06.04.2021 | Nota de premsa del Teatre Auditori de Granollers

  • L’obra es podrà veure al Teatre Auditori de Granollers el proper 9 d’abril

El proper 9 d’abril a les 20h s’estrena Com menja un caníbal a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers, un espectacle de la Cia. La Virgueria en què els espectadors i espectadores reflexionaran sobre com se senten totes aquelles persones que, per un motiu o un altre, són diferents a la resta.

Una obra que barreja circ, text, dansa i música i que narra la història de la Dora, una dona que arriba als anys cinquanta a una Barcelona gris plena de somnis. Allà és on aconseguirà trobar un racó de calma, un espai fantàstic com és l’univers dels Fràgils, amb F majúscula. Com menja un caníbal és la història de tots aquells a qui el sistema deixa de banda, perquè mostren algun tipus de diferència, perquè no són productius o perquè no encaixen dins la societat per un motiu o un altre. De fet, un dels personatges d’aquesta història està inspirat en la història real d’una persona afectada per la síndrome del cromosoma X fràgil, tot i que no és el tema central de l’obra, ja que es presentaran personalitats i diferències diverses. L’obra està formada per un equip multidisciplinari que compta amb professionals de la musica, la dansa, el circ i la interpretació, presentant una diversitat de llenguatges que també es barregen amb la poesia visual, per abordar la diversitat funcional i conèixer allò que ens fa humans i el que ens defineix com a espècie, explorant la diferència entre la solidaritat i la caritat.

Un espectacle, escrit i dirigit per Isis Martín i Aleix Fauró, que neix d’una hipòtesi per entendre com els humans podem arribar a ser de caníbals entre nosaltres, amb aquelles persones que presenten alguna diferència o que no estan tallades pel mateix patró que la resta. És un projecte molt vinculat amb associacions de l’àmbit de la diversitat funcional, com és l’Associació Catalana de la Síndrome X Fràgil o el Laberint Cultura, un col·lectiu vinculat amb la memòria històrica.

¿Què és la Síndrome X Fràgil (SXF)?

És un trastorn genètic de transmissió familiar que està lligat al cromosoma X, el qual determina el sexe de la persona i pot generar diverses dificultats, que van des de problemes d’aprenentatge fins a una disminució de la capacitat intel·lectual. Actualment és la primera causa de diversitat intel·lectual hereditària i afecta a 1 de cada 4.000 nens i 1 de cada 6.000 nenes.

Més info

Banda sonora original de Clara Peya

La coneguda compositora i pianista Clara Peya ha estat l’encarregada d’acompanyar aquest espectacle amb una música que reflecteixi aquestes sensacions i sentiments i ho ha fet amb una banda sonora original, creada exclusivament per aquest espectacle. Clara Peya ha rebut diversos reconeixements al llarg de la seva trajectòria com el Premi Nacional de Cultura 2019, Premi Butaca a la Millor composició Original 2019 o el Premi Enderrock 2018.

Repartiment

Com menja un caníbal l’integren Carles Gilabert (A tots els que heu vingut), Maria Pau Pigem (Nit i dia i La Riera), Arnau Comas (El chico de la última fila), David Menéndez (conegut com a Boye en el món de la música), Guillem Barbosa (El chico de la última fila), Patricia Bargalló (Merlí), Núria Montes, Guillem Gefaell, Maria Garrido, Sílvia Capell i Lara Renard.

Recommended Posts