Skip to content

Núm. 132 | 04.02.2016

Impulsem un programa de lluita contra la pobresa energètica i de creació d’ocupació

Nombrosos mitjans de comunicació s’han fet ressò del conveni entre ECAS i l’Ajuntament de Barcelona, que permetrà contractar, formar i capacitar com a informadores i auditores energètiques a 100 persones en situació d’atur de llarga durada vinculades al programa Làbora d’inserció laboral. Vuit entitats d’ECAS s’encarregaran de la implementació del programa en cinc àrees territorials –Mercè Fontanilles, Ciutat i Valors, Salut i Comunitat, Suara, Surt, ABD, Àmbit Prevenció i Iniciatives Solidàries—, la coordinació tècnica de totes elles anirà a càrrec d’ABD. | Notícia al web d’ECAS

Jornada internacional ‘Societat relacional i execució penal’: crònica, materials i fotografies

Ja estan disponibles online la crònica, els materials i les fotografies de la jornada ‘Societat relacional i execució penal’. Va aplegar 300 professionals de l’àmbit penitenciari a Barcelona en una clara aposta pels programes de rehabilitació centrats en el desistiment del delicte. Sonia Fuertes, vicepresidenta d’ECAS, ha publicat l’article Innovant en execució penal a El Periódico de Catalunya.

II Jornada Ciutadana per una Fiscalitat Justa, 27 de febrer

La Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària organitza la segona edició de la Jornada Ciutadana per una fiscalitat justa amb l’objectiu de promoure el debat sobre les desigualtats del sistema fiscal i la redistribució de la riquesa com a base per la construcció d’una societat més justa. Tindrà lloc el proper 27 de febrer de 9.45 a 14.30h a la Casa del Mar de Barcelona. |

Programa i inscripcions

Canvi de dates del V Congrés del Tercer Sector: del 14 al 17 de juny

El V Congrés del Tercer Sector Social se celebrarà finalment del 14 al 17 de juny a Barcelona sota el lema ‘Créixer socialment’. El canvi de dates ha estat motivat per qüestions organitzatives i la resta de detalls del congrés –espais, horaris, actes, tarifes…— es mantenen. Recordeu que el proper 19 de febrer finalitza el termini per presentar propostes de participació tant a l’Àgora com a les visites a entitats.

‘Arrels Localitzador’, una app per avisar de persones que dormen al carrer

Arrels ha creat una aplicació mòbil per poder treballar conjuntament amb la ciutadania en l’atenció a les persones que viuen al carrer i amb l’objectiu de detectar i localitzar més casos. L’app és una de les accions de la campanya ‘1milió de gràcies’, que té com a objectiu recollir un milió d’euros per garantir un allotjament estable a 125 persones durant un any.

III Jornades d’Innovació Social a Lleida

Sota el títol ‘Càpsules d’Innovació Social 2016 – Experiències, respostes i solucions’, les jornades tindran lloc els dies 15 i 16 de febrer al Caixa Fòrum de Lleida. S’hi presentaran, entre d’altres, la iniciativa d’AFEV ‘enTàndem’ de mentoratge d’infants i joves en risc d’exclusió social per part d’estudiants universitaris i el programa Làbora, d’inserció sociolaboral, en el qual participen diverses entitats d’ECAS. La inscripció online està oberta fins el 12 de febrer.

4a edició dels Premis d’Acció Social de Plataforma Educativa

Ja està oberta la convocatòria de la nova edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras, organitzats per la Fundació Plataforma Educativa. Aquests guardons volen premiar la tasca de persones, entitats, organitzacions o projectes d’acció social en tres vessants: la coresponsabilitat ciutadana, l’emprenedoria i la innovació social. El termini de presentació de candidatures és el 24 de març.

Surt i Impulsem ofereixen formació especialitzada en smartcities per joves

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa ‘Catalunya Emprèn’ i s’adreça a joves d’entre 18 i 29 anys, que actualment no estudiïn ni treballin i a qui interessin les noves tecnologies. Les inscripcions estan obertes fins al 25 de febrer en aquest formulari online. | Més info sobre el programa

Teatre solidari amb Projecte Home

El proper 20 de febrer a les 19h el Grup de Teatre Sant Isidre interpretarà l’obra ‘Loteria’ a la Casa del Mar de Barcelona, en solidaritat amb Projecte Home. L’aportació de 4 euros per espectador es destinarà als programes de l’entitat amb persones amb addiccions. | Més informació i reserva d’entrades

Jornada sobre l’Estat del benestar i els Serveis Socials, 9 de febrer

Dins dels actes de celebració del seu desè aniversari, Impuls a l’Acció Social organitza una jornada sobre l’Estat del benestar i els Serveis Socials, dimarts 9 de febrer de 9.15 a 14h al Palau Macaya de Barcelona. La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, participarà amb altres experts a la taula rodona ‘Com hem viscut els darrers 15 anys de l’Estat del benestar i dels serveis socials a casa nostra?’. Les inscripcions estan obertes fins demà, 5 de febrer, en aquest formulari online.

#CapConversaPendent contra l’estigma en salut mental

Obertament, plataforma de lluita contra l’estigma i la discriminació en salut mental, llança la campanya #CapConversaPendent. La iniciativa té l’objectiu de conscienciar, sensibilitzar i trencar amb el tabú que representen les malalties mentals. Al seu web podeu deixar un missatge amb la vostra conversa pendent sobre salut mental amb familiars, amics, companys… Disposen també de kits gratuïts per a entitats.

Teatre Fòrum Intercultural,

del 20 de febrer al 14 d’abril

Casa Àsia organitza la desena edició del Teatre Fòrum Intercultural (programa en PDF), els dissabtes del 20 de febrer al 14 d’abril. Els participants treballaran amb les tècniques del teatre fòrum per debatre i reflexionar sobre estereotips relacionats amb la diversitat cultural. Us podeu inscriure fins el 15 de febrer.

Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.