Skip to content
  
info ACCIÓ SOCIAL
 1. Tercer Sector i perspectiva de gènere, 2n Diàleg DDiPAS
 2. Jornada sobre l’abús dels psicofàrmacs, 8 novembre
 3. Mapalaboral.org, web operatiu i propera versió en castellà
 4. Els treballadors socials denuncien l’incompliment de la llei dependència
 5. ‘Què fer davant la pobresa estructural?’, debat el 12 de novembre
 6. Mostra de documentals sobre discapacitat
 7. ‘El futur comença avui’, estudi de la Fundació Adsis
 8. Dinamització d’aliances entre entitats i ajuntaments
 9. Vida independent de les persones amb discapacitat, 14 i 15 de novembre
 10. ‘Tendint ponts’, tallers d’àmbit penitenciari i execució penal
 11. Contractació Pública Internacional, segona sessió formativa
 12. Taller d’estrangeria i reedició del projecte ‘Color a les persianes’
 13. Manifest contra el projecte de reforma del Codi Penal
 14. Curs sobre les mutilacions genitals femenines amb l’Associació Atlàntida

 

Tercer Sector i perspectiva de gènere, Diàleg DDiPAS

Us  recordem que aquest dimecres a les 18.30h se celebra al Palau Macaya (Passeig Sant Joan 108, Barcelona) el Segon Diàleg DDiPAS, ‘Tercer Sector i perspectiva de gènere. Dades per a la reflexió’, en què conversaran Pau Vidal, coordinador de l’Observatori del Tercer Sector, i Montse Franch, membre de la Junta de Govern de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social. Cal inscriure’s prèviament a través d’aquest formulari online.


Jornada sobre l’abús dels psicofàrmacs, 8 novembre

La Fundació Catalana de Drogodependències organitza el 8 de novembre al matí al Museu Marítim de Barcelona la seva jornada anual, amb el títol ‘Front l’abús dels psicofàrmacs… El poder de la comunitat per enfortir i acompanyar les persones’. Comptarà amb una ponència marc sobre ‘Situació social i consum de psicofàrmacs’ a càrrec del Dr. Joan-Ramon Laporte, director de la Fundació Institut Català de Farmacologia, i quatre taules rodones amb una vintena d’experts. Inscripció online | +info web FCD | Programa en PDF


 

Mapalaboral.org, web operatiu

Tal com vam fer públic fa uns dies, el web d’orientació laboral per a joves Mapalaboral.org ja està operatiu en fase pilot i es presentarà abans d’acabar l’any en un acte amb la participació de l’equip tècnic, les entitats implicades en el seu desenvolupament i els socis finançadors: Infojobs, “la Caixa” i el SOC. La versió en castellà està en fase d’implementació i s’activarà en les properes setmanes. L’objectiu és que serveixi a entitats, ajuntaments i Oficines de Treball per millorar la inserció laboral dels joves.


Incompliment de la llei dependència

El Col·legi de Treball Social ha denunciat que la suspensió de les Prestacions Econòmiques Vinculades a residència vulnera la llei de la dependència, ja que es tracta d’un dret subjectiu. Els treballadors socials alerten del risc que suposa aquest incompliment per a les persones sense recursos que no poden cobrir el cost d’una residència privada i adverteixen que una reducció de ràtios o d’hores de personal als centres geriàtrics –mesura plantejada pel Govern— posaria en perill la qualitat assistencial i les condicions laborals dels professionals. | Nota de premsa (PDF)


 

‘Què fer davant la pobresa estructural?’

L’economista Arcadi Oliveres i l’educador social Eduard Sala, director de l’Obra Social Santa Lluïsa Marillac, debatran sobre l’ambivalència entre l’atenció directa i la transformació del sistema en una xerrada organitzada per la Fundació Acollida i Esperança amb el títol ‘Què fer davant la pobresa estructural?’. Serà el 12 de novembre a les 19h al Pati Manning (Montalegre 7, BCN). Cal confirmar assistència (comunicacio@acollida.org | 93 4970350)  i es poden fer aportacions econòmiques (‘fila zero’).


DISDOC 2013, primera Mostra de documentals sobre discapacitat

L’Aula d’Estudis Socials organitza DISDOC 2013, 1a Mostra Audiovisual sobre Discapacitat de Barcelona, amb l’objectiu de donar visibilitat a treballs audiovisuals elaborats per entitats o persones al voltant de la realitat i les il·lusions dels discapacitats. La mostra tindrà lloc els dies 30 de novembre i 1 de desembre, en el marc del Dia Internacional de la Discapacitat, i s’hi poden presentar materials fins al 15 de novembre. Hi col·laboren la xarxa SICOM, Dincat i ECOM, entre d’altres. | +info web AES 


 

‘El futur comença avui’, estudi de la Fundació Adsis

La Fundació Adsis ha elaborat l’estudi ‘El futur comença avui’ amb l’objectiu de conèixer les actituds i expectatives dels adolescents estudiants d’ESO a l’Estat espanyol. L’informe se centra en aquells aspectes de la pràctica educativa que empenyen de manera més decisiva al fracàs escolar, amb el consegüent risc d’exclusió social primerenca. Entre les conclusions es destaca que “l’adolescent en risc d’exclusió social no té suport humà ‘vocacionalment compromès’ ni suports tècnics que l’ajudin a construir les bases d’un futur amb igualtat d’oportunitats i integrat a la societat”.


Dinamització d’aliances entre entitats i ajuntaments, propers tallers

Després de la publicació de la ‘Guia bàsica d’aliances locals en el sector social’, la col·laboració del programa Alia’t amb la Diputació de Barcelona continua activa amb l’organització de dos tallers per fomentar les aliances entre entitats socials i governs municipals. Tindran lloc els dies 15 i 22 de novembre de 9.30 a 13.30h, a càrrec del gerent d’ECAS, Jordi Gusi, i els consultors Frederic Cusí i Marc Botella. Hi participaran tècnics municipals amb dos objectius bàsics: millorar la formació específica per a l’impuls del treball en xarxa i les aliances locals, i contribuir a la detecció d’oportunitats d’aliances als municipis.


 

Vida independent de les persones amb discapacitat

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat organitza els dies 14 i 15 de novembre les jornades ‘Serveis i eines per a una vida independent’, al Parc Tecnològic Barcelona Nord (Marie Curie 8). S’hi presentarà l’estudi Avaluació de l’impacte social del Servei Municipal d’Assistent Personal de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, es realitzaran taules rodones sobre el funcionament del servei i d’altres experiències a Europa, i s’exhibiran productes de suport per a la vida independent dels discapacitats. | +info: web IMD


‘Tendint ponts’, cicle de tallers d’àmbit penitenciari i execució penal

Dimecres 20 de novembre s’inicia un cicle de tres sessions organitzades per la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal (CÀPEP) d’ECAS al voltant dels reptes a què s’enfronten actualment les entitats que hi treballen. El primer taller, de 12 a 14 hores, el dinamitzarà Eduard Sala, educador social i director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac. Els següents seran l’11 de novembre i el 15 de gener, a càrrec de Núria Fabra i Núria Llopis, respectivament. En els propers dies enviarem el programa complet.


 

Contractació Pública Internacional, segona sessió

El proper 21 de novembre tindrà lloc el segon taller sobre Contractació Pública Internacional (CPI), que dóna continuïtat al celebrat el passat 5 de maig. Serà una sessió pràctica impartida per la consultora Mònica Rivera i tindrà un cost de 50 euros. Properament en rebreu la convocatòria amb la informació detallada del contingut i la forma d’inscripció.


 

Taller d’estrangeria i reedició de ‘Color a les persianes’

La Fundació Comtal organitza un taller sobre estrangeria adreçat a tècnics d’entitats socials el proper 19 de novembre de 10 a 14 hores a la seva seu (Forn de la Fonda 5, baixos, Barcelona). D’altra banda, responent a una iniciativa promoguda pel Districte de Ciutat Vella de Barcelona, l’entitat ha reeditat el projecte d’inserció sociolaboral ‘Color a les persianes’, a través del qual quatre joves d’entre 19 i 25 anys netejen i pinten 200 persianes de comerços del barri.


Manifest contra el projecte de reforma del Codi Penal

Més de mil persones i un centenar llarg d’organitzacions –entre elles la Federació Salut Mental Catalunya i l’entitat membre d’ECAS Els Tres Turons— s’han adherit al manifest impulsat pel Colectivo de Salud Mental contra la regressió de llibertats que suposa l’actual projecte de Codi Penal i en defensa dels drets de ciutadania de les persones amb dificultats greus de salut mental i d’altres col·lectius.| +info web


Curs sobre les mutilacions genitals femenines amb l’Associació Atlàntida

Associació Atlàntida organitza el curs ‘Las mutilaciones genitales femeninas: propuestas para un abordaje preventivo desde los diferentes ámbitos de actuación profesional’, que tindrà lloc el 8 de novembre de 10 a 14 hores a l’Institut Sistèmic de Barcelona (Castillejos 411, baixos). L’impartirà l’antropòloga i directora de la Fundació Wassu de la UAB Adriana Kaplan. Per inscriure’s (30 euros) cal omplir la següent butlleta d’inscripció, fer-la arribar a atlantidamigra@gmail.com i fer l’ingrés corresponent al compte 2100-3420-04-2200054006.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442
Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.