L’Assemblea General d’ECAS, que es reuneix dues vegades l’any, és el màxim òrgan de decisió de la federació i la responsable d’escollir la Junta Directiva.

El mandat de l’actual junta directiva és per al període 2024-2026 i les entitats que en formen part hi participen de manera voluntària.

Descarrega’t el Pla de Mandat 2024-2026.

Xavier Puig | Associació CEPS Projectes Socialspresidencia@acciosocial.org 
Copresidència

Professional de l’Educació Social, Diplomat Universitari en Magisteri i Diplomat en Direcció d’organitzacions no governamentals per ESADE. Director de l’Associació CEPS. Membre de la Junta directiva d’ECAS ha representat la presidència de l’organització el passat mandat. Al llarg de la trajectòria professional ha estat membre de la Junta Directiva de la FEDAIA, de la patronal catalana AEISC i de l’espanyola AEEISSS, de l’EAPN-Espanya. Va exercir la presidència de La Confederació – Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya en el mandat de la seva creació, en representació d’ECAS, essent actualment Vicepresident. Actualment és membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya i del seu Consell General.

Natàlia Valenzuela | Fundació IRES | presidencia@acciosocial.org 
Copresidència

Diplomada en Treball Social i postgrau en Direcció i Gestió d’Organitzacions no Governamentals per ESADE. Té formació en postgrau en Mediació familiar i també en criminologia i execució penal a la comunitat. Vinculada a la intervenció social des de fa més de 25 anys, actualment és directora general de Fundació IRES i forma part de l’òrgan de govern de la Fundació Intermèdia i de l´Associació Prevensi. Actualment representant de l’IRES a la Junta CEP (Confederation European Probation), membre de la Taula de Participació Social (Departament de Justícia) i presidenta de la comissió de ODS de l’Associació del 22@.

Laura Gómez | Suara Cooperativa 
Vicepresidència

Diplomada en Educació Social, màster en PNL a l’institut Gestalt de Barcelona i postgrau en Direcció d’Empreses Cooperatives a ESADE. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat en l’atenció a petita infància, infància en risc, escoles bressol, sensellarisme, servei d’atenció domiciliària (SAD), així com diferents serveis de l’acció social. Actualment és directora de l’Àrea de Clients de Suara Serveis i forma part del Consell de Direcció de la Cooperativa. Suara va ser una de les entitats fundadores d’ECAS i forma part de la Junta Directiva des del seu inici.

Marta Bàrbara | Fundació Maria Raventós
Vicepresidència

Llicenciada en Psicologia (UAB) Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària IGOPUAB i postgrau en Direcció i Gestió de ONG per ESADE, a més d’altres formacions de postgrau sobre infància i famílies en risc social. Vinculada al tercer sector des de fa més de 20 anys, a ECAS des dels seus inicis i membre de la JD des del 2020. Actualment Directora de la Fundació Maria Raventós.

 
Marta Cid | Fundació Gentis
Secretaria

Psicòloga i mestra. Postgrau en Logopèdia i Pertorbacions del Llenguatge i l’Audició i postgrau en Teràpia Miofuncional. La seva trajectòria professional sempre ha anat vinculada a l’àmbit del tercer sector i el treball amb col·lectius que presenten risc d’exclusió social. Ha estat vinculada a la funció pública durant deu anys ocupant diferents càrrecs. És directora executiva de Plataforma Eductiva des de 2010 i gerent de la Fundació Gentis.

Llorenç González | Associació Iniciatives Solidàries 
Tresoreria

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant més de deu anys ha estat membre de la Junta Directiva i de la Gerència de l’ONG AMICS. Actualment vinculat a Iniciatives Solidàries com a Director Tècnic. Des de 2009 és membre de la Junta Directiva. Ha estat responsable de la Vocalia de Capacitació, ha format part de la Comissió de Migracions i del Grup de Governança, entre d’altres participacions.

Josep Maria Lluch | Fundació Acollida i Esperança 

Llicenciat en Dret. Postgrau en Dret ambiental i formació en Direcció i Gestió d’ONG i en Lideratge i innovació social. Actualment Director general d’Acollida i Esperança. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en l’acompanyament a persones en situació d’exclusió social severa, en especial persones amb vih. Primer com a educador, director tècnic d’una casa d’acollida, responsable de diversos programes i com a director adjunt de l’entitat. Des del 2020 coordina la Comissió de VIH/sida i exclusió social d’ECAS.

Ferran Busquets | Arrels Fundació

Director d’Arrels Fundació. Membre del consell directiu i del patronat de la Fundació Mambré. Vocal del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya. Enginyer superior en Informàtica i postgrau en Mediació social. Ha treballat professionalment durant més de deu anys en l’empresa privada en l’àmbit de les bases de dades.

 
Rosa Balaguer | Casal dels Infants als barris 

Llicenciada en Ciències de l’Educació, postgrau en Direcció i Gestió d’Organitzacions No Governamentals per ESADE, postgrau en Lideratge i Innovació Social a les Organitzacions No Governamentals per ESADE. És directora general del Casal dels Infants des del 1999.

 
 
Núria Vila | CEPAIM 

Educadora Social, llicenciada en Antropologia Social i Cultural, amb formació en gestió de la diversitat cultural, en cooperació pel desenvolupament i en gestió d’equips. Coordinadora del Centre d’Olot de la Fundació Cepaim i Directora Autonòmica en funcions, amb llarga trajectòria a l’entitat en l’atenció social i l’acollida de persones migrants i en la intervenció social en assentaments urbans.

 
Alfons J. Santos | Fundació Els Tres Turons

És director de la Fundació Els Tres Turons des de l’any 2014, anteriorment i des del 2001 va ser el seu gerent. Actualment és secretari i patró de la Fundació Coop’57 i tresorer de l’Associació BCN Salut Mental, les dues en representació de la Fundació Els Tres Turons. També ha estat secretari i membre del Consell Rector de Coop’57. Va començar la seva carrera professional com gerent del Casal Lambda i més tard va ser gerent del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. 

Kautar Loukaini N’Guiri | Fundació Eveho

Graduada en Educació Social a la UAB, i Màster de Psicopedagogia a la UOC. Ha treballat amb persones sol·licitants d’asil internacional coordinant el programa d’acollida; i en els darrers anys a diferents tipologies de serveis residencials i d’atenció a l’adolescència i joventut tutelada i extutelada. És la directora de l’Àrea de Programes i Projectes de la Fundació Eveho, un espai que inspira a crear i donar resposta a necessitats urgents i emergents amb persones que es troben en situació d’extrema vulnerabilitat. Col·labora amb la UOC com a personal docent en el Grau d’Educació Social.

Esther Sancho | Femarec 

Diplomada en Educació Social. Fundadora de Femarec el 1991. Responsable de Projectes socials i convocatòries d’ajuts i Responsable d’Itineraris d’Orientació i Inserció Laboral. Membre del Consell de direcció i Secretària de la cooperativa.

 
 
David Rodríguez | Fundació Idea 

Treballador social, habilitat com educador social i format en teràpia i intervenció familiar sistèmica. Secretari de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat en l’àmbit social, amb infants, adolescents , joves i les seves famílies en situació de risc o vulnerabilitat, en contextos socioeducatiu, formatiu, residencial i terapèutic i en cooperació internacional. Professor associat de la Universitat de Barcelona ( Treball Social ). És Director Tècnic de la fundació Idea i President de la Fundació Main.

Sònia Moragrega | Fundació Intermèdia 

Llicenciada en pedagogia terapèutica , postgrau en inserció sociolaboral i postgrau en ciutadania Intercultural. Porta més de 25 anys vinculada a processos d’acompanyament a persones per a la millora de la seva ocupabilitat, inicialment des de la Intervenció directa i ens els darrers 15 anys en àmbits de coordinació i de direcció. En l’actualitat, ocupa la Direcció general Corporativa de la Fundació Intermedia, essent directora general de la mateixa fundació des del 2017 i anteriorment ha ocupat la Direcció de l’àrea tècnica de la Fundació SURT. Intermedia forma part de la junta d’ECAS i de la Comissió d’Inserció Socio-Laboral des del 2012.

Pilar Núñez | Intress

Nascuda a Barcelona i llicenciada en Treball Social i Terapeuta Familiar. Actualment és la Directora Territorial de Catalunya i la Directora de l’Àrea de Desenvolupament i Coneixement d’Intress, entitat en la qual treballa des de fa més de 30 anys. La seva experiència laboral ha estat enfocada especialment en l’àrea d’infància, va ser fundadora i directora durant 14 anys del Centre d’Acolliment d’Urgències Infantil Josep Pallach. La seva trajectòria professional sempre ha estat basada en la creença del valor de les aliances entre entitats per a sumar esforços i per a treballar en una incidència social i política més forta.

Fermina Gómez | Associació Provivienda

Diplomada en Educació Social havent completat estudis amb el Postgrau en Direcció i Gestió d’entitats no lucratives i economia social i Màster Universitari en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials tots dos cursats en la Facultat d’Educació i Treball Social Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull). La seva trajectòria en Provivienda s’inicia dins del Projecte Habitatge Social Compartit, desenvolupat per Provivienda en col·laboració amb la Fundació Caixa Catalunya, en el qual realitza inicialment tasques d’educadora però que comença a coordinar des de març del 2008 fins al maig del 2009. A partir d’aquest moment fins a l’actualitat coordina els programes que Provivienda gestiona a Catalunya, exercint diverses tasques com les relacions amb les entitats de les quals depenen els programes, la gestió de la seu de Provivienda a Barcelona i les relacions amb les entitats socials, organismes públics i altres institucions que col·laboren amb Provivienda a Catalunya.

Toni Garin | Fundació Salut i Comunitat 

Educador social i llicenciat en Filologia. Postgrau en Pedagogia social i formació en lideratge e innovació social. Director-gerent de l’Àrea d’Inclusió social i reducció de danys en drogodependències. La seva trajectòria professional dins de l’entitat s’ha desenvolupat en l’àmbit de les addiccions, salut mental, l’execució penal i l’exclusió, fonamentalment. Ha participat en diverses plataformes del tercer sector social i col•labora com a docent en diferents institucions acadèmiques, com ara la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Teresa Bermúdez | Sant Joan de Déu Serveis Socials

Llicenciada en psicologia, treballant des de fa 20 anys amb persones en situació de sense llar. Especialitzada en temes d’habitatge i drets humans amb diferents estudis de màster i postgrau. Actualment directora del projecte de Llars compartides de Sant Joan de Déu Serveis Socials – Barcelona i membre del comitè tècnic científic de la plataforma SOM Salut Mental 360 de Sant Joan de Déu.

 
Carme Méndez | Fundació Secretariat Gitano 

Doctora en Antropologia Social i Cultural. Premi extraordinari de Doctorat, postgrau en Direcció i Gestió d’Organitzacions No Governamentals per ESADE. Directora de la Fundació Secretariat Gitano a Catalunya. Membre i investigadora del Grup de Recerca en Antropologia Fonamental i Orientada (GRAFO) de la UAB. Ha desenvolupat la seva tasca professional amb població gitana combinant l’acció social, la investigació i la docència a la universitat, destacant molt especialment els drets fonamentals, la igualtat de tracte i la interculturalitat. 

Sira Vilardell | Fundació Surt 

Diplomada en Treball Social i postgrau en Direcció i Gestió d’Organitzacions no Governamentals per ESADE. Té formació en Perspectiva de gènere en processos d’inserció i intervenció comunitària intercultural i gestió de la diversitat. Actualment és directora general de Surt. Vinculada a la intervenció social i comunitària des de fa més de 20 anys. 

 
Marta Eugènia González | Vincle, associació per la recerca i l’acció social

Directora General de VINCLE, Associació per la Recerca i l’Acció Social. Educadora social (UAB). Màster en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials (U. Ramon Llull) . Màster en Gestió pública i Govern Local (UAB). Postgrau en desenvolupament sostenible i participació í ciutadana (UAB). Postgrau en Gestió d’entitats Socials (UAB). Potsgrau en mediació i Resolució de conflictes interpersonals, col.lectiu i comunitaris (UOC) Potsgrau en polítiques de Joventut (UB) Docent de Màster i Grau en Educació Social a UOC, i Universitat Ramon Llull.

Funcions de la Junta Directiva

La Junta Directiva està formada per 22 entitats i les seves principals funcións són: 

  • Seguiment i actualització del pla anual d’activitats.

  • Debat i presa de decisions sobreqüestions de fons que no poden esperar a l’Assemblea.

  • Control i aprovació de comptes abans de ser enviades a l’Assembla, també dels plans d’actuació i les memòries.