Skip to content

 

 

Núm. 238 | 01.10.2020

L’impacte de la covid en la relació entre
les persones internes i les seves famílies

Dijous vinent 8 d’ooctubre de 16h a 17:30h tindrà lloc a través de Zoom la taula rodona ‘Impacte de la covid en la relació entre les persones internes i les seves famílies‘. La presentaran Meritxell Campmajó i Núria Iturbe (Intress), coordinadores de la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal d’ECAS, i la moderarà el també coordinador Manu Izquierdo (Salut i Comunitat). Hi participaran Susana Almirón, mare d’intern i membre d’Afatrac i dues professionals de Wad-Ras, Alba Moldes i Neus Granollers. | Inscripció

Aportacions d’ECAS al Pacte per la Interculturalitat

El Grup de Treball d’Interculturalitat, de la Comissió de Migracions d’ECAS, ha elaborat un document d’aportacions de la federació al Pacte Nacional per la Interculturalitat impulsat per la Generalitat de Catalunya. Les aportacions recullen propostes en matèria d’igualtat i equitat, reconeixement de la diversitat i interacció positiva. Entre d’altres, es demana una nova Llei d’Estrangeria més garantista i àgil o la modificació dels actuals criteris restrictius per accedir a l’Ingrés Mínim Vital.

‘La nova societat que no arriba’,
de Teresa Crespo a Social.cat

Teresa Crespo, membre de la Vocalia de Pobresa, reivindica les iniciatives de base comunitària a ‘La nova societat que no arriba‘, publicat a Social.cat: “Tot contribueix a forjar el nou pacte social que ha de modificar les dinàmiques dominants en els àmbits de les relacions laborals, la fiscalitat, l’habitatge o les lleis del mercat, a fi d’aconseguir la societat desitjada”. Crespo afirma que “vivim fets extraordinaris que haurien de ser l’argument més profund per comprometre’s per la transformació i la lluita per un món més just i equitatiu”.

La Taula reclama replantejar les polítiques públiques per la soledat no desitjada

La Taula del Tercer Sector ha presentat ‘La soledat no desitjada durant la vellesa, un fenomen social‘, un nou dossier del cicle Catalunya Social. El document posa de relleu l’impacte que té la soledat en la salut física i psicològica i en la qualitat de vida de les persones. La Taula denuncia que es tracta d’una realitat present i creixent, agreujada per la pandèmia, i reclama que es replantegin les polítiques públiques per donar resposta a aquest fenomen.

‘Salut mental per a tothom: major inversió, major accés’

Salut Mental Catalunya celebra el Dia Mundial de la Salut Mental en streaming, el 8 d’octubre d’11.00h a 13.00h. L’aliança reivindica serveis i recursos per tenir cura del benestar emocional i tindrà el lema ‘Salut mental per a tothom: major inversió, major accés. Per qualsevol persona, en qualsevol lloc‘. Les places són limitades. | Reserva plaça

‘Les organitzacions socials en temps convulsos’

Dincat organitza dijous 8 d’octubre a les 10:30h el webinar ‘Les organitzacions socials en temps convulsos’. El dirigirà Xavier Marcet, consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa i va dirigit principalment a membres de juntes directives, patronats, gerències i equips de direcció. Es podrà seguir a través de zoom.

Jornada de treball de l’Acord Ciutadà

L’Acord Ciutadà per una Barcelona inclusiva ha convocat una jornada de treball dedicada a la reprogramació de l’Estratègia d’inclusió i l’elaboració del Programa d’Actuació 2020-2022. Serà dijous 8 d’octubre de 9:30h a 11:30h a través de Zoom. | Inscripcions

Seminari d’aliances entre tercer sector
i administracions locals a Girona

ECAS organitza, per al dimarts 27 d’octubre, de 9:30 a 13:30, el seminari virtual ‘Aliances 2: Relacions Tercer Sector – Administracions locals‘. Frederic Cusí, consultor i col·laborador d’ECAS en diversos projectes d’aliances, oferirà una formació pràctica de com establir aliances entre el tercer sector i el món local, amb l’objectiu d’empoderar i capacitar els tècnics de les entitats per desenvolupar projectes conjunts. Serà a la Sala d’Actes de l’Hotel d’Entitats de Girona. | Inscripcions

El projecte europeu TransVisibles crea una guia
per afavorir la inclusió laboral de les dones trans

El projecte europeu TransVisibles, coordinat per la Fundació Surt, ha elaborat una guia adreçada a professionals, administracions públiques i empreses per tal d’afavorir la inserció laboral de les dones trans, un col·lectiu que sovint ha de fer front a obstacles a l’hora d’accedir al mercat de treball, especialment si ho són de manera visible o es dediquen al treball sexual. | Guia TransVisibles

Respostes per fer front a les addiccions

Projecte Home organitza el proper 5 d’octubre a les 12:00h la conferència ‘Respostes que Catalunya necessita per fer front a les addiccions‘. L’entitat presentarà les accions que duu a terme en el context de pandèmia. Francisca Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector, introduirà l’acte, i Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya, el presentarà. Es podrà seguir en streaming.

Energy Control estrena nou web

Energy Control, projecte de reducció de riscos en l’àmbit dels consums recreatius de drogues de l’Associació Benestar i Desenvolupament, ha posat en marxa nou lloc web amb l’objectiu de convertir-se en referent d’informació científica i útil, sense moralismes ni paternalismes, sobre l’ús de drogues a la societat.

Campanya contra
les desigualtats

La Fundació Comtal ha llançat la campanya ‘I tu què tries?‘, per combatre les desigualtats socials, accentuades a causa de la crisi del coronavirus. Comtal demana col·laboració ciutadana per poder garantir una vida digna a les persones que atén i lluitar contra les causes de la vulnerabilitat i l’exclusió.

Entrevista a
Aldana Menéndez

ABD publica una breu entrevista a Aldana Menéndez, membre de l’ONG i nova coordinadora de la Comissió de VIH/SIDA i exclusió d’ECAS. Menéndez assegura que l’actual context de pandèmia ens obliga a “buscar respostes àgils i compromeses amb els drets i la millora de la qualitat de vida de les persones”.

Lafede.cat fa públic el seu protocol contra
les violències sexuals a les organitzacions

Lafede.cat ha presentat el seu nou protocol per a l’abordatge de les violències sexuals a les organitzacions, per tal de prevenir, detectar i abordar els casos de violències sexuals que es puguin donar en l’àmbit de la cooperació. El protocol presta especial atenció a la recuperació i reparació de la víctima.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2020 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció