Skip to content

Núm. 168 | 07.09.2017

Sumem esforços per la convivència en la diversitat

En resposta als atemptats a Barcelona i Cambrils, ECAS ens hem sumat a les accions a favor de la solidaritat, la pau i la convivència participant a la capçalera de la manifestació del 26-A i a les reunions de la Taula de Ciutadania i Immigració de Catalunya i el Consell Municipal d’Immigració de Barcelona, de les quals ha sortit el comunicat ‘Contra l’odi, un sol poble’. També hem donat suport al manifest unitari signat per més de
170 organitzacions socials.

Polítiques familiars, 19 de setembre

La jornada sobre ‘Les polítiques familiars a Catalunya: impacte, reptes i nous models’ tindrà lloc dimarts 19 de setembre de 9.30 a 13.15h a l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix 7, Barcelona). Es dirigeix especialment a professionals del tercer sector i dels serveis socials i comptarà amb una conferència de Lluís Flaquer, catedràtic emèrit en Sociologia de la UAB, i una taula rodona amb Sara Moreno, sociòloga de la UAB; Elena Boira, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; Jaume Blasco, expert en avaluació de polítiques públiques; i Rosa Balaguer, vocal d’Incidència pública d’ECAS. Inclourà la presentació del Directori d’entitats socials amb serveis a famílies, publicació impulsada per la Comissió de Famílies d’ECAS que exposarà la seva coordinadora, Loli Rodríguez. Inscripció | Programa en PDF

Guia informativa de la Llei de la Renda
Garantida de Ciutadania

La Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania ha publicat la Guia informativa de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania en català (PDF) i castellà (PDF), on es detallen les característiques d’aquesta prestació, els requisits per accedir-hi i les compatibilitats que té amb altres ajudes. Les persones que se’n vulguin beneficiar poden tramitar-ne la sol·licitud a partir del 15 de setembre. D’altra banda, es farà un acte de celebració per la posada en marxa d’aquesta prestació el 15 de setembre a les 19h a la Plaça del Rei de Barcelona.

Opinem sobre crisi, pobresa i exclusió social als mitjans de comunicació

L’investigador social Jordi Mir reflexiona sobre la contradicció de l’augment simultani de la riquesa i la pobresa a Catalunya –una de les dades que ofereix el darrer informe INSOCAT d’ECAS, del qual és coautor– en un article a Social.cat. També arrel de l’informe, la presidenta de la federació, Teresa Crespo, exposa com ‘La crisi ha enriquit uns pocs’ en un article a El Punt Avui. A més, durant el mes d’agost, diversos professionals d’entitats d’ECAS han publicat articles d’opinió a partir de la seva experiència: Núria Alcón i Leonardo Márquez (Fundació IReS), David Rodríguez (fundacions Idea, Main i Eveho) i Jordi Martínez (Fundació Idea).

Música en suport a les persones refugiades: 20 de setembre

Més de 1.000 músics faran 300 concerts ‘simultanis’ des de llars de 60 països del món per reclamar una solució digna per a les persones refugiades. Aquesta acció global tindrà lloc el 20 de setembre amb el lema de ‘Give a home’ i ha estat impulsada per Amnistia Internacional i Sofar. A Barcelona, Mishima, La Casa Azul i Sílvia Pérez Cruz oferiran un concert en un habitatge; i a Eivissa hi participaran Lex Empress i Dan Bentley. També hi haurà quatre concerts a Madrid i un a Múrcia. Les 100 entrades disponibles per a cada concert (gratuïtes) se sortejaran entre les persones que s’hi apuntin. | Vídeo promocional de ‘Give a home’.

Festival MetropoL’His GlobaL’H 2017

Joves per la Igualtat i la Solidaritat organitza el Festival de curtmetratges MetropoL’His GlobaL’H, amb dues seccions diferenciades: la MetropoL’His i GlobaL’H. En la primera, joves companyies participen en la gravació d’un curt en 48 hores. La presentació de les premisses que han de contenir serà el 20 d’octubre a les 18h al centre comercial Gran Via 2, i el rodatge es realitzarà del 20 al 22 d’octubre. La secció GlobaL’H dona suport a curts d’arreu del món que apropin els valors de la cultura de la pau, la convivència i els Drets Humans. Es poden presentar fins el 10 d’octubre i la gala final serà el 10 de novembre als cinemes Filmax Gran Via. | Bases | Inscripcions

Jornada sobre estigma i salut mental, 3 d’octubre

La IV Jornada Salut Mental i Addiccions se centrarà en l’estigma en salut mental i tindrà lloc el 3 d’octubre de 15 a 18.15h a l’Escola Superior d’Infermeria de Barcelona (Doctor Aiguadé 80). Inclourà una taula rodona sobre ‘Una mirada de l’estigma més enllà de la clínica’, amb Gemma Cardó (infermera), Meritxell Sastre (infermera) i Joan Torruella (historiador i periodista), i una altra sobre ‘Disminuint l’estigma des de la primera persona, la família i la pràctica clínica’ amb Maria Lomascolo (Obertament), Daniel Aranda (infermer), Rosa Maria García i Marta Díez (Federació Veus) i Francesc Luz (Federació Salut Mental Catalunya).

Caminada Solidària pel programa Ments despertes

El Grup Pro Avis organitza la 3ª Caminada Solidària per recollir fons per al programa Ments despertes, destinat a difondre i formar sobre la problemàtica de la salut mental en centres educatius. Serà el 30 de setembre a partir de les 9h, amb sortida i arribada a la seu de l’entitat (Natzaret 119-129, Barcelona) i un recorregut d’unes cinc hores per Collserola, amb parada per esmorzar. El preu de la inscripció és de 10 euros i inclou esmorzar, dinar (botifarrada popular a l’arribada), assegurança, regals i participació en un sorteig. També es pot col·laborar fent una transferència al mateix compte de la inscripció.

Inscripció oberta a la formació social de Fundació Marianao

L’Escola de Formació Social Joan N. García-Nieto de la Fundació Marianao ha obert la inscripció online a cinc formacions durant el curs 2017–2018: ‘Anàlisi de la realitat i compromís social’ (curs i seminari), ‘Economia crítica’, fonts orals i memòria històrica i lideratge juvenil i transformació social. Les inscripcions estan obertes fins el proper 29 de setembre a través d’aquest formulari online.

Introducció a les drogodependències

L’Escola de Voluntariat d’ABD oranitza un curs d’introducció a les drogodependències dirigit a persones voluntàries en aquest àmbit o que s’hi vulguin iniciar. Es tracta d’una formació reconeguda pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya que tindrà lloc els dies 4, 6, 11 i 13 d’octubre de 16 a 20h a la seu de l’entitat (Quevedo 2, Barcelona). El preu és de 20 euros, inscripcions contactant amb egutierrez@abd-ong.org o a través del web: abd-ong.org.

Torneig de futbol
de Projecte Home,
avui a les 16.30h

Aquesta tarda Projecte Home Catalunya organitza el IV Torneig de Futbol Solidari, a les 16.30h al Camp Municipal de Futbol de Montgat (Passeig Abat Escarré s/n) amb l’objectiu de recollir fons per finançar una nova furgoneta per a la Comunitat Terapèutica de Montcada i Reixach. A part del torneig també se celebrarà una rifa solidària.

Havaneres ‘Dones al mar’, 29 de setembre

La Fundació SER.GI organitza el concert d’havaneres en clau femenina ‘Dones al mar‘ el 29 de setembre a les 20.30h a l’auditori de la Mercè (Pujada de la Mercè 12, Girona). La recaptació anirà a benefici del projecte d’habitatge per a dones supervivents de violència de gènere de l’entitat. Hi participaran Les Anxovetes, Clara, Indira Ferrer i Neus Mar. Després del concert s’oferirà una degustació de productes gastronòmics del Segell Girona Excel·lent. Les entrades suposen una aportació de 15 euros i es poden comprar a Girona a la seu de la Fundació (Pç. Lluís Companys 12), a la Botiga Escarlata (Santa Clara 23), a la Botiga del Barri (Oviedo 14), o a Salt a l’Espai Gironès (Camí dels Carlins 10).

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2017 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció