Skip to content
  
info ACCIÓ SOCIAL
04.juliol.2014
 1. Debat ‘Reinventar-se en temps de crisi’, 18 de juliol
 2. Informe de ‘Noves propostes de les entitats d’acció social sobre la RMI’
 3. El Parlament Ciutadà emplaça els partits a aprovar la Renda Garantida el 2014
 4. Comença l’Escola d’Estiu del Voluntariat 2014
 5. Debat sobre el sistema de dependència: els cuidadors familiars
 6. Curs d’iniciació a la internacionalització per a entitats socials, 17 i 24 de juliol
 7. Amics de la Gent Gran fa una crida urgent al voluntariat a Barcelona
 8. Postgrau en Execució penal a la comunitat: preinscripció oberta
 9. Somni d’estiu’, exposició solidària a la Fundació Mercè Fontanilles
 10. Cicle de cinema a la fresca ‘Contra les desigualtats: dones constructores de pau’
 11. Convocatòria de projectes innovadors contra l’atur juvenil
 12. Sopar solidari amb la Fundació Casal l’Amic a Tarragona, 5 de juliol

Debat ‘Reinventar-se en temps de crisi’, 18 de juliol

ECAS organitza el debat ‘Reinventar-se en temps de cris’ divendres 18 de juliol de 12 a 14 hores al Palau Macaya (Passeig de Sant Joan 108, Barcelona). Durant l’acte s’analitzarà el programa ‘Reinventa’t’ impulsat per ECAS, les entitats participants exposaran les seves experiències i es debatrà sobre com afrontar els temps d’incertesa. La inscripció està oberta a través d’aquest formulari online.


Informe de ‘Noves propostes de les entitats d’acció social sobre la RMI’

El Grup de Treball sobre la Renda Mínima d’Inserció d’ECAS ha elaborat un document de ‘Noves propostes de les entitats d’acció social sobre la RMI’ (PDF) amb la participació del Grup d’Inclusió de la Taula del Tercer Sector. L’informe inclou reflexions sobre el model del programa i la seva gestió i proposa mesures urgents a aplicar durant el 2014. 


Suport del Parlament Ciutadà a la Renda Garantida

La ‘Setmana de la Dignitat’ contra l’atur, la pobresa i les desigualtats va finalitzar dissabte amb una sessió del Parlament Ciutadà en suport a la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania (RGC) a la plaça del Rei de Barcelona, rebatejada com a ‘Plaça del Parlament Ciutadà’. Més de 300 persones, membres de moviments i organitzacions socials i cíviques, van aprovar per unanimitat una resolució en què emplacen el Parlament de Catalunya a fer efectiva la Proposició de llei de RGC, iniciant de manera immediata el debat parlamentari per tal que es pugui aprovar abans que finalitzi el 2014 i s’apliqui a principis de 2015.


Comença l’Escola d’Estiu del Voluntariat 2014

L’Escola d’Estiu del Voluntariat impulsada pel Departament de Benestar Social i Família oferirà més de 50 cursos, tallers i seminaris entre el 2 de juliol i el 27 de setembre. S’impartiran a Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Sabadell, Tarragona, Tortosa i també en modalitat online (veure programació PDF). En el marc d’aquesta formació, l’Observatori del Tercer Sector ofereix una sèrie de tallers ‘express’ de tres hores sobre temes d’utilitat per a les entitats socials, com ara la comunicació, les memòries, la gestió del temps, les xarxes internacionals i el microfinançament.


Debat sobre el sistema de dependència: cuidadors familiars

En el marc del cicle ‘Debats Catalunya Social’, la Taula del Tercer Sector organitza una sessió sobre ‘Els cuidadors familiars: el repte pendent del sistema de la dependència’ el proper dimarts 8 de juliol de 9.15 a 10.45 hores a l’Ateneu Barcelonès. Comptarà amb les intervencions de Marc Cadafalch (Fundació Pere Tarrés), Susanna Roig (Creu Roja Catalunya), Olga González (Dincat) i Jesús Bernal (Federació Salut Mental Catalunya); i la moderació del cap de societat del diari Ara, Joan Serra.


Curs d’iniciació a la internacionalització per a entitats socials, 17 i 24 de juliol

ACCIÓ ha programat un curs d’Iniciació a la internacionalització dirigit a entitats del Tercer Sector Social i d’economia solidària i cooperativa organitzat per ACCIÓ. Tindrà lloc els propers dijous 17 i 24 de juliol de 9 a 14 hores a la sala d’actes d’ACCIÓ (Passeig de Gràcia 129, Barcelona). El curs és gratuït, però cal inscriure’s prèviament (places limitades).


Amics de la Gent Gran necessita voluntaris a Barcelona

Amics de la Gent Gran necessita incorporar urgentment més voluntaris i voluntàries a la ciutat de Barcelona per oferir ajuda i companyia a 50 persones grans que han sol·licitat recentment el suport de l’entitat. Ja compten a Barcelona amb 697 persones voluntàries, però tenen la necessitat d’incorporar-ne més al programa d’Acompanyament a domicili. Us podeu inscriure online a les sessions informatives.


‘Somni d’estiu’, exposició solidària a Mercè Fontanilles

Dimecres 16 de juliol a les 15.30 hores la Fundació Mercè Fontanilles inaugura l’exposició de pintura ‘Somni d’estiu’ d’Imad Benouda, un jove usuari de l’entitat que la setmana passada va protagonitzar un capítol del programa ‘Vincles’ de TV3. L’exposició estarà oberta del 16 al 31 de juliol i durant tot el mes de setembre a la seu de l’entitat (Via Laietana 54, principal).


Postgrau en Execució penal a la comunitat de la Fundació IReS: preinscripció oberta

Ja està oberta la preinscripció a la 4ª edició del postgrau d’Execució penal a la comunitat que impulsa la Fundació IReS en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i el Departament de Justícia. La formació té l’objectiu d’especialitzar professionals de l’acció social en l’execució de mesures en la comunitat, l’atenció a les víctimes de delictes, l’acció socioeducactiva en el suport després de les mesures judicials i la prevenció de la delinqüència. S’impartirà al Campus Mundet de la UB els dimecres i divendres a la tarda des del 22 d’octubre fins el 17 de juny. Programa del postgrau i preinscripció (PDF)


Cicle de cinema a la fresca a L’Hospitalet de Llobregat

La Fundació Akwaba i l’Associació Mujeres Pa’lante organitzen el cicle de cinema a la fresca ‘Contra les desigualtats: dones constructores de pau’, els divendres 4, 11 i 18 de juliol a les 21.30 hores a la seu d’Akwaba (Llobregat 45, L’Hospitalet de Llobregat). A la primera sessió, aquest vespre, es projectarà ‘Fem films, fem pau a l’Amèrica Llatina’, un recull de curtmetratges sobre les violències que pateixen les dones als conflictes armats i el seu rol com a constructores de pau.


Convocatòria de projectes innovadors contra l’atur juvenil, fins el 28 de juliol

‘Desafio Talento Solidario’ és una iniciativa de la Fundación Botin amb la col·laboració de la Fundació Èxit— que té l’objectiu de finançar projectes d’entitats no lucratives orientats a donar resposta a l’atur juvenil de manera col·laborativa i innovadora. Els projectes seleccionats rebran suport econòmic, així com assessorament en el disseny i la implementació del projecte, la construcció d’aliances, l’organització i la gestió de l’equip de treball. Es poden presentar candidatures fins el 28 de juliol. Bases de la convocatòria.


Sopar solidari amb la Fundació Casal l’Amic a Tarragona, 5 de juliol

Aquest dissabte 5 de juliol la Fundació Casal l’Amic celebra la tercera edició del sopar solidari a benefici dels projectes de l’entitat als barris de Ponent de Tarragona. Tindrà lloc a les 21 hores al carrer Cós del Bou i comptarà amb actuacions musicals, sortejos i sorpreses. Les participacions al sopar (a partir de 20 euros) es poden comprar a Can Peret  (plaça de la Font) o contactant amb Casal l’Amic per mail o telèfon: clubderem@casalamic.org | 977 552 834.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442
Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial
Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.