Skip to content

 

 

Núm. 240 | 29.10.2020

El toc de queda torna a evidenciar la vulnerabilitat de les persones sense llar

Arrels Fundació denuncia que el toc de queda pot tornar a agreujar la situació de les persones sense llar, que poden patir més inseguretat en quedar exposades al carrer i, a més, poden ser sancionades. Arrels reclama que els ajuntaments les atenguin, que no se les sancioni, que tinguin accés a lavabos, que se’ls garanteixi una alimentació calenta, que es reforcin els equips de carrer que les visiten, i que s’obrin espais diürns i nocturns que puguin acollir petits grups de persones que visquin al carrer.

En marxa la Fira d’Economia Solidària de Catalunya

La Fira d’Economia Solidària ha obert -virtualment- les portes el dia 23 d’octubre i fins el 22 de novembre. La Fira se celebra, enguany, a través d’una pàgina web interactiva amb imatges, vídeos i ofertes de productes i serveis. A més, comptarà amb taules rodones i seguirà promovent la intercooperació entre organitzacions.

Presentació de la guia: Brúixola Comunitària

El 13 de novembre de 10 a 12h presentarem la Brúixola Comunitària, la guia per promoure l’acció comunitària a les entitats socials. Serà a través de Zoom i caldrà inscriure’s. La guia proposa un marc i estratègies que orientin el seu model d’acció comunitària. L’objectiu de la sessió és el de repensar precisament aquest marc, contribuir a la reflexió i autoanàlisi de l’estratègia i pràctiques de l’entitat en aquesta direcció, orientar la definició de l’horitzó de canvi desitjat, i alhora oferir una eina per a l’aterratge i concreció de les actuacions comunitàries de l’entitat. | Programa en PDF

XVI Fòrum contra les violències de gènere, del 5 al 14 de novembre

Els dies 5, 6, 7, 12, 13 i 14 de novembre tindrà lloc el XVI Fòrum contra les violències de gènere. El fòrum, organitzat per la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere i la Diputació de Barcelona, abordarà la feminització de la pobresa entre d’altres temes. | Programa | Inscripcions

III Jornada d’Acció Social: la comunicació
no violenta

Els propers dies 26 i 27 de novembre celebrarem la III Jornada d’Acció Social. De la mà de la Universitat de Girona, organitzem dues jornades en què parlarem de la comunicació no violenta, un corrent de comunicació que promou el desenvolupament de l’escolta atenta i l’observació sense judicis, tant per a la resolució de conflictes com per comunicar des d’una consciència més profunda i efectiva. Les jornades se celebraran per Zoom i ja us hi podeu inscriure. | Programa en PDF

Espanya, 6a en benestar de la infància, però 33a en polítiques per recolzar-lo

UNICEF ha publicat ‘Report Card-16. Mons d’influència: Quina són els determinants del benestar infantil en els països rics?‘, un nou informe del centre d’investigacions Innocenti. L’informe alerta que, tot i que Espanya ocupa el 6è lloc en benestar de la infància sobre el total de països que contempla, hi ha indicadors preocupants: la taxa de sobrepès o obesitat se situa en el 34%. En polítiques de suport al benestar infantil, incloent el context i les polítiques d’infància i família, Espanya se situa la 33a de 41 països.

ECAS busca nou director/a general

ECAS ha obert el procés de selecció amb incorporació immediata per a la plaça de director/a general a partir de l’1 de desembre de 2020. Es busca un professional amb titulació universitària de grau o equivalent. Es valoraran estudis superiors (màster, postgrau…) de direcció, funcions gerencials o altres, i coneixement del tercer sector i de l’àmbit de les polítiques socials. Podeu consultar tots els detalls a l’oferta completa. Les persones interessades hauran d’enviar les seves candidatures a seleccio@acciosocial.org, amb la referència a l’assumpte: “DIRECCIÓ GENERAL ECAS” fins el 2 de novembre a les 23.59 hores.

SER.GI busca pisos buits

La Fundació SER.GI ha iniciat una campanya de captació d’habitatges per destinar-los a lloguer social, davant la necessitat de garantir el dret a un habitatge de les persones i famílies en situació vulnerables i la creixent demanda. En concret, busquen pisos a Girona, Figueres, Salt, Lloret, Caldes de Malavella, Vidreres, Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva i poblacions properes.

Teràpia amb cavalls i empoderament de les persones ateses

La teràpia amb cavalls empodera les persones ateses pel CFP Maresme des de fa 5 anys a través de la potenciació de les seves fortaleses. Lucía Pose, psicòloga del Servei de Rehabilitació Comunitària del Maresme, ho explica ara en un article en què fa un recorregut des dels anys 80: de les “institucions totals” a la psiquiatria comunitària.

Panellets amb ànima de la Fundació Formació i Treball

Formació i Treball ofereix capses de 12 panellets inclusius elaborats a la seva escola de restauració D’ins. Amb aquesta campanya, la Fundació convida a generar noves oportunitats laborals per a persones en situació de vulnerabilitat a través de la compra de panellets artesanals amb noms i cognoms.

Drac Màgic organitza dos cinefòrums pel dia contra la violència envers les dones

Drac Màgic organitza el proper 25 de novembre dos cinefòrums de les pel·lícules ‘Chez jolie coiffure’ i ‘Tódalas mulleres que coñezo’ per donar la paraula a les dones i escoltar discussions on es reflexiona col·lectivament sobre diferents violències que s’exerceixen sobre elles. | Programació completa

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2020 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció