20190216_Curs-anual-ddhh18.02.2019 | Organitza l’Institut de Drets Humans de Catalunya

La 37a edició dels Curs Anual de Drets Humans ‘Reivindicant els espais de la societat civil en contextos de regressió’ s’impartirà del 18 de març al 4 d’abril a l’aula 210 de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (Melcior de Palau 140).

El programa se centra en analitzar i donar resposta a l’actual context de regressió i limitació de drets i llibertats. Des d’una perspectiva propositiva i constructiva, es planteja com, amb les pròpies eines dels drets humans, recuperar els espais de la societat civil com agent fonamental de reivindicació i transformació social.

El curs va dirigit a aquelles persones que treballen directament o indirectament diferents aspectes de drets humans, estudiants i ciutadania compromesa amb la defensa dels drets humans.

Els participants al curs poden optar a unes pràctiques de sis mesos al Síndic de Greuges de Catalunya. S’ha de presentar un treball que serà valorat per un jurat que decideix la persona beneficiària de les pràctiques.

Programa

Inscripcions

Activitats paral·leles

Al llarg del curs s’organitzen paral·lelament a les sessions teòriques, quatre tallers voluntaris, de tres hores de durada cadascun d’ells, i amb una metodologia pràctica per conèixer el treball d’entitats públiques i privades de defensa dels drets humans.

S’organitzarà també un espai de trobada i intercanvi on les tres persones beneficiaries de la borsa de viatge i estada de formació compartiran les seves experiència en matèria dels drets humans amb la resta de participants que també presentaran les seves vivències professionals i personals en la defensa dels drets humans com agents fonamentals de reivindicació i transformació social. Aquesta activitat tindrà lloc el  divendres 22 de març a les 16hLaFede.cat – Organtizacions per la Justícia Global.

 

Recommended Posts