Skip to content
Núm. 116 | 07.05.2015

 

 

‘Reinventar-se com a aposta de futur’,
llibre disponible per a descàrrega online

El primer número de la col·lecció IDEES I EINES PER A L’ACCIÓ SOCIAL, fruit del programa de reconversió d’entitats REINVENTA’T, ja està disponible online en català i en castellà. Reinventar-se com a aposta de futur recull els aprenentatges del projecte realitzat per ECAS amb una desena d’entitats i dóna pautes concretes per iniciar un procés de reinvenció. A la presentació del llibre a Barcelona, els ponents van subratllar la necessitat de cooperar i travar aliances com un dels factors clau per al futur del tercer sector. +info de l’acte |llibre online | ponència de Luis Maria López Aranguren (PDF).

‘Treball educatiu amb famílies en dificultat’, sessions de formació per a professionals

El proper 13 de maig s’iniciarà un curs de 20 hores presencials
sobre ‘Treball educatiu amb famílies en dificultat’ impartit per Mari Carmen Comellas Carrillo, directora dels Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) de Barcelona, al Centre Cívic Cotxeres Borrell (Viladomat 2). Les sessions contiuaran els dies
20 i 27 de maig i 3 de juny, de 9.30 a 14.30h. L’objectiu és adquirir noves competències en l’àmbit de la intervenció i atenció a les famílies des d’una perspectiva sistèmica. Per inscriure’s cal omplir 
aquest formulari i enviar-lo a formacio@asceps.org. | +info al web d’ECAS.

III Espai Obert de Voluntariat Penitenciari de Catalunya, 9 de maig

La Fundació Autònoma Solidària organitza aquest dissabte, 9 de maig, el III Espai Obert de Voluntariat Penitenciari de Catalunya, de de 9:45h a 14:15h al Centre Cívic Pati Llimona (Regomir 3, Barcelona). La trobada inclou una taula rodona sobre ‘Mesures penals alternatives: límits i reptes’ i tres tallers de formació simultanis en què es compartiran eines pràctiques per a impulsar dinàmiques participatives en l’àmbit de la justícia, millorar la relació amb els interns i treballar la competència emocional del voluntariat penitenciari. Hi intervindran, entre altres, Jose Antonio Rodríguez, de Jutges per la Democràcia; Josep Cid, vicedegà i coordinador d’Estudis de Criminologia de la UAB, i Pilar Murillo, delegada d’execució de mesures penals alternatives de la Fundació IReS. Cal confirmar l’assistència a fas.voluntariat@uab.cat+info.

Les amenaces a la llibertat d’expressió i al dret a la informació, a debat el 13 de maig

La Xarxa pel Dret a la Informació i la Comunicació (DIC) organitza el 13 de maig a les 18.30h al Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya 10, Barcelona) una taula rodona sobre ‘Les amenaces a la llibertat d’expressió i al dret a la informació’. Hi intervindran Miguel Ángel Soto, de Greenpeace; Dani Vilaró, d’Amnistia Internacional; Elisenda Rovira, de l’Anuari Media.cat; Jordi De Miguel, del setmanari Directa; i Xavier Sitjà, del Comitè d’informatius de RTVE.

 

Bones pràctiques
en la inserció laboral
de persones en risc d’exclusió, 18 maig

Fundació IReS i Fundació Adsis intervenen a la VII Jornada de ‘Bones pràctiques per a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió, el 18 de maig de 18.30 a 21h al Campus Mundet de la Universitat de Barcelona (Sala de graus de la Facultat d’Educació, Passeig de la Vall Hebrón 171, Edifici Migdia). Cal inscriure’s prèviament en aquest formulari.

Concert solidari
de Fundació Ared

El proper 14 de maig a les 21h actuarà a la sala Luz de Gas de Barcelona el grup Por Fin Viernes, en un concert solidari a benefici de la Fundació Ared. Per comprar entrades (15 euros) cal posar-se en contacte amb alba@fundacioared.org.

Jornada i festa multicultural

L’Associació Salut i Família té programades dues activitats en els propers dies a Barcelona: el 8 de maig, una jornada sobre ‘Accés a drets i eines per combatre el racisme i la xenofòbia’ i el 16, Festa multicultural amb famílies.

 

Plataforma i manifest per aturar
el genocidi al mar Mediterrani

Amb el lema ‘STOP MARE MORTUM. Pel dret a la vida i a la dignitat humanes’, la plataforma Aturem el genocidi al mar Mediterrani, creada arran de la mort de més de 800 persones el passat 19 d’abril, compta ja amb més d’un centenar d’entitats adherides i s’hi pot donar suport també de formaindividual . El manifest fundacional “denuncia i condemna el Genocidi Migratori que està convertint el mar Mediterrani en un cementiri” i exigeix a la Unió Europea que destinin més recursos a les polítiques d’asil i refugi i “acabin amb la hipocresia de les polítiques d’externalització de fronteras”, entre altres mesures.  

Els treballadors dels serveis socials amb la ILP d’habitatge

Amb el hashtag #SSocialsAmbLaILP els impulsors de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica han fet públic un nou vídeo en què els treballadors socials exposen la seva vivència de la problemàtica i manifesten el seu suport a la iniciativa. La campanya compta amb el suport delCol·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, organització que recentment ha demanat revisar el protocol d’actuació en els llançaments. La ILP, liderada per la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, ha recollit ja més de 70.000 signatures per ser tramitada al Parlament.

Atenció integrada social i sanitària, 12 maig 

Dimarts 12 de maig a les 9.20h tindrà lloc un nou debat del cicle ‘Catalunya Social’ organitzat per la Taula del Tercer Sector amb el títol ‘Cap a una atenció integrada social i sanitària. Per un nou model centrat en les persones‘. Serà a les 9.20h a l’Ateneu Barcelonès (Canuda 6) i, després de la presentació del dossier amb el mateix nom a càrrec del politòleg Joan Subirats, en el debat hi intervindran Entic Arqués, president del Fòrum de Salut Mental; Pilar Rodríguez, directora de la Unitat Operativa Sociosanitària d’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), i Lluís Viguera, director general de la Fundació Finestrelles. Inscripció via formulari online.

Els CET com a model d’innovació social, jornada 19 de maig

La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) organitza la jornada ‘Pràctiques innovadores, una visió transformadora de la societat. Model de CET: Creixement i noves Oportunitats’, dimarts 19 de maig a l’Auditori del Hospital de Sant Pau de Barcelona (Sant Quintí 89). Cal inscripció prèvia fins el 13 de maig: fecetc@fecetc.org o 93 313 4895. 

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.