Skip to content

 

 

Núm. 251 | 08.04.2021

Fins sempre, Arcadi!

Aquesta setmana ha mort Arcadi Oliveres. No ens deixarà mai perquè la seva lluita continuarà donant fruit i tot el que hem après amb ell ens seguirà acompanyant, però el trobarem a faltar. Des d’ECAS volem agrair-li la seva integritat, la seva lucidesa, la seva perseverança i la seva generositat.

ECAS reclama la formació d’un Govern
que prioritzi les polítiques socials

ECAS ha reclamat la formació àgil d’un Govern que prioritzi les polítiques socials a través d’una carta als partits que tenen opcions de formar-ne part. La missiva remarca els 5 eixos plantejats per ECAS durant la campanya electoral: garantia de rendes -impulsant la Renda Bàsica Universal-, enfortiment de l’Estat del Benestar, protecció del treball digne, aprofundiment en el desplegament de la Llei d’acollida a les persones immigrades i les retornades a Catalunya, i l’aposta per la justícia restaurativa.

La Fundació Secretariat Gitano celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

La FSG celebra avui, 8 d’abril, el 50è aniversari del Primer Congrés Internacional Gitano celebrat a Londres el 1971, una data en què es commemora anualment el Dia Internacional del Poble Gitano. En un comunicat, el grup de participació gitana de la Fundació ha reivindicat la identitat i l’essència del seu poble, alhora que ha exigit que els poders públics combatin les situacions de desigualtat i discriminació que encara pateixen la gran majoria de persones gitanes.

Campanyes solidàries per Sant Jordi

Les entitats d’ECAS ofereixen diferents propostes solidàries amb motiu de la diada de St. Jordi. La Fundació Comtal ha posat en marxa la campanya ‘Per St. Jordi, una rosa, una oportunitat‘, a través de la qual ofereixen roses, punts de llibre i felicitacions virtuals a canvi d’un import que es destinarà a revertir les situacions de vulnerabilitat dels infants i joves que acompanya. També el Centre d’Acollida Assís ofereix roses solidàries, els beneficis de les quals es destinen a la lluita contra la pobresa i l’exclusió social de les dones en situació de sense llar i víctimes de violència. La Fundació Ared ofereix, a través del Mercat Social, diversos productes i roses relacionats amb St. Jordi per contribuir a l’empoderament de persones en situació d’alta vulnerabilitat i a la seva inserció laboral.

Catalunya Social: irregularitat administrativa
i invisibilització de les persones

Raul Martínez, vocal de migracions d’ECAS, participarà el proper 13 d’abril en els Debats Catalunya Social organitzats per la Taula del Tercer Sector, després de la presentació de l’estudi ‘Fronteres de paper. La irregularitat administrativa i la invisibilització de les persones’, de Càritas Catalunya. Cal inscripció prèvia. | Programa

#SomLaResposta, campanya d’AESCAT

L’Associació d’Economia Social de Catalunya (AESCAT) ha impulsat la campanya #SomLaResposta, en què recull exemples de com les organitzacions han demostrat la seva resiliència durant la pandèmia a través d’una sèrie de vídeos. Entre els exemples s’hi recull el del Projecte Lliures, representat per Sira Vilardell.

Taula rodona: ‘COVID-19 i migracions: impacte, lliçons apreses i propostes’

La Generalitat de Catalunya organitza el proper 13 d’abril, de 17h a 18:30h, la taula rodona ‘COVID-19 i migracions: impacte, lliçons apreses i propostes’ per debatre sobre l’impacte de la pandèmia en les migracions, què hem après de cara a futures emergències i quines recomanacions es poden plantejar per enfortir la cooperació al desenvolupament centrada en els drets de les persones migrants. | Programa | Inscripcions | + info

Nova guia online de suport a les famílies d’infants
o joves amb discapacitat física i/o orgànica

ECOM ha publicat una guia amb informació i recursos especialitzats per a infants i joves amb discapacitat física i/o orgànica i estratègies per orientar les famílies en defensar i exigir la igualtat de drets per als seus fills i filles. L’entitat ha obert també un servei específic d’assessorament a les famílies.

‘COVID-19: obre els ulls’,
una lectura social i ecològica
de la pandèmia

Càritas inaugura el proper 12 d’abril l’exposició ‘COVID-19: obre els ulls‘, una exposició fotogràfica que analitza socialment i ecològica la pandèmia i explica l’acció de l’entitat durant aquest any, amb la mirada posada en les claus que han de permetre encarar el futur social per no deixar ningú al marge. Es podrà visitar al Museu Diocesà de Barcelona (Av. de la Catedral, 4) de dimarts a dissabte d’11h a 19:30h i els diumenges i festius d’11h a 14:30h, fins el 30 de juny. L’entrada és gratuïta.

Presentació de l’estudi Applying Mentoring

La Coordinadora de Mentoria Social i la Universitat de Girona, juntament amb altres universitats i entitats -entre les quals AFEV, Punt de Referència i Servei Solidari– presenten en roda de premsa el dia 13 d’abril els resultats de l’estudi Applying Mentoring: “La salut mental i emocional de les persones migrades i refugiades millora gràcies a la mentoria social”. La presentació posarà en relleu l’anàlisi de tres col·lectius: l’adolescència d’origen migrant, el jovent no acompanyat i les persones adultes sol·licitants de refugi. | Inscripcions | + info

Obertes les inscripcions per a la V Trobada d’Escoles de Segona Oportunitat

Aquesta setmana s’han obert les inscripcions per a la V Trobada d’Escoles de Segona Oportunitat sobre innovació educativa i abandonament escolar prematur. Les jornades les organitzen Escoles Espanyoles de 2a Oportunitat (E2O) i les fundacions Adsis, Comtal, El Llindar, Gentis, Marianao i Salesians St. Jordi. | + info i programa

‘Com menja un caníbal’, al Teatre Auditori
de Granollers

El divendres 9 d’abril, a les 20h, s’estrena a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers ‘Com menja un caníbal‘, de la companyia La Virgueria. L’espectacle parla de tots aquells a qui el sistema deixa de banda perquè mostren algun tipus de diferència i no encaixen a la societat. | Entrades

5a convocatòria del Programa Voluntari de Compensació d’Emissions de GEH

La Generalitat de Catalunya ha publicat la 5a convocatòria del Programa Voluntari de Compensació d’Emissions de Gasos amb Efecte d’Hivernacle (GEH), dirigit a entitats que duen a terme una tasca social a Catalunya. El proper 16 d’abril Ingeniería Social organitza una jornada informativa online. | Inscripció a la sessió

SOS Racisme presenta el seu informe 2020

SOS Racisme Catalunya ha presentat la dotzena edició del seu informe anual ‘INVisibles. L’estat del racisme a Catalunya‘, un document que pretén visibilitzar el racisme a través de la denúncia pública d’agressions i situacions de racisme, i sensibilitzar la societat perquè se sumi a la lluita antiracista i la planificació de polítiques públiques eficaces contra la discriminació racial.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció