20170207_m4Social_habitatge_nonius09.02.2017 | L’app guanyadora del Repte d’Habitatge Inclusiu llençat per m4Social ha estat Nonius, una aplicació per millorar la comunicació, l’acompanyament personal, la gestió dels recursos i la creació de comunitat. A la final celebrada ahir dimecres al Mobile World Centre de Barcelona, l’emprenedor que l’ha impulsat, Fèlix Casanellas,  va afirmar que “la tecnologia és perquè guanyem com a societat i això és el que estem fent aquí”. L’app permet tenir un sistema de missatgeria, de recordatori de cites, d’intercanviar documentació, entre d’altres, entre l’entitat social i els usuaris dels habitatges. El guanyador ha rebut 3.000€ i un acompanyament de la Fundació Ship2b per al desenvolupament òptim del projecte.

Els altres tres finalistes han presentat també solucions mòbils que pretenen donar suport al lloguer social amb eines que milloren la vida de les persones i de les entitats socials que hi treballen. En segon lloc, No Empty, creada per Pau Yánez, que utilitza la gamificació per millorar la gestió de parcs d’habitatge social. “Sóc aquí perquè davant de casa meva hi ha un bloc buit, i això m’indigna”, ha explicat en presentar la seva solució.

La tercera classificada és Care us, una app dedicada a vèncer la solitud, millorar la comunicació, el seguiment i la seguretat de les persones que fan ús dels habitatges socials. I el quart lloc ha estat per a Collabora, una solució que impulsa la col·laboració entre els ciutadans i les entitats socials.

El vocal d’Innovació de la Taula del Tercer Sector, Jordi Pascual,  ha afirmat que “l’objectiu d’aquest repte ha estat ser un punt de trobada entre entitats, professionals i emprenedors”, i ha destacat que “cal seguir treballant amb els projectes perquè les entitats socials puguin atendre millor les persones utilitzant al seu favor la tecnologia mòbil”. El jurat l’han format Antoni Gutiérrez Rubí (Apps4Citizens), Xavier Mauri (Fundació Hàbitat3), Olga Porro (Fundació Ship2B) i Esteban Redolfi (Fundació Mobile World Capital).

Recommended Posts