Skip to content
  
 info ACCIÓ SOCIAL
07.març.2014
 1. Compareixença de la Comissió de VIH/SIDA al Parlament
 2. 8 de març: Dia Internacional de la Dona Treballadora
 3. Campanya de l’EAPN per a un Parlament Europeu social
 4. Candidatures al Premi ASPÀSA en defensa de l’equitat de gènere
 5. Ple monogràfic sobre pobresa i desigualtats al Parlament, dimecres 12
 6. Jornada sobre ‘L’economia del bé comú’, 20 de març al Palau Macaya
 7. Jordi Évole i la PAH, Premis Estatals de Treball Social 2014
 8. Cicle de sopars-debat sobre ‘Trajectòries migrants’ amb Atlàntida
 9. 5è concurs de relats sobre voluntariat social, organitzat per la FCVS
 10. Exposició d’art a Lleida a benefici d’Arrels/Sant Ignasi
 11. Concurs de fotografia sobre naturalesa convocat per Fundació Marianao
 12. Taller d’alimentació sostenible, 17 de març a Tarragona

 

Compareixença de la Comissió de VIH/SIDA al Parlament

El coordinador de la Comissió de VIH/SIDA i Exclusió Social d’ECAS, Mijail Acosta, va comparèixer ahir a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya a proposició del Comitè Primer de Desembre per exposar la situació de l’atenció a les persones que atenen les entitats membres. La compareixença s’emmarca en l’Acord Nacional per fer front a l’epidèmia del VIH/SIDA i contra l’estigma relacionat que va ser aprovat ahir mateix a la cambra catalana per unanimitat.  Document de la intervenció (PDF)


8 de març: Dia de la Dona Treballadora

La manifestació del Dia Internacional de la Dona Treballadora a Barcelona –demà 8 de març a les 18.30 hores a la plaça Universitat— se centrarà en la denúncia de la reforma de la Llei de l’avortament, la violència de gènere i la situació de precarització laboral generalitzada, que pateixen especialment les dones (llegir el Manifest). També estan convocades mobilitzacions a Tarragona (19 hores, Estàtua dels Despullats), Lleida (18.30 hores, plaça de la Catedral) i Girona (12 hores, escales de la Catedral). Podeu consultar els actes institucionals en aquest enllaç.


Campanya per a un Parlament Europeu social

Amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu el proper 25 de maig, l’EAPN (European Anti Poverty Network) ha iniciat la campanya ‘Elecció de líders per a una Europa social’ amb l’objectiu d’aconseguir el compromís dels partits polític contra la pobresa, l’exclusió social i la desigualtat a Europa. Vídeo per un vot social (castellà) | Web general de la campanya (anglès)Web de l’Estat espanyol


 

Últims dies per presentar candidatures al Premi ASPÀSIA

Demà finalitza el termini per presentar candidatures al Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere mitjançant el formulari online; la resta de documentació es pot presentar al llarg de la setmana vinent. Us animem a proposar persones que, amb les seves iniciatives i accions, afavoreixin l’equitat de gènere i treballin en defensa de l’apoderament de les dones, ja que les entitats socials són espais naturals per a aquestes trajectòries. El lliurament del Premi tindrà lloc el 27 de març durant la 2ª jornada DDiPAS: ‘(Des)igualtat de gènere: cap a on va Europa?’.  Ja està oberta la inscripció online.


Ple sobre pobresa i desigualtats al Parlament sense intervenció de les entitats socials

La petició plantejada a la Mesa del Parlament pel grup parlamentari socialista perquè representants de la plataforma Pobresa Zero, la campanya ‘x una Catalunya social’ i les federacions de municipis de Catalunya intervinguéssim al Ple monogràfic sobre pobresa i desigualtats que tindrà lloc dimecres que ve ha estat denegada per la majoria de les forces polítiques, però les entitats farem sentir la nostra veu a través dels grups de l’oposició que ens han ofert traslladar-la i mijtançant un pronunciament públic en els propers dies. 


Jornada sobre ‘L’economia del bé comú’, 20 de març

El proper 20 de març el professor de la Universitat de Viena Chrstian Felber presentarà al Palau Macaya de Barcelona ‘L’economia del bé comú‘, de la qual és artífex. L’acte, organitzat per Impuls a l’acció social i la Fundació APIP-ACAM, s’inagurarà a les 10h i estarà moderat per Antoni Comín, professor de Ciències Socials a ESADE. Després de la presentació per part de Felber, fundador del moviment anti-globalització Attac i iniciador del Banc Democràtic, s’obrirà un espai de debat amb participació del públic. Cal inscriure’s mitjançant aquest formulari online.


Premi Estatal de Treball Social 2014, 14 de març

La tercera edició del Premi Estatal de Treball Social guardonarà el comunicador Jordi Évole, la treballadora social Montserrat Colomer i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. L’acte de lliurament, organitzat pel Col·legi de Treball Social i el Consejo General de Trabajo Social, tindrà lloc divendres 14 de març a les 19 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Per assistir-hi cal enviar un correu a info@tscat.cat abans de dilluns vinent.


‘Trajectòries migrants’, cicle de sopars-debat

L’Associació Atlàntida inicia el cicle de sopars-debat ‘Trajectòries migrants’ l’escriptor camerunès Inongo Vi Makome. L’acte tindrà lloc el proper 27 de març a les 20.30 hores al Restaurant SISÉ de Barcelona (Muntaner, 32). Per assistir-hi cal confirmar prèviament (atlantidamigra@gmail.com | 93 423 42 04), preu: 20 euros.


5è concurs de relats de voluntariat social

La Federació Catalana de Voluntariat Social convoca la cinquena edició del Concurs de Relats de Voluntariat Social per donar veu a totes aquelles persones que cada dia dediquen part del seu temps als altres. Els relats, d’un màxim de 2.000 caràcters, s’han de lliurar abans del 26 de març.


Exposició a benefici d’Arrels/Sant Ignasi

La Galeria Indecor de Lleida (General Brito, 23) acull fins el proper 15 de març una exposició de la ceramista Antònia Palau a benefici d’Arrels / Sant Ignasi. L’artista aportarà 100 euros a l’entitat per cada peça que el públic visitant adquireixi.


 

Concurs de fotografia sobre naturalesa de Marianao

El Club Social de la Fundació Marianao organitza el concurs de fotografia ‘El ojo de la realidad’ obert al conjunt de la ciutadania. Per participar-hi cal enviar dues fotografies sobre naturalesa abans del 10 de març a clubsocial@marianao.net.


Taller d’alimentació sostenible, 17 de març a Tarragona

En el marc del grup promotor de l’Associació de Persones Actives en Atur (APAC), Cerc@ coorganitza el taller d’alimentació ‘Menjar bé, gastant poc’ dilluns 17 de març de 10 a 12 hores a la seu de l’entitat (Baró de les IV Torres 22, baixos, Tarragona). Es demana confirmar assistència per telèfon o mail: 977 245 131 | cercasccl@cercasccl.com. Veure cartell (PDF)


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442
Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial
Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.