V Jornada d’Acció Social
03.06.2022 | Facultat d’Educació i Psicologia, Universitat de Girona
La comissió territorial d’ECAS Girona, conjuntament amb la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG), el Campus de Cohesió i Compromís Social de la UdG i amb el suport de la Diputació de Girona, DIPSALUT i la Generalitat de Catalunya, organitzen la V Jornada d’Acció Social. L’acte tindrà lloc el 3 de juny de 2022 a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, sota el títol “La salut emocional i mental en temps d’incertesa”.
L’acte comptarà amb diferents experts i professionals del sector per debatre i reflexionar sobre com els temps d’incertesa, especialment durant la pandèmia de la COVID19, han impactat i encara continuen impactant en la salut mental i emocional de les persones.
Programa
- Benvinguda a càrrec de Montserrat Vila, degana de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, i Mariona Puigdellívol, directora general d’ECAS.
- Ponència “Salut mental i acció social: un binomi complex”, a càrrec de Joan Roa, professor associat i investigador en l’àmbit de la Psicologia Social per la Universitat de Girona.
- Presentació de “L’[O]bservatori, una eina al servei de les persones i el territori”, a càrrec de Pau Batlle, coordinador de l’Observatori de Determinants Socials de Dipsalut.
- Taula d’experiències:
- “La intervenció en salut mental, una mirada centrada en la persona”, amb Mònica Oliveras, coordinadora del Servei Prelaboral Baix Empordà-Fundació TRESC.
- “Pla endavant, la cura emocional a les professionals”, amb Mireia Sanglas, coordinadora de SomBenestar, i Clara Roz, Tècnica del Pla Endavant – Suara Cooperativa.
- “Perspectiva transcultural de la salut mental dins del sistema de protecció a la infància i l’adolescència”, amb Núria Garcia, psicòloga de l’equip tècnic del Centre d’Acollida l’Olivar – Fundació Idea.
- Preguntes i debat, moderat per Lluís Puigdemont, membre d’ECAS Girona i director de la Fundació SER.GI.
- Tancament i comiat a càrrec de Carme Montserrat, vicedegana de Pràcticum i Mobilitat de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.