Skip to content
  
 infoACCIONS 2013/74 Logo
  1. Presentació de la Guia bàsica d’aliances locals el 7 de juny al Palau Macaya
  2. En marxa el Reinventa’tamb la participació de nou entitats
  3. Reunió de la CISL amb Empresa i Ocupació sobre model d’agències
  4. Professionals pels drets socials al 3r fòrum Inclusió Social i Ciutadania
  5. Jornada sobre l’assistència sanitària de les persones vulnerables a Catalunya
  6. Debat sobre educació per al desenvolupament, avui a L’Hospitalet de Llobregat
  7. Servei gratuït de subtitulació i audodescripció de materials audiovisuals
  8. Sopar-col·loqui d’acidH amb Mònica Terribas, 17 de juny
  9. Jornada de promoció del talent jove a Figueres, 3 de juny
  10. Acte unitari contra la pobresa, 17 d’octubre
  11. Diagnòstic i resposta als problemes financers del Tercer Sector, 12 de juny
  12. Dones per a la transformació social, estudi disponible online
  13. Miquel Pongiluppi, Premi d’Honor Publifestival 2013
  14. Concurs de contes per educar en valors, organitzat pel CEESC

Presentació de la Guia bàsica d’aliances locals, 7 de juny al Palau Macaya

La Guia bàsica d’aliances locals en el sector social, elaborada per ECAS en col·laboració amb l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, es presentarà públicament divendres 7 de juny a la jornada de treball ‘Ciutats Inclusives i Plans Locals d’Inclusió en la construcció europea’ (veure programa). Sonia Fuertes, secretària d’ECAS, donarà a conèixer aquesta eina sobre els beneficis de la cooperació entre les administracions locals i les entitats socials en una taula rodona sobre ‘L’estratègia compartida amb la societat civil en l’elaboració i gestió de plans d’inclusió social’. L’acte tindrà lloc al Palau Macaya de l’Obra Social La Caixa i les inscripcions ja estan obertes: formulari online.


En marxa el Reinventa’t amb nou entitats

Nou entitats d’ECAS –acidH, AVBC, Associació “in via”, Fundació Akwaba, Intress, El Llindar, El Lloc de la Dona, Iniciatives Solidàries i Fundació Àmbit Prevenció— han iniciat el procés de reconversió i estudi de noves vies de finançament a través del programa Reinventa’t després que ECAS, l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació KPMG signéssim el conveni el passat 17 de maig.


La Comissió d’Inserció Sociolaboral i Empresa i Ocupació treballen el model d’agències

La Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS es reunirà dilluns vinent amb el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació, Ramon Bonastre, en una sessió de treball sobre les agències de col·locació a Catalunya. Bonastre farà una introducció al model català d’agències de col·locació i exposarà el full de ruta per als propers mesos; a continuació es presentaran les aliances existents entre entitats i es farà un taller amb les que es plantegen esdevenir agències.


 

3r fòrum sobre inclusió social, 12 de juny a Girona

El debat i la reflexió a l’entorn de la participació i mobilització dels professionals de l’àmbit social centrarà el 3r fòrum sobre Inclusió Social i Ciutadania, organitzat per la Fundació SER.GI el proper 12 de juny d’11 a 18 hores a Girona. Inclourà tres grups de treball sobre joventut, habitatge digne i convivència. Cal inscriure’s en línia (20€) abans del 7 de juny.


Jornada sobre assistència sanitària a persones vulnerables a Catalunya i drets bàsics

El proper 18 de juny se celebra la jornada ‘Assistència sanitària i respecte als drets bàsics de la població vulnerable a Catalunya’, organitzada per l’Associació Salut i Família i l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya. El programa inclou dues taules rodones sobre la situació actual a Catalunya i aliances entre governs locals i entitats pels drets bàsics de la població. Cal inscriure’s prèviament: formulari online.


 

Jornada Mira l’Àfrica!, avui a L’Hospitalet

Aquesta tarda la Fundació Akwaba ofereix un espai per reflexionar sobre l’educació per al desenvolupament a la jornada ‘Mira l’Àfrica! Actuem per transformar les injustícies socials’ (a les 17 hores al Centre Cultural Collblanc – la Torrassa de L’Hospitalet de Llobregat). L’acte inclou la presentació del projecte ‘Mira l’Àfrica’; una conferència a càrrec de Mawa N’diaye, tècnic de l’Agència Catalana de Joventut; i tres taules de treball sobre diversitat Cultural, desigualtats Nord/Sud i accions per a joves. Inscripció: akwaba@fundacioakwaba.cat.


Servei gratuït de subtitulació i audodescripció de materials audiovisuals

La Fundació Els Tres Turons ha posat en marxa a través del seu Servei Prelaboral un projecte de subtitulació i audodescripció de continguts audiovisual per fer-los accessibles a les persones sordes i cegues. El servei no té cap cost per a les entitats no lucratives –es presta mitjançant un conveni de col·laboració– i facilita que l’alumnat assoleixi la capacitació tècnica necessària per a la inserció laboral. La formació està subvencionada per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona i impartida pel Centro Español del Subtitulado y la Audiodescripción (CESYA). Per a més informació, contactar amb Enric Massana: 93 215 83 25 | enric.massana@els3turons.org.


Sopar-col·loqui d’acidH amb Mònica Terribas sobre la responsabilitat social dels mitjans

El proper sopar-col·loqui organitzat per acidH, el proper 17 de juny de 20.30 a 23 hores a la sala d’actes de l’entitat (c/ Milà i Fontanals 49, Barcelona), comptarà amb una de la periodista Mònia Terribas sobre ‘Els mitjans i la responsabilitat social’. L’aportació econòmica per assistir-hi és de 25 euros i cal reservar plaça per telèfon (93 457 3852 o 93 219 3651) o correu electrònic (comunicacio@acidh.org), o bé realitzar l’ingrés indicant les dades personals al compte de Banc Sabadell 0081-7011-19-0001792582. L’aforament és limitat i prevaldrà l’ordre d’inscripció.


Jornada de promocó del talent jove a Figueres

Cepaim i l’Ajuntament de Figueres coorganitzen la jornada ‘Una oportunitat per al teu negoci: el talent jove’, dimarts 3 de juny de 9 a 13.30 hores a l’Escola d’Hosteleria de l’Alt Empordà, per reflexionar sobre les capacitats dels joves i les eines que cal oferir-los per què facin front amb èxit als seus reptes professionals i laborals. L’acte està dirigit a empreses, administració pública i entitats socials. Cal inscriure’s prèviament: formulari online.


Acte unitari contra la pobresa, 17 d’octubre

Els preparatius per a la commemoració del Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa avancen i continuen oberts a la participació de totes les entitats i professionals del sector. Hem posat en comú la documentació sobre pobresa per construir el missatge que portarem al Parlament, s’han creat quatre comissions de treball –Continguts, Comunicació, Extensió i Secretaria tècnica— i s’ha obert un document compartit per fer aportacions i propostes de lema i espai per a l’acte públic, entre altres aspectes a concretar. La propera reunió plenària serà dimecres vinent, 5 de  juny, a les 16 hores a la seu de la FCONG (c/ Tàpies 1-3).


 

Resposta als problemes financers del sector

El proper 12 de juny, la Taula del Tercer Sector ofereix a directius i gestors econòmics de les entitats socials una jornada sobre ‘Enfortir les capacitats financeres del Tercer Sector Social’. Es diagnosticarà la situació financera actual del sector i es proposaran respostes a les mancances actuals: garanties per accedir al crèdit, intermediació financera, increment dels fons propis i formules alternatives. Inscripció oberta: formulari online.


 

Dones per a la transformació social, estudi de l’OTS

Ja està disponible online l’estudi La incidència de les dones en el teixit associatiu català. Trajectòries femenines per a la transformació social, publicat per l’Observatori del Tercer Sector en el marc de la col·lecció Papers. Inclou les històries de vida de set dones: Fàtima Ahmed (Associació Ibn Batuta), Roser Batlle (promoció de l’Aprenentatge Servei), Muriel Casals (Òmnium Cultural), Teresa Crespo (ECAS), Rita Huybens (Lliga dels Drets dels Pobles), Rita Marzoa (Solidaris, Catalunya Ràdio) i Fina Rubio (Fundació Surt).


 

Miquel Pongiluppi, Premi d’Honor Publifestival

Festival Internacional de Publicitat Social, Publifestival, concedirà el Premi d’Honor 2013 a Miquel Pongiluppi, col·laborador de diverses entitats, entre elles ECAS. De la seva àmplia trajectòria, el Publifestival destaca el treball voluntari com a responsable de comunicació de la Fundació Banc dels Aliments i de la Taula de Participació Social, que inclou la creació i producció de la campanya ‘Obrim la porta a la rehabilitació’. La gala se celebra  dijous 6 de juny a les 19.30 hores al CaixaForum i es podrà seguir en directe.


1r concurs de contes per educar en valors

El Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya convoca un concurs de contes i relats curtsamb l’objectiu de transmetre als infants els valors inclosos a la Convenció sobre els Drets dels Infants (web Coneix els teus drets). Els participants han de ser majors de 16 anys i enviar el seu relat a girona@ceesc.cat abans del 30 de juny. Els textos premiats es publicaran en un llibre que es presentarà públicament el 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets dels Infants. D’altra banda, el CEESC organitza una presentació del llibre #Edusoentrevistas de Miquel Rubio per debatre els reptes de les eines 2.0 per a la professió, dimarts 4 de juny a les 18.30 hores a la seva seu (Aragó 141, 4a planta, Barcelona).


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.