Skip to content

 

 

Núm. 257 | 01.07.2021

“La Renda Bàsica és l’opció més vàlida i definitiva per reduir les desigualtats”

Mariona Puigdellívol, directora d’ECAS, ha reclamat al nou Govern de la Generalitat “una legislatura que doni resposta a les conseqüències socioeconòmiques de la crisi i alhora abordi les qüestions estructurals que generen, des de fa anys, pobresa, desigualtats i situacions d’injustícia social”. Ho ha fet en un article al Social.cat, en què entre d’altres també reclama millores en polítiques de garantia de rendes.

“Se’ls nega ser ciutadans i ciutadanes de ple dret”

La Taula del Tercer Sector, en col·laboració amb el Diari Ara i l’Ateneu Barcelonès, ha presentat el nou dossier ‘Catalunya Social’ sobre ‘Les barreres a la participació política: una qüestió de democràcia i cohesió’. El dossier posa de manifest que encara hi ha obstacles que dificulten que les persones amb discapacitat, les estrangeres en situació administrativa irregular, les sense llar, les privades de llibertat, la gent gran i els infants i adolescents puguin exercir aquest dret fonamental. | Dossier | Acte de presentació

La xarxa d’estructures populars del Baix Maresme i la Balma, a la web del Projecte Lliures

El Projecte Lliures ha donat a conèixer a través de la seva web dos dels nous projectes que està acompanyant. D’una banda, ha publicat un article sobre la Xarxa d’Estructures populars del Baix Maresme, que recull les múltiples iniciatives que tirarà endavant amb el suport del Projecte Lliures. De l’altra, en un nou article recull la tasca de Sostre Cívic i Punt de Referència a la Balma, la primera “llar cooperativa” per a joves extutelats. | Col·labora

Projecte Home reclama més prevenció, tractaments i política basada en els Drets Humans

Projecte Home ha participat en l’acte de l’ONUDD amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues. Oriol Esculies, director de l’entitat, ha demanat en la seva intervenció fer front als problemes relacionats amb les drogues des d’un enfocament integral basat en la ciència i centrat en la salut. Projecte Home ha presentat també l’Observatorio Proyecto Hombre 2020 sobre el perfil de persones amb problemes d’addicció en tractament.

La Fundació Jubert Figueras demana col·laboració per moblar un nou pis a Badalona

La Fundació Jubert Figueras ha obert una campanya de micromecenatge a través de migranodearena.org per moblar un nou pis de lloguer per a familiars cuidadors a Badalona. L’entitat millora les condicions de vida de les famílies que cuiden una persona malalta lluny de la seva llar i l’any passat va haver de deixar sense atendre 72 famílies per manca d’espai. L’objectiu de la campanya és aconseguir 3.000€ i tenir el pis a punt el 12 de juliol.

What’s Up! Com vas de salut mental?

Obertament consolida el seu projecte ‘What’s Up!‘ destinat a centres de secundària de Catalunya, que ofereix als joves un espai a l’aula per parlar de les seves emocions de forma natural. L’entitat reivindica que han estat un col·lectiu especialment vulnerable durant la pandèmia, i que parlar obertament i sense prejudicis sobre la salut mental, contribueix a que demanin ajuda quan ho necessiten. El 7 de juliol i el 8 de setembre, l’entitat ofereix dos webinars per conèixer el projecte.

Jornades d’entitat d’Eicascantic

Entre el 2 i el 4 de juny se celebraran les jornades d’entitat d’Eicascantic, en què l’associació s’aproparà al barri de manera lúdica, amb activitats i esdeveniments oberts al públic, després d’un any de restriccions. Els diners recaptats durant les jornades es destinaran als projectes de l’entitat, tant per becar alumnat a les classes de formació com per material i personal. Hi haurà activitats culturals i esportives que es poden consultar al seu programa.

‘Tornar a sentir-se a casa’, campanya de Provivienda

Provivienda ha reivindicat, amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, el dret a l’habitatge de totes les persones i ha reclamat a les administracions públiques alternatives basades en l’habitatge per a les persones refugiades. La campanya parteix de l’informe ‘Una casa com a refugi 2. Reptes per l’autonomia de les persones sol·licitants i beneficiàries de protecció internacional‘, publicat per l’ONG al febrer.

Creixen un 28% les persones ateses per Càritas que venen de països en conflicte

Un 28% més de les persones ateses per Càritas Diocesana de Barcelona l’any passat provenien de països en conflicte, passant de 7245 a 9655. El 95% d’aquestes persones venen de països de l’Amèrica Llatina. En total, suposen un 27% de les persones ateses per l’entitat, segons dades que ha publicat amb motiu del Dia Mundial de les Persones refugiades.

‘És l’hora de la Governança Democràtica!’, jornada de La Confederació

La Confederació organitza el 14 de juliol, de 10h a 11.30h i a través de youtube, la jornada ‘És l’hora de la Governança Democràtica’. S’hi reflexionarà entorn dels principis i els reptes organitzatius que planteja aquest model de gestió, es presentaran recursos dissenyats i disponibles per al Tercer Sector Social de Catalunya i s’escoltarà els testimonis d’entitats participants del Programa d’acompanyament per la millora de la Governança Democràtica. | Programa | Inscripció

Jornada de Mentoria i Inclusió Social, 14 de juliol

La Coordinadora de Mentoria Social organitza el proper 14 de juliol la Jornada Mentoria i Inclusió Social, un esdeveniment virtual d’àmbit estatal. L’objectiu de la jornada és que les entitats que vulguin treballar amb aquesta metodologia en creixement -tant si ja ho estan fent com si ho volen fer en el futur- puguin conèixer projectes de referència, la recerca universitària relacionada i les eines d’avaluació al seu abast per aconseguir el major impacte positiu possible. La sessió serà un preludi del Congrés presencial que l’entitat organitzarà la primavera de 2022. Cal inscriure’s a la mateixa web de la Jornada.

Torrejussana en xancletes

Torrejussana ofereix el proper 6 de juliol una nova edició de #TJEnXancletes, la formació d’estiu del centre. Hi haurà una sessió inaugural titulada ‘Resiliència comunitària: escac al destí’, en què es reflexionarà sobre estratègies d’acció per ser resilients i s’analitzaran tres drets humans que deriven del concepte de resiliència: expandir la concepció del nosaltres (el dret al bé comú), provocar el futur (reivindicar el dret al temps futur) i fer escac i mat al destí (reivindicar el dret a prendre decisions). A continuació, s’oferiran tres tallers simultanis sobre acció comunitària, esdeveniments al carrer en l’era COVID i negociació del preu del lloguer. Cal inscripció prèvia (gratuïta).

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció