Skip to content

 

Núm. 155 | 02.02.2017

Negociació amb el Govern per aprovar
la Renda Garantida de Ciutadania

La comissió negociadora de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania s’ha reunit en dues ocasions amb el Govern (notícia al web d’ECAS) i ho farà de nou dilluns vinent per acordar els detalls de la nova prestació en base a la darrera proposta presentada pels impulsors de la iniciativa. ECAS s’hi ha reunit recentment i ha rebut retorn per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies al document de valoració sobre la proposta de la consellera.

Manifestació per l’acollida de refugiats i migrants, 18 de febrer

En el marc de la campanya ‘Casa nostra, casa vostra‘, el 18 de febrer a les 16h hi ha convocada una manifestació a Barcelona amb el lema #volemacollir a favor de l’acollida de persones refugiades i migrants. A més, la plataforma busca voluntaris per a una jornada de mobilització a tot Catalunya aquest diumenge, 5 de febrer per sumar nous signants al manifest de la campanya.

‘La margarida dels pressupostos’, article de Teresa Crespo a El Periódico de Catalunya

La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, exposa les conseqüències de no disposar de nous pressupostos des de 2015 en un article a El Periódico de Catalunya. La impossibilitat d’aplicar certes mesures d’emergència social i reactivació econòmica, l’immobilisme en el terreny de la fiscalitat, l’ajornat debat sobre la Renda Garantida de Ciutadania i el darrer informe d’Oxfam Intermón sobre l’increment de la desigualtat fan que Crespo demani “més consciència social que es tradueixi en una clara voluntat de potenciar la inversió social per respondre a les necessitats de la majoria del poble de Catalunya”.

Relatoria de la jornada d’acció comunitària i Grup deTreball a la Junta Directiva d’ECAS

Ja està disponible online el document de relatoria de la jornada ‘‘Acció comunitària als barris: agents implicats i rol del tercer sector social’, on es recullen les aportacions i reflexions fetes durant la sessió del passat 13 de gener. Per donar continuïtat al debat i el treball en aquest àmbit, la Junta Directiva d’ECAS ha creat un Grup de Treball específic del qual formen part, de moment, la Fundació Els Tres Turons i el Casal dels Infants.

Micromecenatge pel concert d’un pianista refugiat a Yarnouk

L’Associació Catalana per la Pau ha engegat una campanya a Verkami per organitzar un concert del músic sirià-palestí Aeham Ahmad el 3 de març a l’auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona (Bruc 110-112). Es necessita recollir 1.500 euros i es poden fer aportacions fins el 20 de febrer. El principal objectiu és sensibilitzar la ciutadania sobre la situació de les persones afectades per la guerra de Síria que cerquen refugi i el concert comptarà amb la col·laboració del projecte musical Cordes del Món, que incorpora l’antropologia als seus espectacles.

Mòdul bàsic en migració i refugi, de febrer a març

La primera xerrada del mòdul bàsic de migració i refugi organitzat per l‘Escola de Formació del Voluntariat de Càritas Diocesana de Barcelona, ‘El fet migratori i el refugi. La diversitat cultural en una societat plural’, tindrà lloc el 14 de febrer a l’església dels Josepets (Plaça Lesseps 25, Barcelona) i anirà a càrrec de Sergio Barciela, membre de l’Equip de Migracions de Cáritas Española. El mòdul es durà a terme fins el 7 de març, tots els dimarts de 18 a 20h. Cal inscriure’s prèviament enviant un correu a escoladeformacio@caritasbcn.org especificant el codi del curs (2017/02_BASMIGRA01). Les places són limitades.

‘Frenar la pobresa infantil’, 6 de febrer amb Sor Lucía Caram  i Salvador Busquets

Dins del cicle ‘Els dilluns dels Drets Humans‘  organitzat per Cristianisme i Justícia, el proper 6 de febrer tindrà lloc la conferència ‘Frenar l’augment de la pobresa infantil. Com protegim els més vulnerables?’. Anirà a càrrec de Sor Lucía Caram, monja dominica contemplativa i promotora de diverses obres d’acció social, i de Salvador Busquets, director de Cáritas Diocesana Barcelona. L’acte tindrà lloc a les 19h a la seu de l’entitat (Roger de Llúria 13, Barcelona). L’entrada és lliure i no cal inscripció prèvia. També es retransmet en directe.

Chem-safe.org, web sobre l’ús de drogues en contextos sexuals

Energy Control, projecte d’ABD per desenvolupar programes de reducció de riscos associats al consum de drogues en espais recreatius, ha posat en marxa la pàgina www.chem-safe.org, una iniciativa que compta amb el suport de diverses entitats sensibilitzades per les particularitats d’aquest fenomen en el col·lectiu LGTB. La pàgina està concebuda per assessorar qualsevol persona que utilitzi o pensi utilitzar drogues en contextos sexuals des d’una perspectiva de reducció de riscos, independentment de la seva orientació sexual.

Taller ‘Visions i reflexions al voltant de les drogues’

La Fundació Autònoma Solidària proposa un taller formatiu sobre drogues i els seus efectes dirigit a l’alumnat de la UAB, a càrrec de psicòlegs, antropòlegs i experts en la matèria. Les inscripcions s’obren avui i el taller es durà a terme del 2 al 21 de març al Campus de la UAB (Plaça Cívica s/n, Bellaterra), dimarts i dijous de 15.30 a 18.30h.

El projecte Lliures a La Xarxa

Teresa Crespo, presidenta d’ECAS, David Fernàndez, de Coop57, i Jordi Cuixart, president d’Omnium Cultural, han parlat sobre el projecte ‘Lliures de pobresa, exclusió i desigualtats’ en una extensa entrevista a La Xarxa. Els portaveus de les tres entitats impulsores n’han explicat l’origen, els objectius i el funcionament, que passa per la captació de fons per finançar projectes que reconstrueixin i reforcin el vincle social.

Final del #repte habitatge convocat per m4Social, 8 de febrer

La plataforma per desenvolupar el valor social del mòbil m4Social celebra el proper dimecres 8 de febrer la Final del Repte de l’Habitatge Inclusiu, de 16 a 18h al Mobile World Centre de Barcelona (Fontanella 2, Plaça Catalunya). Els emprenedors i tecnòlegs que han participat al repte podran presentar la seva iniciativa en un discurs breu als membres del jurat, format per representants de m4Social, la Taula del Tercer Sector Social, Fundació Ship2B, Apps4citizens i Fundació Mobile World Capital Barcelona. Després que els emprenedors defensin les seves propostes en públic, el jurat deliberarà i anunciarà els tres guanyadors. Us hi podeu inscriure en aquest enllaç.

‘Telenotícies i violències masclistes’, 8 de febrer

L’Observatori Regular per la Igualtat de Gènere en Noticiaris (ORIGEN), creat fa un any, presentarà dimecres 8 de febrer la publicació ‘Telenotícies i violències masclistes: una anàlisi crítica’. Serà a les 19h a la sala La Cuina del Centre de Cultura de la dona Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix 7, Barcelona). Per assistir cal adreçar-se a contacte@observatoriorigen.org

‘Desafiem l’avaluació’, 16 de febrer a Girona

La Fundació SER.GI organitza el Seminari Camp Base ‘Desafiem l’avaluació’ dijous 16 de febrer de 18 a 20h al Centre Cultural La Mercè de Girona (Plaça del Vi 1). Fruït de la col·laboració amb Educació Demà i la Fundació Jaume Bofill, s’hi exposaran nous enfocaments i experiències pràctiques i capdavanteres que s’estan desenvolupant a Catalunya. Està dirigit a professorat, educadors i professionals de l’àmbit educatiu en general. Inscripcions obertes.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2017 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció