Skip to content
info ACCIÓ SOCIAL Logo
 1. Els partits aposten per la concertació amb les entitats
 2. 3r Quadern Treball i Ciutadania, últim de la col·lecció
 3. Carles Campuzano exposa a ECAS la reforma laboral
 4. Participació d’ECAS i de l’Agència de Comunicació Social en activitats del sector
 5. Cap persona sense llar: campanya de Sant Ignasi de Loiola
 6. Propostes d’Arrels als partits polítics per acabar amb el sensellarisme
 7. IReS publica una guia d’atenció a infants víctimes de violència de gènere
 8. Intress debat sobre la mutilació genital femenina
 9. Suara absorbeix la cooperativa Sempra
 10. Oferta de feina en relacions laborals a GEDI
 11. InfoJobs obre un canal gratuït per a ONG
 12. Assemblea general de la Taula i jornada sobre entitats financeres i tercer sector
 13. El moviment voluntari global celebra el seu dia internacional a Barcelona
 14. Documentals solidaris ‘TotsxTots’ a Barcelona

1. Els partits aposten per la concertació amb les entitats i plantegen un acord del ‘dia després’ per fixar prioritats

Amb el títol Ocupació per a tothom: què proposen els partits?, ECAS va convocar els partits polítics a debatre amb les entitats socials al voltant de les mesures per generar llocs de treball, fomentar la integració de les persones en situació de vulnerabilitat i promoure la col·laboració estable amb les Administracions i la resta d’agents socials, incloent les empreses i els partits polítics. Hi van participar Anna Simó (ERC), Meritxell Borràs (CiU), Carles Rivera (PSC), Arnau Funes (ICV) i Rafa López (PPC); Jordi Gusi va intervenir en nom d’ECAS i Lluís Pellicer, periodista d’El País, va moderar el debat. La inserció laboral dels col·lectius més vulnerables va ser l’eix central de l’acte (previ a les eleccions del 28-N), en què les entitats d’acció social van ser reconegudes per tots els partits com un agent imprescindible per al desenvolupament de polítiques públiques que responguin a les necessitats reals. + info


2. El 3r Quadern Treball i Ciutadania, últim de la col·lecció

Reptes per al futur: responsabilitats compartides és el darrer dels tres Quaderns Treball i Ciutadania que ECAS ha publicat per donar continuïtat al treball plantejat al primer congrés de la federació i mantenir obert del debat, renovant així el compromís amb la lluita pel dret al treball com a factor clau per a exercir la plena ciutadania. El 3r Quadern -que ja podeu consultar electrònicament– inclou textos de Fernando Pindado, subdirector general de Participació en l’àmbit local de la Generalitat, i de Joan Majó, vicepresident de la Fundació Jaume Bofill i exministre d’Indústria i Energia.


3. Carles Campuzano exposa a ECAS la reforma laboral

El proper dilluns, 13 de desembre, el diputat per CiU al Congrés dels Diputats Carles Campuzano presentarà a la Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS la seva visió sobre la reforma laboral aprovada fa uns mesos pel Govern espanyol. Davant la preocupació del tercer sector pel nou escenari de privatització dels serveis d’ocupació que augura la reforma, Campuzano exposarà l’aplicació que preveu el seu partit d’alguns punts controvertits. El diputat considera que la reforma no implica que les empreses assumeixin la feina de les entitats socials, sinó que més aviat planteja la possibilitat que puguin exercir com a oficines de treball. La xerrada tindrà lloc a les 16:30h a la seu social d’ECAS.


4. Participació d’ECAS i de l’Agència en activitats del sector

El cicle de Diàlegs Antiracistes que organitza SOS Racisme va acollir dimarts a la tarda un espai dedicat a ‘La incidència dels mitjans de comunicació en la construcció d’un model de societat’. L’Agència de Comunicació Social d’ECAS va aportar la seva experiència amb una ponència de la directora, Agnès Felis, que va apostar perquè les entitats d’acció social generin continguts informatius sobre les realitats amb què treballen per donar-los visibilitat i sensibilitzar la ciutadania. Per altra banda, el gerent d’ECAS, Jordi Gusi, va moderar ahir dijous una taula rodona sobre el voluntariat a Mollet del Vallès, on Càritas, l’Església Evangelista, Creu Roja, Al teu costat i Voluntariat Activitats de Gent Gran van posar en comú les seves propostes i projectes.


5. Cap persona sense llar: campanya de Sant Ignasi de Loiola

‘Cap persona sense Drets. Cap persona sense llar’ és el lema de la campanya de la Fundació Social Sant Ignasi de Loiola –entitat membre d’ECAS- i Càritas Diocesana de Lleida per donar a conèixer la situació de les persones sense llar i recordar que es pot canviar. La campanya se situa en la perspectiva europea d’aconseguir que el 2015 ningú dormi al carrer i ha donat lloc al manifest ‘Insistir i no llençar la tovallola’, en el qual es demanen petits gestos a les administracions públiques, els mitjans de comunicació, la societat civil i les entitats per no resignar-se davant la problemàtica.


6. Arrels fa propostes als partits per acabar amb el sensellarisme

Promoure mesures per evitar desnonaments, reformular el paper dels centres d’allotjament temporal, garantir habitatges dignes d’inclusió i millorar l’eficiència de les prestacions socials són algunes de les propostes per acabar amb el sensellarisme que Arrels Fundació ha fet arribar a les formacions polítiques amb motiu de les eleccions de diumenge passat. Les propostes es recullen al document ‘Eradicar el sensellarisme és possible’, centrat en els drets actualment no garantits per al conjunt de la ciutadania: el dret a l’habitatge, el dret a l’alimentació i el dret a una renda mínima adequada. +info


7. IReS publica una guia d’atenció a infants víctimes de violència de gènere

La guia de bones pràctiques. Mentories és una publicació a través de la qual la Fundació IReS vol compartir el seu model d’intervenció en l’atenció psicològica i educativa a infants víctimes de violència familiar i de gènere. Es tracta d’una eina fruit de 20 anys d’experiència que pot servir de model de referència als professionals que treballen en aquest àmbit, poc desenvolupat pel que fa a l’acció social, la recerca i el desplegament teòric. La guia presenta quatre eixos: posicionament i punt de partida de l’entitat en el treball amb infants víctimes de violència familiar i de gènere; antecedents i marc teòric de referència; model de treball terapèutic; i avaluació i reptes de futur de l’entitat.


8. Intress debat sobre la mutilació genital femenina

El Col·legi Oficial de Metges (Pg. de la Bonanova 47, Barcelona) acollirà el proper 15 de desembre un debat sobre la mutilació genital femenina organitzat per Intress. Es calcula que entre 100 i 140 milions de dones i nenes pateixen aquesta lesió dels òrgans genitals femenins, que està profundament arrelada a una vintena de països africans i és una de les violacions dels drets humans més persistents. El debat comptarà amb les ponències de Hildegard Mausbach, ginecòloga i presidenta vicepresidenta de la Societat Espanyola de Contracepció; Bombo N’dir, presidenta de l’Associació de Dones Subsaharianes; la doctora Eva Vila; i l’assistent social del CAP de Salt Mª Àngels Teixidor. Durant la jornada també es presentarà el llibre Historias de vida – Historias de violencia, editat per l’entitat membre d’ECAS. La sessió tindrà lloc de 18.00 a 20.00h i és necessari confirmar l’assistència a intressbar@intress.org.


9. Suara absorbeix la cooperativa Sempra

L’assemblea general extraordinària de Suara Cooperativa ha aprovat per unanimitat l’absorció de la cooperativa Sempra, que a partir de l’1 de gener de 2011 s’integrarà a l’estructura de Suara, membre d’ECAS. Aquesta absorció representa per a Suara un increment del nombre de treballadors i de la massa societària, així com la possibilitat de sumar esforços en la defensa d’un model d’atenció a les persones que ambdues cooperatives comparteixen. + info


10. Oferta de feina en relacions laborals a GEDI

L’entitat GEDI Gestió i Disseny, SCCL cerca una persona diplomada en relacions laborals per cobrir un lloc de feina a jornada completa. L’oferta inclou diferents tasques vinculades a la gestió de les modalitats de contractació, les incidències salarials i la gestió de convenis col·lectius, entre d’altres. Es requereix una experiència mínima de dos anys en llocs de feina similars.  Les persones interessades han de fer arribar el seu currículum vitae a borsa@gedi.org, amb la referència ‘relacions laborals’.


11. Infojobs obre un canal gratuït per a ONG

El portal de cerca de feina InfoJobs ha posat en marxa el Canal ONG, un servei gratuït per a les entitats sense ànim de lucre. El Pack ONG – valorat per l’empresa en 5.880 euros- permet a les entitats del tercer sector publicar gratuïtament les seves ofertes de feina i accedir a les eines de filtre i classificació de currículums. El projecte s’emmarca dins les accions de responsabilitat social d’InfoJobs, i les entitats interessades podeu informar-se’n a través del telèfon 902 10 60 90. +info


12. Assemblea general de la Taula i jornada sobre entitats financeres i tercer sector

La jornada Invertir en les persones. Entitats Financeres i Tercer Sector Social, organitzada per la Taula del Tercer Sector, tindrà lloc el proper dijous, 16 de desembre, a l’Auditori del Caixafòrum (Av. De Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8, Barcelona). Es debatrà amb bancs i caixes sobre els productes que ofereixen a les entitats socials i es compartiran iniciatives del tercer sector  per respondre a les pròpies necessitats financeres. Cal fer la inscripció on line. El mateix dia a les 16h, la Taula convoca les entitats sòcies a l’Assemblea General. Es presentarà el Pla d’actuació i el Pressupost 2011, es debatrà sobre l’estratègia d’incidència política davant el nou Govern català i es donarà a conèixer el projecte 3Creix.cat, de capacitació del sector.


13. El moviment voluntari celebra el seu dia internacional

Entre l’1 i el 5 de desembre se celebra a Barcelona el Congrés Internacional del Voluntariat, que donarà el tret de sortida a l’Any Europeu del Voluntariat, el 2011. Hi participaran prop de 80 organitzacions d’arreu del món, incloent-hi set xarxes internacionals. El proper dimarts, 14 de desembre, tindrà lloc també a Barcelona un acte de commemoració del Dia Internacional del Voluntariat organitzat per la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS), la Generalitat i l’Ajuntament. S’hi lliuraran els Premis del Voluntariat 2010 que atorga la Generalitat de Catalunya per reconèixer socialment el voluntariat i la seva contribució a fer una societat més justa i solidària. +info


14. Documentals solidaris ‘TotsxTots’ a Barcelona

Del 10 al 12 de desembre es projectaran a Barcelona més de trenta documentals solidaris en el marc de la Mostra organitzada pel programa de COM Ràdio TotsxTots, que aquest any celebra la seva segona edició. Els films s’exhibiran al CCCB (dissabte 11 i diumenge 12) i al Col·legi de Periodistes de Catalunya, on el 10 de desembre a les 10h del  matí s’inaugura la Mostra amb un debat sobre ‘Documentalisme jove i compromès’. Al bloc de l’organització s’hi pot consultar tota la informació i el programa. +info


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; així mateix us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.