Skip to content

 

 

Núm. 253 | 06.05.2021

 

ECAS es reuneix amb ERC

ECAS s’ha reunit amb Najat Driouech, diputada d’ERC al Parlament de Catalunya, continuant amb la ronda de trobades amb representants de les forces polítiques que poden formar govern. Com ja va fer amb el PSC i la CUP, ECAS els va transmetre la necessitat d’abordar transformacions estructurals a mitjà i llarg termini, alhora que els vam demanar la formació àgil d’un govern que pugui començar a abordar les necessitats més urgents. Demà ens reunirem amb JxC i en els propers dies esperem poder reunir-nos també amb ECP.

La Taula alerta del fort impacte laboral de la
covid-19 en els col·lectius en situació vulnerable

La Taula del Tercer Sector ha alertat en una nota de premsa de la duresa amb què la pandèmia ha colpejat en la situació laboral de col·lectius que ja patien greus dificultats: dones, joves, persones amb discapacitat, amb risc d’exclusió social com aturats de llarga durada, migrades, provinents de recursos penitenciaris… La taxa d’atur de les dones joves, per exemple, ha passat en un any del 35% (2019) al 57% (2020). La Taula reclama que es despleguin amb rapidesa les polítiques actives d’ocupació anunciades per l’Estat i que la Generalitat participi activament en la seva definició i impuls.

‘Per un acolliment i tractament dignes
de les persones temporeres’

ECAS s’ha adherit al manifest ‘Per un acolliment i tractament dignes de les persones temporeres‘, impulsat per Arrels St. Ignasi. El manifest reclama posar en valor totes les persones, assegurar allotjament als treballadors i treballadores del camp, que aquest allotjament compti amb mesures bàsiques especialment urgents en temps de covid-19, garantir la vacunació d’aquesta població, aplicar mecanismes que permetin la concessió d’una autorització de treball per a les persones temporeres i la reforma de la Llei d’Estrangeria.

Recolzament a Ramon Nicolau i Rafael López a la Sindicatura de Greuges de Barcelona

ECAS ha donat el seu suport a les candidatures de Ramon Nicolau i Rafael López en les eleccions per a la Sindicatura de Greuges de Barcelona, atenent la petició que totes dues candidatures ens han fet arribar. Fins el 19 de maig, la ciutadania pot donar el seu suport a les candidatures a través del web de Participació Ciutadana de l’Ajuntament.

‘En bici sense edat’, guanyador dels Premis Acció Social 2021 en la categoria d’Innovació Social

Plataforma Educativa ha lliurat els Premis Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras 2021, que reconeixen la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que des de l’acció social, el no afany de lucre i la capacitat emprenedora contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Catalunya. ‘En bici sense edat‘ ha guanyat en la categoria d’Innovació Social, ‘Valentes i acompanyades‘ ho ha fet en la categoria d’Emprenedoria Social, i el pianista James Rhodes en la categoria de Corresponsabilitat Ciutadana.

Obertament denuncia el tractament mediàtic
sobre les amenaces a la Ministra Reyes Maroto

Obertament ha emès un comunicat en què recorda als mitjans que tenir un problema de salut mental no és un factor causal de conductes violentes, delictes d’odi o actituds feixistes. Ha estat arran de les amenaces a la Ministra Reyes Maroto, en què molts mitjans s’han fet ressò dels antecedents psiquiàtrics del presumpte culpable. L’entitat alerta que aquestes pràctiques fomenten els prejudicis i poden fer que la població adopti actituds negatives vers les persones que conviuen amb un trastorn mental.

Guia pedagògica del projecte Fem Eco

La Fundació Akwaba ha presentat la primera guia pedagògica del projecte ‘Fem Eco: connectem el gènere i el medi ambient a l’escola i el món‘. Es tracta d’un material de suport per a educadores, mestres i professorat d’infants i joves de 10 a 17 anys, per tal d’incloure continguts i pràctiques pròpies de l’educació per a la justícia global en la seva programació. En aquesta primera guia, es proposa un procés de revisió personal, del grup-classe i l’entorn, per comprendre les causes estructurals de les vulneracions al medi natural i les persones des d’una visió de justícia global.

Concurs d’emprenedoria juvenil

Acció contra la Fam ha posat en marxa el concurs ‘Emprende-Innova-Comparte’, per posar en marxa idees de negoci. El concurs s’emmarca en el seu itinerari d’emprenedoria juvenil, i ofereix l’oportunitat de participar en tallers actius, conèixer altres idees de negoci i aconseguir premis per impulsar la proposta presentada. Els tallers començaran entre el 10 i el 21 de maig, però les inscripcions estan obertes fins el divendres 14 de maig. | + info i inscripcions | Bases

‘Quina nit’, campanya per promoure sexualitats lliures de violències

El projecte Sexus, de l’Associació Benestar i Desenvolupament, ha presentat una nova campanya dirigida a la població adolescent i jove per tractar i prevenir les violències masclistes que es produeixen en l’àmbit de les sexualitats i sensibilitzar sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere. La campanya ha comptat amb l’estrena del curt ‘Quina nit‘, de 15 minuts i dividit en 6 càpsules. | Recupera la presentació

Cursos de formació professionalitzadora a El Llindar

El Llindar ha presentat els cursos de formació professionalitzadora inicial per al curs 2020-2021. El programa inclou cursos en els camps de la restauració, la imatge personal, l’automoció, la fabricació digital, aíxi com els ventallers, el curs de preparació per a l’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà i el curs Connecta’t. El període de preinscripcions acaba el 31 de maig. Es poden fer online o presencialment amb cita prèvia (dilluns a dijous de 8h a 16h i divendres de 8h a 14:30h). |
+ info

Unió Europea, una visió crítica

La Lliga dels Drets dels Pobles i l’Ajuntament de Sta. Coloma de Gramenet organitzen el proper dilluns 10 de maig a les 19h la conferència online ‘Unió Europea, una visió crítica‘, a càrrec d’Hèctor Sánchez Margalef, politòleg investigador del CIDOB, moderada per Judith Jordà i Frias, antropòloga i investigadora en Relacions Internacionals. Les inscripcions són gratuïtes i s’han de fer a cooperacio@gramenet.cat fins demà 7 de maig.

Bases de dades interseccionals contra el racisme

L’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Espai de Societat Oberta organitzen el conversatori online ‘Bases de dades interseccionals contra el racisme‘, per debatre sobre el conflicte entre la necessitat de recollir dades per identificar les interseccionalitats que sovint són causa de discriminació i desigualtat a la societat i els perills que suposa per la sistematització d’aquesta informació. | Inscripció.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció