran, Minories ètniques, Persones amb discapacitat, Persones amb problemes de salut (mental, addiccions, malalties infeccioses), Persones aturades, Persones dependents, Persones migrades, Persones que pateixen risc d’exclusió social, Persones sensellar, Víctimes de violència de gènere, Professionals de l'educació i del sector social, Col·lectiu LGTBIQA+
CàmeresiAcció és un projecte que neix a finals de 2012 com a associació sense ànim de lucre i es converteix en cooperativa el Desembre del 2019.
La decisió de la transformació a cooperativa és perquè en aquell moment decidim posar la cooperació com a valor de treball, com a posicionament ideològic i social. Allunyant-nos de les lògiques patriarcals i capitalistes, construïnt cada dia una economía feta per persones i per a les persones, defensant una vida digna i una relació sostenible amb el món que ens envolta. Sabem que prendre cura de nosaltres mateixes i entre nosaltres és revolucionari, sobretot en l'àmbit laboral, per això ens comprometem a reconèixer el treball reproductiu, a fomentar el suport mutu, la solidaritat i la interdependencia. Vinculem sempre el cooperativisme amb la revisió de rols de poder des d'una mirada feminista, antiracista i de classe.
Som una cooperativa formada per 5 persones que utilitza l’eina audiovisual i el periodisme social com a eines d'intervenció i transformació social. Treballadores del camp audiovisual i social ens unim amb l'objectiu d'apoderar i facilitar l'expressió de les persones mitjançant la innovació i l'experimentació audiovisual, així com crear un relat crític de la societat i fomentar la defensa dels drets socials. Unim els aprenentatges adquirits en l’autogestió, la faciltació de grups i el cinema social.
L’experiència laboral prèvia a la formació de CàmeresiAcció es centra en el treball amb col·lectius vulnerables, especialment amb persones amb diagnòstic en salut mental o amb alguna discapacitat física o cognitiva. D’aquí que l’inici de CàmeresiAcció es centrès especialment en aquest sector de la població i que avui ens centrem també en la formació, capacitació i inserció laboral dels col·lectius en risc d’exclusió social.
Compartim la missió d’emprar l’eina audiovisual com a eina d’intervenció envers una societat més empàtica i justa per tothom. Som conscients de la potencialitat empoderadora que té la imatge i l’audiovisual i com aquest pot impactar directament en la salut de les persones mitjançant processos comunitaris que previnguin situacions de solitud o millorin la cohesió dels diferents agents dels barris.
Dins del camp de l’audiovisual social disposem de diferents perfils, preferències i habilitats que es complementen entre elles. Procurem que els perfils siguin diversos per tal de poder abastir els projectes de forma interna i autogestionada.
La nostra missió/visió és generar canvis en les persones amb les que treballem ( alumnes, participants, professionals d’entitats, de l’educació o l’audiovisual) mitjançant l’ús i el poder de la imatge per tal d’abordar problemàtiques o situacions complexes. Transmetre la metodología de la facilitació de grups i la intervenció social mitjançant audiovisual per obrir debats i transformar espais envers determinats temes. Això, vol dir transmetre com mitjançant el pretext de la creació d’un producte audiovisual de forma conjunta i participativa, el grup s’implica en l’aprofundiment de determinades qüestions socials i augmenta l’interès per entendre i analitzar des d’una perspectiva crítica, la temàtica escollida. A banda, la mateixa metodologia està enfocada a generar un espai de confiança i cures, on compartir vulnerabilitats i sentir-se acompanyades.