20200310_Abordando-la-apatridia-en-Eruopa10.03.2020 | Organitza Fundación Cepaim i Red Europea sobre Apatridia (European Network on Statelessness -ENS-)

Les jornades Abordando la apatridia en Europa: subsanando las deficiencias en materia de protección y reconociendo el derecho universal a una nacionalidad tindran lloc el 6, 7 i 8 de maig a la Universitat d’Alacant. La trobada acollirà actors clau del govern, institucions i societat civil per identificar i fer propostes de millora de les deficiències en matèria de protecció a les quals s’enfronten les persones apàtrides a Europa. L’objectiu d’aquestes jornades és plantejar accions que portin al compliment del dret universal a la nacionalitat i acabar amb la discriminació a la qual actualment s’enfronten moltes persones (infants, minories, refugiats, etc.) en l’accés a la ciutadania.

Cepaim presentarà la seva nova anàlisi comparativa de legislació, política i pràctiques vigents en matèria de apatrídia a Europa, i abordarà la necessitat urgent de millorar la identificació i protecció de les persones apàtrides. En concret, aprofitarà l’ocasió per a publicar el seu primer informe sobre l’estat de la qüestió a Espanya, en el qual han participat, a més de ENS i Fundació Cepaim, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), i professionals experts.

Us hi podeu inscriure en aquest enllaç fins el 12 de març.

Programa (PDF)

 

Recommended Posts