Skip to content
  

 

infoACCIONS
2013/75
  1. ECAS celebra 10 anys sumant acció social!
  2. Compareixença de DDiPAS al Parlament i nova secció participativa al blog
  3. Article de Teresa Crespo a El Periódico, un any després de la Marató
  4. Aprenentatge Servei, tècnica de futur en la intervenció social
  5. Guia bàsica d’aliances locals en el sector social, disponible online
  6. JIS organitza un festival de curtmetratges a L’Hospitalet de Llobregat
  7. Casal l’Amic promou un manifest de suport a l’entitat per evitar el tancament
  8. Cinema a la fresca a Akwaba: aquest vespre, ‘La pesadilla de Darwin’
  9. Campanya ‘Una motxilla, una il·lusió!’ de la Fundació La Salut Alta
  10. Concert benèfic amb Cedre, 21 de juny als Caputxins de Sarrià
  11. La Taula impulsarà la creació d’un fons econòmic per a les entitats socials
  12. Jornada Anual de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, 20 de juny
  13. Presentació de #SinergiaCRM a Barcelona, 27 de juny
  14. ‘El joves NINI: com evitar una generació perduda?’, a debat el 27 de juny
  15. Conferència i tallers sobre la salut i l’atenció sanitària de les dones a Catalunya


Celebrem 10 anys sumant acció social!

El 12 de juny del 2003 se signava l’acta fundacional de l'”Associació Entitats Catalanes d’Acció Social”. Deu anys després, ja som gairebé 100 entitats que caminem i lluitem plegades per la cohesió social! Us volem donar les gràcies per ser-hi i per sumar amb nosaltres, i us convidem a celebrar-ho el 25 de setembre a les 20 hores a Barcelona. Reserveu-vos la data, properament en rebreu més informació!


 

Compareixença de DDiPAS al Parlament

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social ha comparegut aquesta setmana al Parlament de Catalunya per informar sobre la situació de les dones al món laboral i sobre les necessitats en polítiques actives d’igualtat en l’àmbit de l’empresa i l’ocupació (vídeo compareixença | +info). D’altra banda, el blog de DDiPAS  ha obert una secció participativa, ‘La desigualtat salta a la vista!’, amb l’objectiu de posar imatge a la manca d’equitat de gènere en el món laboral i, concretament, en els àmbits d’influència i decisió.


Article de Teresa Crespo a El Periódico, un any després de la Marató per la pobresa

“Les dades de pobresa continuen sent alarmants. La nova pobresa augmenta i, el que és pitjor, s’incrementa la pobresa severa. L’atur és cada dia més elevat, el nombre de llars on no entra cap ingrés creix sense aturador i la infància pateix cada vegada amb més força la manca de recursos.” Ho recorda la la presidenta d’ECAS a l’article ‘Un any després de la Marató per la pobresa’publicat dimarts a El Periódico de Catalunya. Teresa Crespo considera “urgent arribar a un pacte de país contra la pobresa que no sigui un document més de bones intencions, sinó un compromís ferm a curt termini i amb dotació pressupostària entre les entitats socials, els partits polítics, el Govern, els agents socials i la societat civil”.


 

Aprenentatge Servei, eina de futur

Un centenar de professionals han compartit coneixements sobre la tècnica d’intervenció Aprenentatge Servei (ApS) en una jornada organitzada per ECAS aquesta setmana. A través d’una taula d’experiències d’ApS, s’ha constatat el potencial d’aquesta estratègia de desenvolupament comunitari que combina en un sol projecte processos d’aprenentatge i de servei, de manera que els participants es formen alhora que donen resposta a les necessitats d’un entorn. 


Guia bàsica d’aliances locals en el sector social, disponible online

La Guia bàsica d’aliances locals en el sector social ja està disponible online en versió PDF. La publicació és fruit d’un procés de col·laboració entre ECAS i l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona liderat pels dos autors de la guia, Frederic Cusí i Marc Botella. La guia analitza els beneficis de la cooperació entre les administracions locals i les entitats socials, els processos i la metodologia de construcció d’aliances i els factors d’èxit i fracàs, amb l’objectiu d’ajudar a teixir lligams més sòlids.


Festival de curtmetratges a L’Hospitalet

Ja estan obertes les inscripcions a la vuitena edició del MetropoL’His, un festival de curtmetratges fets en 48 hores que organitza Joves per la Igualtat i la Solidaritat. Els curts es gravaran el cap de setmana del 29 i 30 de juny i els premiats es donaran a conèixer el 12 de juliol a les 19.45 hores als Cinemes Filmax Gran Via 2, en un acte en què es presentaran totes les obres participants. Bases MetropoL’His (pdf)


650 adhesions al manifest de Casal l’Amic per l’acció social comunitària a Tarragona

Casal l’Amic ja ha rebut el suport de 650 persones i entitats adherides al manifest en suport a l’entitat, que es troba en risc de tancar el proper mes de setembre per manca de finançament després de 30 anys d’activitat. El manifest forma part de la campanya ‘Jo vull Casal l’Amic’, que inclou un blog i utilitza el hashtag #jovullcasalamic a Twitter. Et pots adherir al manifest en aquest enllaç.


 

Cinema a la fresca d’Akwaba

Avui a les 21.15 hores, Akwaba projecta ‘La pesadilla de Darwin’ en el marc del seu cicle de cinema a la fresca coorganitzat amb Unitat contra el feixisme i el racisme de L’Hospitalet de Llobregat. La projecció tindrà lloc al pati de la seu d’Akwaba (c/ Llobregat 145, L’Hospitalet de Llobregat).


 

Campanya de La Salut Alta per les colònies d’estiu

La Fundació La Salut alta ha iniciat la campanya #motxilla2013 per recaptar donatius perquè els infants de l’entitat puguin anar de colònies aquest estiu. L’objectiu és aconseguir 4.000 euros i s’hi pot col·laborar a través de la plataforma de micromecenatge El meu gra de sorra o fent un ingrés al compte de La Caixa 2011-0463-81-0200082476. Un dia sencer de colònies per a un infant  té un cost de 25 euros, els àpats de tota una setmana costen 50 euros i la inscripció sencera a les colònies, 180 euros.


Concert benèfic amb Cedre, 21 de juny als Caputxins de Sarrià

La Coral Espígol oferirà un concert a l’església dels Caputxins de Sarrià el proper 21 de juny a les 22 hores a benefici dels programes de Cedre per a la inserció social de joves en risc d’exclusió. Les entrades es poden reservar a info@cedre.cat i comprar el mateix dia del concert (7 euros).


 

Impuls a un fons econòmic per a entitats

En el marc de la jornada ‘Enfortir les capacitats financeres del Tercer Sector Social’, celebrada aquest dimecres, la Taula del Tercer Sector va anunciar l’impuls a la creació d’un fons econòmic per facilitar l’accés al finançament de les entitats socials, que actualment pateixen grans dificultats arran de les polítiques d’austeritat, els endarreriments en els pagaments de les Administracions Públiques i la restricció del crèdit bancari. +info | notícia i presentacions al web de la Taula


Jornada Anual de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, 20 de juny

El proper dijous 20 de juny se celebra la Jornada Anual de l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva, de 9 a 13 hores a l’IDEC-Universitat Pompeu Fabra. S’hi establirà una estratègia compartida d’inclusió social entre les entitats, les institucions i l’Administració de la ciutat, i es promourà un espai d’aportacions col·lectives a través de cinc taules de participació. La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, coordinarà l’espai d’intervencions sobre ‘Prevenció i garantia de les necessitats bàsiques’. Formulari d’inscripció


 

Presentació de #SinergiaCRM a Barcelona

El proper 27 de juny a les 10 hores es presenta a Barcelona (Torre Jussana, Avda. Cardenal Vidal Barraquer, 30) el projecte #SinergiaCRM, que pretén desenvolupar una eina de gestió CRM adaptada a les necessitats de les entitats del tercer sector i impulsada per les pròpies entitats. Per assistir-hi cal omplir un formulari d’inscripció.


‘El joves NINI: com evitar una generació perduda?’, a debat el 27 de juny

L’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques organitza la jornada internacional ‘Els joves NINI: com evitar una generació perduda?’, el proper 27 de juny al Caixa Fòrum. La jornada té l’objectiu de d’analitzar l’abast del fenomen NINI en el nostre entorn i conèixer com s’ha afrontat aquesta problemàtica en altres països, tant d’Europa com del continent americà, per tal d’extreure aprenentatges de les avaluacions que s’hi han portat a terme i poder promoure intervencions més efectives. |Formulari d’inscripció.


Conferència i tallers sobre la salut i l’atenció sanitària de les dones a Catalunya

L’Institut Català de les Dones acollirà el proper 18 de juny a les 16.30 hores la conferència ‘Dona i salut mental. Situació actual’ a càrrec de la psicòloga clínica i psicoterapeuta d’orientació psicoanalítica Concepció Garriga, i dos tallers sobre propostes per a la millora de la salut i l’atenció sanitària de les dones a Catalunya. Cal confirmar assistència a cndc@gencat.cat.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.