Skip to content

Núm. 122 | 03.09.2015

Finalitza el programa ‘Empoderem per transformar’, que donarà lloc a un nou llibre d’idees i eines per a l’acció social

El programa ‘Empoderem per transformar’, impulsat per ECAS i l’IGOP, ha acompanyat al llarg d’aquest curs setze entitats socials –dotze d’elles membres d’ECAS– en els seus processos d’innovació en la intervenció i lluita contra la pobresa a través de diversos tallers i tutories individuals. També s’ha realitzat un seminari i s’ha presentat l’experiència al congrés internacional AIFRIS. Amb l’objectiu que l’aprenentatge es pugui replicar, el programa donarà lloc a un nou número de la col·lecció ‘IDEES I EINES PER A L’ACCIÓ SOCIAL’, estrenarda el passat mes d’abril amb Reinventar-se com a aposta de futur. La presentació del llibre està prevista al novembre.

Jornada sobre el programa de Garantia Juvenil, 8 de setembre

El Servei d’Ocupació de Catalunya organitza una jornada informativa sobre la ‘Cartera de serveis de la Garantia Juvenil‘ (programa PDF) el proper dimarts 8 de setembre de 9 a 14h a l’Auditori de la ONCE de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes 400). La jornada està dirigida tant a entitats com a empreses i inclourà una explicació detallada del programa i de les convocatòries previstes, així com un espai de precs i preguntes. Cal inscriure’s en aquest formulari online.

Seminari d’habitatge i sensellarisme, 17 i 18 de setembre

Els dies 17 i 18 de setembre tindrà lloc a Barcelona (Residència Martí Codolar, Avda. Cardenal Vidal i Barraquer 15) el seminari de participació que anualment organitza la xarxa EAPN a Espanya, dedicat enguany a l’habitatge i el sensellarisme. Coorganitza la Taula del Tercer Sector i hi intervindran, entre d’altres, Carme Trilla, d’Hàbitat3; Marta Olaria, d’Arrels Fundació; Graciela Malgesini, del Grup d’Inclusió EAPN-EU i del projecte europeo EMIN sobre rendes mínimes a Espanya; i Fernando Vidal, de RAIS Fundació. Programa complet

Posicionaments d’EAPN i d’Ambdrets sobre la crisi dels refugiats

Arran de la greu crisi de persones refugiades que viu Europa aquest estiu, l’EAPN (European Anti Poverty Network) ha emès el comunicat ‘Los derechos y la vida de las personas deben prevalecer sobre la defensa de las fronteras’ (PDF), en què analitza la tendència de la política migratòria i d’asil europea i denuncia que va en contra dels drets fonamentals. D’altra banda, l’associació Ambdrets també ha expressat a través d’un comunicat (PDF) la consternació davant la situació i la vergonya per “la inacció dels Estats europeus, l’aixecament de noves tanques, la desmemòria de molts, i la deshumanització de quasi tots els governs europeus”.

Neix la Comissió Territorial d’ECAS a Girona, formada per una quinzena d’entitats

Aquest estiu s’ha constituït la Comissió Territorial d’ECAS a Girona formada inicialment per tretze entitats: Acollida i Esperança, Astrid 21, Casal dels Infants, Cepaim, IReS, Oscobe, Plataforma Educativa, Salesians Sant Jordi, SER.GI, Suara, TRESC, Ventijol i Vincle. Es tracta d’un conjunt d’organitzacions heterogènies i amb diversos àmbits d’activitat, però que formen part d’ECAS perquè comparteixen la visió i els valors de la federació, i que des d’aquest nucli comú mantindran un espai de treball conjunt per sumar esforços i endegar accions o projectes quan sorgeixi l’ocasió. D’entrada, durant el 2016 està previst publicar una guia de serveis de les entitats al territori. Crònica de la reunió fundacional, al juliol

Nova secció al web d’ECAS: ‘Què pensem, què diem’

Estrenem al web d’ECAS la secció ‘Què pensem, què diem’, on trobareu recollits per temes els posicionaments resultants de les accions d’incidència pública de la federació, un dels eixos principals de la nostra activitat. Aquest nou espai recull informes i publicacions, documents de reflexió i propostes, notes de premsa, articles d’opinió, compareixences al Parlament i adhesions a manifestos i declaracions, entre altres.

Inserció de col·lectius vulnerables i normalitat, article de Núria Vallès

La sociòloga i coautora de l’informe sobre la relació público-privada en inserció laboral Núria Vallès reflexiona sobre la urgència “d’endegar polítiques d’ocupació serioses, meditades i eficients” i sobre els conceptes de ‘vulnerabilitat’, ‘risc’ i ‘normalitat’ en un article a Social.cat. Conclou instant a repensar-los tenint en compte que “la inclusió de la majoria de col·lectius adults passa pel mercat de treball” i que “les taxes d’atur parlen d’una cinquena part de la població activa desocupada”.

Jornada sobre intervenció amb dones drogodependents que pateixen violència masclista, 9 de setembre a Barcelona

El projecte Espai Ariadna de la Fundació Salut i Comunitat organitza una jornada sobre ‘Claus en la intervenció directa en dones drogodependents que pateixen violència masclista i els seus fills i filles’ (programa PDF) el proper 9 de setembre de 9 a 14.30h a l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix 7, Barcelona). Comptarà amb tres taules de diàleg on es compartirà el coneixement i l’estat de la intervenció en aquesta doble problemàtica. Cal inscriure’s prèviament a través d’aquest formulari online.

El dret a la informació després del 27S

Amb el títol Com garantim el dret a la informació i la comunicació de la ciutadania després del 27-S?, la Xarxa pel Dret a la Informació i a la Comunicació (DIC) organitza una taula rodona amb representants de les principals candidatures a les eleccions al Parlament de Catalunya. Tindrà lloc el 22 de setembre a les 19h a la seu de la CONFAVC (Doctor Aiguader 18, Barcelona). Cal confirmar l’assistència amb un correu electrònic.

FAN News Club, nova xarxa social de notícies en català

Dijous 10 de setembre a les 18h es presenta públicament el nou mitjà de comunicació FAN News Club, una xarxa social de notícies en català que s’estrena el mateix dia en versió online i a finals de mes amb una versió gratuïta diària en paper. El projecte neix amb vocació de responsabilitat social i ofereix a les entitats sense ànim de lucre la possibilitat de disposar d’un canal temàtic online per publicar-hi continguts. La presentació tindrà lloc a la seu del mitjà a Barcelona (Ribera 14-16) i cal inscriure’s via correu electrònic.

Noves guies de Salut i Família: bancs del temps, antiracisme i pobresa

L’Associació Salut i Família ha publicat tres guies vinculades al programa ‘Ciutadania a parts iguals’, que promou conjuntament amb SOS Racisme i la Fundación Atenea: governança de Bancs del Temps (PDF), no discriminació i combat del racisme i la xenofòbia (PDF) i lluita contra la pobresa i atenció a infants i joves (PDF).

El festival MetropoL’His celebra enguany 10 edicions

El Festival MetropoL’His-GlobaL’H, de curtmetratges i videoclips realitzats en 48 hores organitzat per JIS, arriba a la desena edició. Les premisses d’enguany es presentaran el 16 d’octubre a les 18h en un acte a Torre Barrina i els treballs audiovisuals s’hauran de lliurar el dia 19 a les 14h. La gala final de projecció i entrega de premis tindrà lloc divendres 30 als Cines Filmax Gran Via 2.

Concert de gospel solidari a benefici d’acidH

En el marc de les Festes del Poblenou tindrà lloc el 3er ​Concert Solidari a benefici d’acidH, a càrrec del Grup GospelGràcia ​​i ​el quartet ​The Gourmets. Tindrà lloc el 18 de setembre a les 20.15h al Casino l’Aliança del Poblenou. El preu de l’entrada anticipada és de 12 euros (15 euros el mateix dia i gratuïta per a menors de 10 anys) i es pot adquirir a la seu d’acidH, a la mateixa Aliança del Poblenou o online.

Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.