Skip to content
  
 info ACCIÓ SOCIAL
07.febrer.2014
  1. Segona edició del Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere
  2. El Govern presenta la Proposta de Pacte per a la lluita contra la pobresa
  3. La Plataforma pel Dret a un Habitatge Digne compareix al Parlament
  4. ECAS als mitjans de comunicació: pacte contra la pobresa, dret a decidir i atur
  5. Informe del CAB sobre la convocatòria de subvencions 2013 a Barcelona
  6. Concert benèfic amb Arrels Sant Ignasi i Antisida de Lleida
  7. Jornada sobre treball i drets de les persones amb discapacitat
  8. Formacions sobre casos pràctics de serveis socials i PNL al CEESC
  9. 6ª Jornada de drogodependències, 28 de març
  10. Nova formació ocupacional gratuïta a Femarec

Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social i l’Observatori del Tercer Sector convoquen la segona edició del Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, un reconeixement a la trajectòria de persones que hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’apoderament de les dones. Les candidatures es poden presentar fins el 8 de març i el premi es lliurarà el 27 de març en el marc de la 2a Jornada DDiPAS sobre ‘(Des)igualtat de gènere: cap a on va Europa?’ (més informació properament). En la seva primera edició, el Premi ASPÀSIA va reconèixer la treballadora social Concepció Requena. Bases del Premi


 

Proposta de Pacte per a la lluita contra la pobresa

El Govern ha presentat una proposta de Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya basada en el document elaborat durant els darrers dos anys per un grup de treball del qual ECAS ha format part. Els 850 milions d’euros que s’hi destinaran no suposen cap nova partida pressupostària i ara s’obre un període d’estudi per fer-hi aportacions. La intenció del Departament de Benestar Social i Família és que el Pacte s’aprovi al Parlament a l’abril. La presidenta d’ECAS entén la proposta com un punt de partida, ja que “caldrà veure els recursos concrets que s’hi destinen i si seran suficients”. | +info al web


El dret a un habitatge digne, compareixença al Parlament

La Plataforma pel Dret a un Habitatge Digne va comparèixer dimecres a la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament per informar sobre la campanya que reclama la creació d’un fons social d’habitatge i el lloguer social forçós dels habitatges buits de les entitats financeres. El portaveu de la PAH, Pau Llonch, va retreure al Parlament que la qüestió s’estigui abordant tard i des del punt de vista del consum: “Quan parlem de dret a l’habitatge no es tracta de defensar els drets dels consumidors, sinó dels ciutadans”. ECAS és una de les entitats adherides al Manifest. Vídeo de la compareixença | +info a El País


 

ECAS als mitjans de comunicació

Podeu escoltar en aquest enllaç l’entrevista de Glòria Trullàs ha fet a la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, a l’emissora La Xarxa amb motiu de la presentació del Pacte per a la lluita contra la pobresa. D’altra banda, Crespo ha publicat un article a El Periódico de Catalunya sobre la consulta sobiranista i el gerent de la federació, Jordi Gusi, un article al portal Social.cat sobre atur i risc d’exclusió social.


Informe del CAB sobre la convocatòria de subvencions 2013 a Barcelona

El Consell d’Associacions de Barcelona ha elaborat un informe sobre l’aplicació dels criteris per a l’atorgament de subvencions en el marc de la convocatòria de concurs per a la realització d’activitats i serveis de districte i de ciutat a partir de l’anàlisi de la resolució de la convocatòria del 2013. Entre les recomanacions del CAB a l’Ajuntament de Barcelona i a les entitats que s’hi presenten s’inclou la millora de la relació entre qualitat del projecte i subvenció rebuda i la difusió dels projectes que hagin obtingut més de 8 punts com a exemples de bones pràctiques. | Descarregar l’informe


 

Concert benèfic a Lleida

Diumenge 16 de febrer a les 20 hores el cantautor Albert Fibla interpretarà temes del músic italià Paolo Conte en un concert a benefici d’Arrels / Sant Ignasi i l’Associació Antisida de Lleida al Cafè del Teatre Escorxador de Lleida. L’entrada té un preu de 10 euros anticipada i 12 euros a la taquilla.


Jornada sobre treball i drets de les persones amb discapacitat

La Taula de CET d’iniciativa social –formada per Dincat i Ammfeina— organitza una jornada de reflexió i posicionament del sector català de CET sense ànim de lucre a l’entorn de la recent publicació del Text refós de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i la seva inclusió social, el proper dilluns 17 de febrer de 9.30 a 14 hores a la sala d’actes de la Casa del Mar de Barcelona. Cal confirmar assistència abans del 13 de febrer a mgonzalez@dincat.cat.


Formacions sobre educació social al CEESC

El Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya organitza un seminari sobre casos pràctics de serveis socials bàsics els dies 27 de febrer i 6, 13, 20 i 27 de març de 16 a 20 hores a la seva seu social a Barcelona (Aragó 141-143) i un curs d’introducció a la Programació Neurolingüística i la seva aplicació en la intervenció social els dissabtes 15 de febrer, 8 i 22 de març i 5 d’abril a l’Espai Patronat de Tortosa (Mercaders, 4-6). Totes dues formacions tenen un preu de 85 euros (65 euros per a persones vinculades al CEESC).


6ª Jornada de drogodependències de Projecte Home

Projecte Home i la Universitat de Barcelona organitzen la 6a Jornada de Drogodependències ‘Projectes compromesos malgrat la crisi econòmica’, que se celebrarà el proper 28 de març a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB (Gran Via de les Corts Catalanes, 585) i comptarà amb tres taules rodones d’exposició de projectes en els àmbits d’infants i joves, adults i xarxa i coneixement. Cal inscriure’s a través d’aquest formulari online (preu: 20 euros).


 

Nova formació ocupacional gratuïta a Femarec

Femarec ofereix un curs de gestió de residus urbans i industrials, destinat tant a persones en situació d’atur com a treballadors en actiu, i cinc cursos de consergeria, auxiliar d’oficina, mosso/a de magatzem i reposador/a, telefonista d’oficina i operador/a de màquines i eines, i manipulats per a persones amb discapacitat en situació d’atur. Totes les formacions són gratuïtes i inclouen pràctiques en empreses. Per a més informació i inscripcions:  93 243 72 72.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.