Skip to content

 

 

Núm. 275 | 21.04.2022

Organitzacions sanitàries i socials, contra la decisió de no pagar els sobrecostos COVID

La Confederació, ACAD, ACES, CESOCAT i Upimir han manifestat, en un comunicat conjunt, el seu rebuig a la decisió de la Generalitat de no pagar els sobrecostos COVID. En molts casos, denuncien, “la situació és encara més greu perquè la mesura pot tenir caràcter retroactiu i podria no abonar-se cap compensació des de l’1 de gener de 2022”, data des de la qual, a més, Salut ja no proveeix cap mena de material de protecció als centres residencials.

“Puja el preu dels subministraments, s’agreuja la pobresa energètica”, article de Sandra Tatay

Sandra Tatay, del Grup de Treball d’Habitatge i Defensa de Drets Energètics d’ECAS, ha denunciat en un article a Xarxanet que “l’actual situació de pujada desorbitada de preus de l’energia empitjora la situació de moltes famílies” i que “el risc d’endeutament de moltes llars anirà en augment, amb la pressió i angoixa que això provoca”. Tatay reivindica que calen “estratègies que permetin abordar la vulnerabilitat energètica des de la mirada multifactorial”.

ECAS publica la relatoria de la jornada ‘Renda Bàsica Universal: un full de ruta realista’

ECAS ha publicat aquesta setmana la relatoria de la jornada ‘Renda Bàsica Universal: un full de ruta realista’, celebrada el desembre. El document recull les reflexions de la jornada, les experiències compartides, la presentació i aportacions al pla pilot català i un balanç final. El 8 d’abril, ECAS s’ha reunit amb l’oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal per començar a definir el paper de la federació.

Més propostes per a un Sant Jordi solidari

Les entitats continuen compartint les seves propostes per celebrar un Sant Jordi solidari. Arrels Fundació no vol #ningúsenserosa i ha proposat diverses activitats durant la setmana a més d’oferir roses i altres productes. La Fundació IRES ha llançat la campanya #UnaRosaPerUnaCausa: l’entitat ofereix roses solidàries i un sorteig i comparteix les històries que amaguen. Sant Joan de Déu també ofereix productes solidaris per ajudar a millorar la salut mental i emocional de les persones que cuiden als seus centres. Després de dos anys de pandèmia, Arrels Sant Ignasi també tornarà a vendre roses a la plaça de St. Joan de Lleida i a través de la seva web.

Sense mascaretes: ‘L’exclusió social al descobert’

VINCLE ha denunciat, a la seva web, que “tot i que treure’ns la mascareta ens porta a pensar en la fi d’aquesta etapa tan convulsa, la realitat inherent és d’una major complexitat”, i recorda que “les persones en situació de risc d’exclusió social a Catalunya ja suposen un 29%”. L’entitat reivindica que “és el torn d’escoltar les entitats” i cal “sense demora una injecció de recursos i un nou marc legislatiu”.

Celebra el Dia Internacional de la Dansa amb CHM Salut Mental

El Grup CHM Salut Mental i La Caldera de les Corts organitzen, per al divendres 29 d’abril, la Celebració del Dia Internacional de la Dansa. Serà un acte inclusiu i festiu en què es presentaran propostes de dansa, s’hi llegirà el Manifest del Dia Internacional de la Dansa i es ballarà una coreografia col·lectiva. Serà a la Plaça Comas de Les Corts (Barcelona).

Portes obertes i preinscripcions a El Llindar

La Fundació El Llindar celebra dues jornades de portes obertes de cara a les preinscripcions per al curs 2022-2023. El dijous 28 d’abril, a les 18h, es podrà visitar l’Escola d’Automoció per conèixer les formacions en Imatge personal, Automoció i Fabricació digital; i el dijous 4 de maig, a les 18h, es podrà visitar l’Escola El Repartidor per conèixer la formació en Restauració: cuina i sala.

‘Despertar, una trobada per aprendre a escoltar’

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya i Projecte Home han presentat el documental ‘Despertar, una trobada per aprendre a escoltar’. El documental mostra la connexió de totes dues entitats des de 2017, a través d’un seguit de trobades de persones usuàries de l’entitat amb joves músics de l’orquestra i concerts anuals, i s’ha emès al Canal 33. El proper 27 d’abril, se celebrarà una nova edició del Concert Solidari de la JONC a L’Auditori en favor de les persones amb addiccions. | Entrades

Amics de la Gent Gran torna a celebrar
un ‘Sant Jordi en Companyia’

Després de dos anys marcats per la pandèmia, Amics de la Gent Gran tornarà a celebrar un ‘Sant Jordi en Companyia’. El voluntariat de la fundació farà arribar roses i llibres a 2.000 persones grans que pateixen soledat no desitjada. L’entitat també preveu un ampli programa d’accions d’acompanyament i socialització i la participació de personalitats del món de la cultura, la restauració, el periodisme i les institucions públiques.

Nova convocatòria del programa voluntari de compensació d’emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle

Els propers dies sortirà la nova convocatòria del programa voluntari de compensació d’emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle, impulsat per la Generalitat de Catalunya i encarat al desenvolupament de projectes de reducció d’emissions d’aquests gasos en entitats socials. | Vídeo informatiu

IV Col·loqui Internacional sobre Cooperació al Desenvolupament al Nord del Marroc

L’Asociación Infancia, Cultura y Educación organitza, del 6 a l’11 de juny, a Tetuan, el IV Col·loqui Internacional sobre Cooperació al Desenvolupament al Nord del Marroc amb el títol ‘Adolescents migrants sense referents familiars: més enllà de la majoria d’edat’. Està obert el període per enviar propostes per fer-hi ponències. Per inscriure’s, cal demanar el formulari a formacion@a-ice.es.

Signa la petició per una Renda Bàsica Universal europea!

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2022 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció