Skip to content

Núm. 145 | 08.09.2016

Document final de la jornada ‘Governança, rol i incidència del tercer sector en el context actual’

Ja està disponible online el document final de la jornada sobre ‘Governança, rol i incidència del tercer sector en el context actual’ organitzada per ECAS el passat mes de juliol, en què s’hi recull de forma resumida el contingut de la ponència inicial, la taula rodona i els espais de treball en grup al voltant dels tres eixos de reflexió: comunitat, administració i tercer sector social. A més, l’arxiu inclou el document de consens que es va llegir a mode de cloenda i altres informacions d’interès.

Jornada de treball de Pobresa Zero – Justícia Global al Parlament de Catalunya, 7 d’octubre

Amb el títol provisional ’12 fronts, 12 mesos després: les desigualtats augmenten’, la plataforma Pobresa Zero-Justícia Global convoca una jornada de treball que tindrà lloc el 7 d’octubre de 9 a 13h a Barcelona. Properament informarem dels detalls de la trobada, que té per objectiu preparar el pronunciament d’enguany de la plataforma amb motiu del Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, el 17 d’octubre. Es tractarà d’una sessió de caire tècnic al voltant de tres eixos –Benestar i drets socials, Migracions i Fiscalitat– per avaluar els avenços assolits durant el darrer any en relació a les demandes plantejades a la campanya 2015. El manifest resultant es farà públic en roda de premsa el 17 d’octubre.

ECAS als mitjans de comunicació

‘La pobresa no fa vacances’ és el títol de l’article d’opinió signat el mes d’agost per Teresa Crespo a El Periódico de Catalunya. Prèviament s’havia publicat al mateix mitjà el reportatge ‘Pobres més pobres’, amb aportacions de la presidenta. D’altra banda, Antònia Giménez, directora de l’àmbit d’ocupació de Creu Roja, ha publicat l’article ‘Atur estructural: diagnosi i accions d’impacte‘ a Social.cat, tot anunciant la jornada sobre aquesta temàtica que ECAS prepara per a finals d’octubre amb FEICAT, Creu Roja, Fundació Pere Tarrés i la Diputació de Barcelona. A més, la vicepresidenta d’ECAS, Sonia Fuertes, reclama la implicació de tota la societat i de les Administracions en el suport a les persones que surten de presó en un article d’El Punt Avui sobre la reinserció del col·lectiu.

Formacions gratuïtes de captació de fons #GivingTuesday

#GivingTuesday ofereix formació sobre captació de fons per a entitats que vulguin participar d’aquest moviment de solidaritat entre persones, organitzacions i empreses. A les sessions es treballaran conceptes de comunicació eficient, gestió de mitjans i bases de dades, així com la millora de la visibilitat de projectes. A Catalunya s’han programat sessions entre el 13 i el 22 de setembre a Manresa, Barcelona, Salt, Reus i Lleida. Consulteu les dates i horaris al full informatiu. Les sessions són gratuïtes i la inscripció ja està oberta.

Jornada de FEPA sobre transició a la vida adulta de joves extutelats, 20 de setembre

La Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA) i la Universitat Autònoma de Barcelona organitzen la jornada ‘El suport dels recursos de transició a la vida adulta dels joves extutelats: què hem de fer per tenir més impacte?’. Tindrà lloc dimarts 20 de setembre de 9 a 17.30 h al Palau Macaya (passeig de Sant Joan 108, Barcelona). Ja estan disponibles el programa complet i el formulari d’inscripció. Per a més informació, contacteu FEPA a gestio@fepa18.org o al 93 268 99 91.

10è aniversari de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, celebració i jornada el 27 de setembre

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva celebra el seu 10è aniversari en el marc de la jornada anual que tindrà lloc el 27 de setembre de 12 a 19h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre 5). La sociòloga, economista i Premi Príncep d’Astúries 2013 Saskia Sassen oferirà la conferència inaugural amb el títol ‘Expulsiones, cómo combatirlas’. A la tarda, les persones assistents podran participar als diversos espais de diàleg previstos; posteriorment tindrà lloc una taula rodona amb representants polítics i d’entitats al voltant dels 10 anys de l’Acord. Ja està disponible el programa provisional i la inscripció està oberta via formulari online.

Insercions laborals i presentació del Làbora a la jornada de la Xarxa Eurocities, 7 d’octubre

El Programa Làbora ha facilitat més de 46 nous llocs de treball a través de la II Jornada de Networking Espai Làbora, celebrada el passat dia 6 de juny a Barcelona. D’aquestes 46 insercions, un 50% tenen una durada de contractació superior als tres mesos i un 13%, major als sis mesos. El 67% de les contractacions s’han dut a terme en els sectors de serveis a empreses, neteja i atenció a les persones. D’altra banda, Jordi Gusi presentarà el Làbora en representació d’ECAS, Creu Roja, FEICAT i l’Ajuntament de Barcelona a la jornada del grup de treball d’ocupació de la Xarxa Eurocities que tindrà lloc el proper 7 d’octubre a Barcelona.

Salut i Família a la cimera de l’ONU sobre refugiats, 19 de setembre

L’Associació Salut i Família participarà a la cimera sobre refugiats i migrants convocada per Nacions Unides el proper 19 de setembre a la seva seu de Nova York. L’entitat estarà representada pel seu vicepresident, Eduard Sagarra. És una de les tres entitats de l’Estat espanyol que hi participa, juntament amb la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR)SOS Racisme. Aquesta és la primera cimera de caps d’Estat i de Govern que compta amb la participació de representants de la societat civil per tractar la crisi migratòria actual.

Campanya d’ABD per al projecte Preinfant per famílies amb nadons

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) inicia una campanya de captació de fons per al programa d’acompanyament a la maternitat Preinfant, destinada a sufragar la compra de material per a nens i nenes de 14 famílies que aquest setembre començaran l’escola bressol. S’hi pot col·laborar fent una aportació econòmica (al número de compte ES15 2013 3232 5602 1022 2426; concepte ‘Preinfant CC54’) o mitjançant una donació de material nou, contactant
amb comunicacio@abd-ong.org.

Concurs de fotografia sobre educació social per celebrar els 20 anys del CEESC

El Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya ha ampliat el termini per participar al concurs de fotografia convocat amb motiu dels seu 20è aniversari, ara obert fins al 12 de setembre. Les imatges participants han de respondre la pregunta ‘Què és per a tu l’educació social?’ i ser compartides públicament a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb les etiquetes #CEESC20 anys i #educaciósocial. Se’n seleccionaran 12 per il·lustrar el calendari col·laboratiu del CEESC de 2017 i la fotografia guanyadora obtindrà una capsa verda de regal de la Cooperativa Fent País. Per a més informació contacteu el CEESC al 93 452 10 08  o a l’adreça de correu ceesc@ceesc.cat.

Reunió informativa per fer voluntariat a la Fira d’Economia Solidària, 20 de setembre

La Xarxa d’Economia Solidària (XES) convoca una reunió informativa per a persones interessades a fer voluntariat a la propera edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya. Tindrà lloc dimarts 20 de setembre a partir de les 18h a la seu de la XES (Bailén 5, Barcelona). Per assistir a la reunió cal registrar-se al formulari de voluntariat, en el qual s’ha d’indicar la disponibilitat horària, estudis, preferències i experiència prèvia per tal d’organitzar millor les tasques. Per a més informació, podeu contactar la XES al 661 508 895 i llegir les condicions de voluntariat.

Sopar solidari per la diada d’Astrid21,
11 d’octubre

La Fundació Astrid21 organitza la 7a edició de la seva diada amb l’objectiu de donar a conèixer els seus projectes i recollir fons per poder finançar-los. La cita és el proper dimarts 11 d’octubre a partir de les 21h al Castell de Sant Gregori, al Gironès. Se servirà un sopar i hi actuaran el grup de dansa d’Astrid21 i el grup musical Mètode 3. Cal confirmar l’assistència abans del 3 d’octubre al telèfon 972 234 019 o al correu electrònic ladiada@fundacioastrid.org. El preu és de 70 euros i el pagament es pot fer mitjançant transferència.

Emprenedoria i hostaleria a l’oferta formativa d’Impulsem

Dins la seva oferta formativa 2016-2017, Impulsem SCCL ofereix dos PFI, un d’auxiliar d’hostaleria, cuina i serveis de restauració, i un de reparació i manteniment de vehicles lleugers. D’altra banda, el curs ‘Ocupa’t a l’hostaleria’ s’adreça a joves inscrits a la Garantia Juvenil. El programa ‘Joves a emprendre’ inclou formació i gestió d’idees de negoci per a l’autogestió econòmica. Per últim, ‘En clau de gènere’ és una formació adreçada a dones que vulguin emprendre. Per a més informació, truqueu al
93 443 6583 o escriviu a impulsem@impulsem.org.

Inscripcions obertes per a la formació online d’Accem

Accem posa en marxa una nova edició de la formació online de castellà i cultura espanyola adreçada a persones immigrades interessades a obtenir la nacionalitat. El curs de castellà bàsic (A2) i el de coneixement constitucional i sociocultural han començat el 5 de setembre, mentre que un altre curs avançat de llengua i cultura comença dilluns 12. La inscripció està oberta a la mateixa plataforma formativa, on també es poden consultar les guies didàctiques de cada curs. La formació és gratuïta i l’alumnat rep un certificat de participació.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció