Skip to content

Veure notícia al web de la Fundació El Llindar

cloenda_curs_el_llindar22.06.2015 | Les estadístiques diuen que gairebé 2 de cada 10 adolescents i joves Ni estudien Ni treballen. Tanmateix, un any més arriba juny, i la Fundació El Llindar celebra les cloendes del curs escolar. Des de setembre, 300 d’aquests etiquetats Ni-Nis han acabat el seu curs escolar a El Llindar. D’aquests, el 86% ho han fet amb un certificat d’aprofitament i el 84% amb un certificat de professionalitat de Nivell 1 o 2. Però més important és el fet que més del 70% volen continuar els seus estudis l’any vinent.

La contradicció aparent no és tan complicada d’entendre: quan s’escolta a un jove, se li dóna una oportunitat, es posen els recursos i se l’acompanya en tot aquest procés, respon. Malgrat haver estat expulsats del sistema educatiu, es neguen a rendir-se; ningú vol fracassar.

A banda de la formació, el Servei d’Orientació ha atès a 144 joves, s’han produït 70 contractacions. D’aquests, 29 han estats contractats per El Llindar, com a treballadors i treballadores dels Serveis amb Joves al Centre de Formació i Assessorament en Imatge Personal Cebado – El Llindar, a l’Equip de Rehabilitació o manteniment d’edificis, i al Servei de Càtering.

Per arribar fins aquí, escoltar als joves ha fet que El Llindar pensés i reflexionés per acabar posant en marxa una escola que permetés itineraris més llargs, adaptats i flexibles, que alternin formació de qualitat i certificada amb treball en ambients reals.

El curs ha finalitzat amb una cloenda de caire festiu. Enguany se n’han fet dues, els dies 11 i 18 de juny, al mateix Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat. Han participat tots els grups d’alumnes dels diferents itineraris formatius. Han estat dos dies de felicitacions per l’etapa que acaben, i bons desitjos per la nova que començaran l’any vinent; ja sigui estudiant, treballant o cercant feina. Ampliar informació

Recommended Posts