Skip to content
 
info ACCIÓ SOCIAL

Logo
 1. Els impulsors de NI UN PAS ENRERE compareixeran al Parlament a finals de maig
 2. Alerta sobre els riscos de reduir la inversió social a EL PAÍS
 3. Propostes de la Taula per a les municipals i campanya pel 0,7% a la declaració de la renda
 4. 204 mesures per impulsar el teixit a associatiu, a la cloenda del 2n Congrés del CAB
 5. Jornada sobre ‘L’impacte de la reforma laboral en el Tercer Sector Social’
 6. El Servei d’Ocupació de Catalunya estrena revista: La Brúixola
 7. Propostes electorals d’Arrels per millorar l’atenció de les persones sense sostre
 8. AFOCAT, nova entitat d’ECAS en l’àmbit de la inserció sociolaboral
 9. Jornades sobre bones pràctiques en inserció laboral amb Èxit i Salut i Comunitat
 10. Gitanidad, una nova aproximació a la identitat gitana
 11. Jornades de voluntariat per a un envelliment actiu

 

NI UN PAS ENRERE! arribarà al Parlament a finals de maig

La Comissió de Benestar i Immigració del Parlament de Catalunya ha aprovat la compareixença de la plataforma impulsora de la declaració Ni un pas enrere! Invertim en futur en aquesta mesa legislativa. La intervenció, prevista per al 24 de maig, l’encapçalaran la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo; el president del Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC), Pepín de la Rosa; i el professor de la Universitat de Girona Antoni Vilà. La vintena d’organitzacions signants –entre les quals s’hi compten entitats socials, col·legis professionals, patronals de la iniciativa social i sindicats– hi podran ser presents en qualitat de públic. Per a més informació, contacteu amb niunpasenrere@acciosocial.org.


Alerta sobre els riscos de reduir la inversió social a EL PAÍS

La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, afirma que cal incrementar els recursos destinats a prevenir i lluitar contra l’exclusió social en una entrevista publicada dilluns a El País. Crespo alerta dels perills que comporten els ajustos pressupostaris, que poden generar més pobresa i exclusió, i recorda que “la despesa social no és despesa, és inversió”. El Periódico de Catalunya, per la seva banda, recollia el 25 d’abril una anàlisi de la situació de la gent gran a càrrec de la directora de l’Àrea Sociosanitària d’ABD, Pilar Rodríguez, amb el títol ‘Envellir amb professionalitat’.


Propostes per les municipals i campanya pel 0,7% a la renda

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social ha presentat als partits polítics el document ‘Pobles i ciutats sense pobresa ni exclusions’, en què es recullen 42 propostes del sector social de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Una vintena de professionals d’ entitats socials van presentar dimarts les propostes a alcaldes, alcaldables i regidors del principals partits polítics catalans, en un acte en què van demanar que es compti amb sector social per dissenyar les polítiques per afrontar la crisi. Per altra banda, aquesta mateixa setmana s’ha fet la crida a marcar la casella del 0,7% de la declaració de la renda destinat a fins socials. Van presentar la campanya el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i la presidenta de la Taula, Àngels Guiteras. +info


204 mesures per impulsar el teixit a associatiu

Durant l’acte de cloenda del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona, que va reunir més de 220 persones, es van aprovar les 204 mesures per a la millora i la consolidació de l’associacionisme a Barcelona, document que es va lliurar a l’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu; el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries; i els representants dels principals partits polítics de la ciutat. La jornada va incloure la lectura del manifest ‘Ara és l’hora de l’associacionisme!’ i la presentació del Congrés Permanent, una iniciativa per fer seguiment i avaluació de les polítiques de participació i foment de l’associacionisme a la ciutat. +info


Jornada sobre ‘L’impacte de la reforma laboral en el Tercer Sector Social’

El proper 30 de maig tindrà lloc la jornada L’impacte de la reforma laboral en el Tercer Sector Social, organitzada per la Confederació d’Associacions Empresarials del Tercer Sector Social d’Atenció a les Persones de Catalunya amb l’objectiu de conèixer, reflexionar i debatre sobre els reptes que planteja des del punt de vista de les organitzacions socials. El programa inclou les taules rodones ‘Raons i efectes de la Reforma Laboral en el Tercer Sector’ i ‘Els agents socials davant de la Reforma Laboral’. La jornada se celebrarà de 9.30 a 14 hores a la Casa del Mar (Albareda 1-13, Barcelona) i la inscripció –que costa 15€ per a les organitzacions sòcies de La Confederació, 25€ per a la resta– cal fer-la a través del web www.laconfederacio.org o per telèfon 93 268 85 60.


El Servei d’Ocupació de Catalunya estrena revista: La Brúixola

La Brúixola és el nom de la nova publicació de la Xarxa d’Orientació Pública de Catalunya que Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), una revista trimestral especialitzada en l’àmbit de l’orientació professional que ha tret el seu primer número al mes d’abril. La Brúixola vol donar a conèixer les bones pràctiques dels diferents dispositius d’inserció i ser un punt de trobada per a tots el professionals que treballen per millorar l’ocupabilitat de les persones. El primer número inclou un reportatge sobre ‘Què hi ha de veritat en la Generació NI-NI?’ i una entrevista a l’assessor tècnic de desenvolupament econòmic de la Diputació de Barcelona, Paco Ramos.


Propostes electorals d’Arrels pels sensellar

En el context de les eleccions municipals del 22 de maig, Arrels Fundació ha presentat als partits polítics de Barcelona un document amb 18 propostes per millorar l’atenció a les persones sense llar. Es tracta de mesures realistes i concretes que parteixen de l’experiència de l’entitat, com millorar els serveis d’atenció, acompanyar les persones que porten més temps al carrer i prevenir el fenomen des de l’atenció primària. Es calcula que, a Barcelona, 800 persones pernocten al carrer, en caixers o en espais públics, mentre que 1.200 s’acullen a algun dels serveis d’allotjament de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Sostre, integrada per serveis públics i privats. +info


AFOCAT, nova entitat d’inserció sociolaboral associada a ECAS

La Comissió d’inserció sociolaboral d’ECAS suma una nova entitat amb la incorporació de l’Associació per a la Formació i Ocupació de Catalunya (AFOCAT), ratificada durant la darrera Junta Directiva de la federació. AFOCAT treballa des del 2008 per la formació, la promoció de l’ocupació i la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social. Centra el seu àmbit territorial a la Catalunya central, amb seu a Manresa i punts d’actuació a Berga i Sabadell. El 2010 va atendre al voltant de 450 persones.


Jornades sobre bones pràctiques en inserció laboral amb Èxit i Salut i Comunitat

Professionals de les entitats membres d’ECAS Fundació Èxit i Fundació Salut i Comunitat intervindran a la III Jornada ‘Bones pràctiques per a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió’, el proper 27 de maig a la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. Manu Izquierdo, de l’àrea d’Inserció Social i VIH-SIDA de la Fundació Salut i Comunitat, i José Alonso, coordinador pedagògic d’Èxit, exposaran respectivament la tasca de les seves entitats en la inserció laboral de persones amb drogodependències i de joves en risc d’exclusió social. L’acte és gratuït i tindrà lloc de 18.30 a 21 hores al Saló de Graus de la facultat (Pg. de la Vall d’Hebron 171, Barcelona).


Gitanidad, una nova aproximació a la identitat

Gitanidad: otra manera de ver el mundo és el nou llibre del periodista i director de la Fundació Secretariat Gitano de Catalunya Sergio Rodríguez;  es presentarà el proper 10 de maig a les 19 hores a la Casa Àsia de Barcelona (Av. Diagonal 373). Rodríguez s’aproxima a l’essència de la identitat gitana i obté el que denomina ‘romipén’, una forma de ser i estar al món d’origen indi, a cavall entre Orient i Occident. D’aquesta manera s’expliquen, segons l’autor, els més de deu segles de trobades i desencontres, de fascinació i discriminació, que hi ha hagut entre gitanos i no gitanos.


Jornades de voluntariat per a un envelliment actiu

El proper 17 de maig al matí tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona la primera sessió de les Jornades de voluntariat per a un envelliment actiu, organitzades per l’IDEC en col·laboració amb la Federació Catalana de Voluntariat Social en el marc de l’actual Any Europeu del Voluntariat. Les jornades estan dirigides prioritàriament a persones prejubilades o jubilades a partir dels 55 anys, amb l’objectiu de reconèixer i promoure l’aportació de les persones grans al voluntariat, i que aquest sigui una eina per afavorir un envelliment actiu. La segona sessió de les jornades es realitzarà el 16 de juny. El cost és de 50€ i la matrícula es pot realitzar en línia.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; així mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.