20191011_voluntariat-salut11.10.2019 | Organitza Federació Catalana de Voluntariat Social

La XIV Jornada de Voluntariat i Salut ‘Una fotografia del voluntariat en els centres de salut: on som i cap on anem vol posar la lupa sobre l’estat del voluntariat en l’àmbit de la salut a Catalunya. S’hi analitzaran els diferents models de funcionament de l’acció voluntària a Centres d’Atenció Primària, hospitals i sociosanitaris. L’acte tindrà lloc el 15 de novembre a les 10h al Recinte Modernista de Sant Pau.

La sessió de matí serà conduïda per la periodista Clara Sánchez Castro. Després de la benvinguda institucional, la directora de l’Observatori del Tercer Sector, Montse Fernández, farà la presentació dels resultats de la recerca exploratòria sobre el voluntariat als centres de salut de Catalunya. Tot seguit, s’obrirà la taula rodona ‘Els models de funcionament del voluntariat: Experiències, reptes i futur’, representada per diverses expertes de l’àmbit de la salut i moderada per la vocal de Salut de la FCVS, Marta Solé.

Seguidament, serà el torn del diàleg ‘La persona voluntària: punts de vista i bones pràctiques’, amb la participació de voluntariat d’Oncolliga i de personal tècnic del Consorci Sanitari de Terrassa i de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

A la tarda, la jornada es reprendrà amb un resum del matí i un macrotaller de risoteràpia, a càrrec de l’Escola de Risoteràpia de Barcelona. Així mateix es faran tallers simultanis a l’Escola Universitària d’Infermeria de la UAB (ubicada en el mateix recinte).

Els tallers que es faran són els següents:

  • Habilitats personals pel lideratge emocional
  • Sikkhona: viatge a l’excel·lència grupal. Avancem en comunicació i confiança
  • (Re)construïm col·lectivament_Taller lúdic i vivencial
  • El gran mandala_Taller de creació plàstica grupal

L’acte, que finalitzarà a les 19h, també serà un espai per reflexionar sobre els diferents models de voluntariat en el marc de la Llei 25/2015. La 14a edició compta amb la col·laboració de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, EUI-Sant Pau, i amb el suport del Departament de Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.

Programa (PDF)

Inscripcions

Recommended Posts