Reunió conselleria Treball

31.03.2016 | Representants de la Junta Directiva d’ECAS s’han reunit amb els nous caps de les conselleries de Justícia i de Treball, Afers Socials i Famílies.

El passat 18 de març, va tenir lloc la reunió amb Carles Mundó, conseller de Justícia. Membres de la Taula de Participació Social, que treballa l’àmbit de l’execució penal dins la federació, van traslladar al conseller el seu punt de vista sobre la participació del tercer sector en tot el cicle de polítiques en aquest àmbit, amb la Taula com a òrgan d’interlocució, la destinació de recursos per oferir acompanyaments més personalitzats al medi obert i la necessitat de lluitar contra eReunió conselleria Justícials estigmes, promovent el coneixement sobre l’àmbit penitenciari i cercant aliances amb el sector empresarial.

D’altra banda, el 21 de març es va fer la trobada amb la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, amb qui es van tractar problemàtiques que preocupen especialment les entitats socials. En l’àmbit sociolaboral, es va defensar la potenciació dels serveis d’orientació laboral, mediació amb empreses i formació adaptada al mercat laboral, enfront el model estandarditzat de les agències de col·locació.

L’anul·lació de la limitació pressupostària per la percepció de la Renda Mínima d’Inserció, el canvi de normativa referent als menors immigrants no acompanyats i la valoració del Pla integral de suport a la Família (2014-2016) van ser altres temes tractats durant la reunió.

En els propers mesos els contactes amb diverses direccions generals d’ambdues conselleries donaran continuïtat a les qüestions treballades en aquestes reunions.

 

Recommended Posts