Skip to content

Núm. 134 | 03.03.2016

Parlem de prestacions socials als mitjans

La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, reflexiona sobre la necessitat i la urgència d’Un ingrés mínim, ara en un article publicat aquesta setmana a El Punt Avui. D’altra banda, en el marc del seguiment que la plataforma Pobresa Zero fa al llarg del 2016 de la campanya ’12 fronts en la lluita contra la pobresa’ (PDF), Teresa Crespo ha estat entrevistada al programa Dies de Ràdio (min. 19) de Ràdio Sant Boi per parlar de la importància de desenvolupar un sistema de prestacions que garanteixi uns mínims a tota la població.

‘Temps i tercer sector: construïm entitats sostenibles i eficaces’, 16 de març

Ja podeu consultar el programa complet (PDF) de la 4a Jornada DDiPAS: ‘Temps i tercer sector: construïm entitats sostenibles i eficaces’, dimecres 16 de març de 16.30 a 20h a l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix 7, BCN), organitzada per la xarxa DDiPAS i la Diputació de Barcelona. Elisa Stinus, doctora en Polítiques Públiques i Transformació Social, obrirà la jornada amb la conferència ‘Conciliar: il·lusió o realitat?’. L’acte inclourà la presentació dels primers resultats de l’estudi ‘Gestió del temps a les entitats socials: situació actual, reptes i dificultats’ elaborat per DDiPAS, una taula d’experiències i el lliurament del IV Premi ASPÀSIA. La inscripció ja està oberta en aquest formulari online.

‘m4Social’, tecnologia mòbil al servei
de les necessitats socials

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Mobile World Capital Barcelona i l’Obra Social ‘la Caixa’ han presentat la iniciativa ‘m4Social’, que posarà en contacte les necessitats socials detectades per les entitats del tercer sector amb desenvolupadors d’aplicacions mòbils i fonts de finançament per fer-les realitat (vídeo de presentació del projecte). D’altra banda, ja estan obertes les inscripcions del curs ‘El mòbil i les TIC al servei de l’eficiència en la intervenció social’, organitzat per la Taula del Tercer Sector, que tindrà lloc els propers 8 i 9 de març.

VIII Jornada sobre drogodependències
de Projecte Home, 15 d’abril

La VIII Jornada de drogodependències de Projecte Home i la Universitat de Barcelona, amb el títol ‘L’abordatge de les addiccions: una mirada al futur’, tindrà lloc el proper 15 d’abril de 9 a 14 hores a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB (Gran Via de les Corts Catalanes, 585). Hi participaran, entre d’altres, Sonia Fuertes, subdirectora de l’àrea d’Inserció Social de la Fundació Salut i Comunitat; Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació; i Ana Adán, doctora en psicologia. Inscripció oberta: formulari online.

Salut i Família explica els bancs del temps amb dos vídeos

L’Associació Salut i Família ha produït dos vídeos per donar a conèixer els bancs del temps i el seu funcionament. Un vídeo d’animació resumeix la filosofia dels bancs del temps i un vídeo de reportatge mostra la diversitat de les persones i els tipus d’intercanvi que s’hi poden donar.

Emprenedoria
per a persones immigrades al Maresme

Acció contra la Fam ha obert les inscripcions per al programa ‘Vives Emprende’, adreçat a persones immigrades residents a la comarca del Maresme que estiguin interessades en emprendre el seu propi negoci. El programa inclou formació tècnica i en competències. Les persones interessades han de contactar amb Acció contra la Fam: 660 05 94 53 o correu electrònic (Agustí Jorba).

Marianao promou
les relacions intergeneracionals a través de la mentoria

En col·laboració amb el grup d’investigació GRODE de la UAB, la Fundació Marianao impulsa un nou projecte dins la xarxa educativa de Sant Boi de Llobregat, on l’alumnat de batxillerat rep el suport de gent gran per als seus treballs de recerca. Per participar-hi cal escriure a l’adreça educacio@marianao.net.

Festa intercultural per la campanya
‘Donate a book to these girls’ d’Akwaba

Per tal de promocionar la campanya de micromecenatge ‘Donate a book to these girls’, que recapta fons per a la compra de material didàctic per cursos de castellà per dones, la Fundació Akwaba organitza una festa intercultural amb l’art i la gastronomia com a protagonistes el proper dissabte 5 de març a partir de les 12.30h a la seva seu a L’Hospitalet del Llobregat.

Ajuts del DIPLOCAT a la projecció internacional
de les organitzacions civils catalanes

Ja es poden consultar online les bases de la tercera convocatòria d’ajuts DIPLOCAT (PDF) per a la Projecció Internacional de les organitzacions civils catalanes per a l’any 2016. Les sol·licituds es poden fer arribar a la FOCIR (secretaria@focir.cat) fins dissabte 19 de març omplint els següents documents: formulari de sol·licitud, formulari de memòria i full de dades bancàries (descarregar en aquest enllaç).

‘El Parlamento de los invisibles’, nou llibre d’APIP-ACAM

L’Editorial Hacer, de la Fundació APIP – ACAM, acaba de publicar el llibre El Parlamento de los invisibles de l’historiador francès Pierre Rosanvallon. Es tracta d’un assaig de presentació del projecte Raconter la vie, un web participatiu -parlament invisible— per donar resposta a la necessitat d’escolta i respecte que reivindica la ciutadania. L’obra està disponible en llibreries.

Aprenentatge per a la transformació social

L’associació Nova impulsa una nova edició del programa ‘Activa’t!’, un procés formatiu d’aprenentatge per a la transformació social adreçat a joves d’entre 20 i 35 anys, residents a l’àmbit metropolità de Barcelona, amb estudis finalitzats o en el darrer any i amb interès pel treball comunitari. Es desenvoluparà entre els mesos d’abril i juliol al Centre Cívic La Barceloneta. Ja estan disponibles el calendari i horaris, així com els requisits de les persones participants. El termini per formalitzar la inscripció online per aquesta edició és el 30 de març.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.orgdonar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció