Skip to content

 

 

Núm. 269 | 27.01.2022

ECAS se suma a la iniciativa ciutadana per una Renda Bàsica Incondicional europea

ECAS ha donat suport a la iniciativa ciutadana per una Renda Bàsica Incondicional europea, que té l’objectiu d’introduir rendes bàsiques incondicionals a tota la UE. La campanya ha d’arribar al milió de firmes abans del 25 de juny perquè tant la Comissió Europea com el Parlament Europeu rebin el seu equip organitzador i es pronunciïn sobre si recolzaran o no la proposta i si prendran accions per posar-la en marxa. | Signa la petició

Entitats socials traslladen al Parlament una proposta de llei per fer front al sensellarisme

Assís, Càritas Catalunya, St. Joan de Déu Serveis Socials, Arrels FundacióSt. Egidio han presentat al Parlament una proposta de llei per fer front al sensellarisme. Es tracta d’una iniciativa sense precedents i pionera al conjunt d’Europa, i que entrarà a tràmit amb el suport de la majoria de grups parlamentaris (PSC, ERC, JxC, CUP, ECP, C’s i PP). L’any 2016 s’estimava que 10.000 persones vivien en situació de sensellarisme a Catalunya.

El Tercer Sector reclama garantir l’accés als TAR als col·lectius en situació de vulnerabilitat

La Confederació i la Taula del Tercer Sector han reclamat al Govern garanties d’accés als tests d’antígens per als col·lectius en situació de vulnerabilitat
-més exposats al contagi-, que malgrat la regulació del preu, no sempre tenen recursos per accedir-hi. A més, demanen mesures de suport perquè les entitats puguin afrontar els sobrecostos de la pandèmia i denuncien que la Generalitat hagi deixat de proveir material en plena sisena onada.

‘Renda Bàsica Universal: drets i justícia social’, article de Lluís Puigdemont al Social.cat

Lluís Puigdemont, director de la Fundació SER.GI i membre de la Comissió Territorial de Girona d’ECAS, ha reivindicat en un article al Social.cat que “cal un model de Renda Bàsica Universal per deixar de parlar en termes de pobresa i passar a parlar de garantir drets i permetre una vida digna”. Puigdemont denuncia que “seguim imbuïts en un model que només sap respondre a les emergències” i que cal més inversió en polítiques socials.

Reclamen mecanismes de conciliació en cas de confinament d’un familiar dependent

El sector de la discapacitat intel·lectual ha reclamat mecanismes de conciliació en cas de confinament d’un familiar dependent. Dincat assegura que les famílies estan al límit i reivindica un permís laboral retribuït perquè puguin continuar cuidant el familiar sense perdre el sou. Carles Campuzano, director de DINCAT, denuncia que “és una qüestió que demanem des del principi de la pandèmia i no entenem com, després de sis onades, no ha quedat resolta”.

L’Aliança ECAS-FEDAIA-FEPA compareix
a la Comissió d’Infància del Parlament

L’Aliança d’ECAS, FEDAIA i FEPA ha comparegut aquest 18 de gener a la Comissió d’Infància del Parlament, representada per Loli Rodríguez, coordinadora del GT de Joves Migrats d’ECAS, i Elisenda Xifre, presidenta de FEDAIA. Les federacions han traslladat les demandes del Compromís per la infància, la joventut i les seves famílies i tornaran a comparèixer el 15 de febrer, representades per FEPA. | Recupera la compareixença

Nova delegació de Formació i Treball
al Barcelonès Nord

Formació i Treball ha impulsat una nova delegació a Badalona en aliança amb la Fundació Llegat Roca i Pi, que acollirà la divisió de serveis de l’entitat i el servei prelaboral Taller de Sant Isidre. Amb aquesta nova delegació, l’entitat vol posicionar la seva línia de serveis a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que engloba medi ambient, reformes, neteja i serveis generals.

ABD llança la campanya ‘El viatge més car del món’

L’Associació Benestar i Desenvolupament ha llançat la campanya ‘El viatge més car del món’ per sensibilitzar sobre el tràfic de persones amb fins d’explotació sexual i contribuir a resoldre les necessitats i desitjos de les dones que formen part del projecte Cope&Hope, que promou la recuperació i l’autonomia social i laboral de dones migrants víctimes d’aquesta situació.

Generació IN: impulsa la teva idea de negoci

Acció contra la Fam organitza un cicle de tallers formatius en emprenedoria per analitzar i desenvolupar una idea de negoci. Un cop completat, es podrà continuar amb un assessorament personalitzat. El cicle serà del 7 al 18 de febrer, de 10h a 13h, de dilluns a divendres, en línia. Per inscriure-s’hi cal contactar amb Júlia Casal (681397473) o Szabolcs Németh (659003206).

La Jornada Romest 2022 denuncia l’estigmatització del poble gitano a Europa

VINCLE i la Xarxa Romest han organitzat la Jornada Romest 2022, que ha denunciat l’estigmatització que segueix patint el poble gitano a Europa i ha servit per reflexionar entorn els reptes actuals en la intervenció amb població gitana de l’est a Catalunya.

Sisena edició del programa
B-Value

B-Value, programa impulsat per la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Ship2B per promoure la transformació del Tercer Sector ha obert la seva 6a edició. El programa seleccionarà 40 entitats arreu d’Espanya amb l’objectiu d’ajudar a desenvolupar projectes des d’una visió estratègica i dissenyar nous models de generació d’ingressos. S’hi poden presentar candidatures fins el 20 de febrer.

Nou Catàleg d’Hivern
de formacions del CEESC

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya ja ha publicat el seu Catàleg d’Hivern de formacions. Hi podreu trobar cursos propis sobre mediació, processos de selecció, educació social en presons, salut mental en adolescents, intervenció socioeducativa i participació, una càpsula sobre l’acolliment en família aliena i una jornada presencial sobre Salut Mental.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2022 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció