20190228_Carrera-contra-hambre28.02.2019 | Organitza Acció contra la Fam

La Carrera contra el Hambre, cursa destinada a centres escolars, tindrà lloc el 22 de març (dia internacional de l’aigua) i el 17 de maig (dia internacional de la cursa). Es tracta d’un projecte internacional, pedagògic, solidari i esportiu en què qualsevol centre escolar pot participar.

L’objectiu és que cada centre reuneixi els seus alumnes al voltant d’un mateix projecte solidari i una mateixa finalitat: que cap nen del món mori de gana. Acció contra la Fam proporciona gratuïtament a cada centre participant totes les eines i materials necessaris per organitzar l’esdeveniment amb èxit.

Cada participant (alumne) ha d’aconseguir patrocinadors que es comprometin a aportar una quantitat de diners per cada volta al circuit que faci el corredor. La suma total del recollit es destinarà als projectes socials de l’entitat.

Per participar-hi, els centres educatius s’hi poden registrar en aquest formulari d’inscripció fins el 15 de març.

Procés de participació: moments clau

Març – Abril | Un representant d’Acció contra la Fam acudeix al centre escolar per treballar la problemàtica de la fam a l’aula amb els teus alumnes. A través d’unes dinàmiques definides per a cada edat, d’una hora de durada aproximadament, els més petits s’acostaran a altres realitats diferents de la seva i ja podran sortir a buscar “patrocinadors”: persones en el seu entorn que es comprometin a aportar un petit donatiu per cada volta que aconsegueixin recórrer el dia de la Cursa contra la Fam.

22 de març i 17 de maig | La cursa, organitzada pel centre escolar, és el moment de recórrer la distància més gran possible per multiplicar l’ajuda i celebrar junts la solidaritat i la cooperació.

Juny | Les activitats programades per celebrar el final de curs són un bon moment per emfatitzar la importància d’incloure projectes solidaris al llarg del curs i per explicar allò que els alumnes han après gràcies a la posada en marxa d’aquesta activitat. També és un moment ideal per proporcionar als alumnes i familiars informació sobre el resultat aconseguit i sobre l’ús i la destinació dels fons als projectes d’Acció contra la Fam.

Recommended Posts