Skip to content

 

Núm. 114 | 09.04.2015

Presentació de llibre i debat sobre els processos de reinvenció d’entitats socials, 22 d’abril

La vigília de Sant Jordi a les 18h presentem el llibre Reinventar-se com a aposta de futur al Palau Macaya de Barcelona amb un debat al voltant de les ‘Claus d’èxit en el procés de reinvenció de les entitats socials’. La publicació és fruit del programa REINVENTA’T i la taula rodona comptarà amb Àngel Font, director de Persones i estratègia de la Fundació Bancària “la Caixa”; Carlos Cuatrecasas, director de KPMG; Luis Maria López-Aranguren, ex director de Projectes Socials de la Fundación Tomillo; i Sonia Fuertes, de la Junta Directiva d’ECAS. Es lliurarà un exemplar i una rosa a tots els assistents. +info | inscripció

Reflexions i experiències d’innovació per
la inclusió a entitats socials de Barcelona

Ja es pot consultar online el recull de reflexions i experiències compartides al seminari ‘Innovació social per la inclusió´a la ciutat de Barcelona‘, celebrat el passat mes de desembre. La publicació inclou les ponències de Josep Maria Miró, director de Projectes d’Innovació Social de l’Ajuntament de Barcelona, i Jordi Gusi, gerent d’ECAS, així com la quinzena d’experiències presentades en quatre àmbits –salut, habitatge, inserció sociolaboral, i educació, cultura i arts– per entitats com Fundació Salut i Comunitat, Casal dels Infants, Fundació Els Tres Turons, El Lloc de la Dona o Fundació Mambré, entre altres.

Els joves sense permís de treball tindran accés a la Garantia Juvenil

Així ho ha anunciat la directora general del Servei d’Ocupació de Catalunya, Olga Campmany, a la Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS en una reunió aquesta setmana. Campmany ha explicat també que es vol incloure als programes de Garantia Juvenil una línia de pràctiques laborals remunerades que arribin al salari mínim interprofessional. Ha assegurat que el pressupost del SOC no es veurà reduït aquest any, que es vol desenvolupar alguna actuació específica per a persones majors de 45 anys vinculada a la RMI i que es llançarà una nova convocatòria per a agències de col·locació amb major partida pressupostària i en la qual es preveu que les entitats puguin complir els requisits establerts.

El teixit comunitari com a eina de treball, 29 d’abril a Tarragona

La jornada ‘El teixit comunitari. L’eina de treball en territori d’exclusió social’ proposa reflexionar el 29 d’abril a Tarragona (de 9 a 18h al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili) sobre les potencialitats de les entitats del tercer sector de crear un teixit sociocomunitari que acompanyi les necessitats i les oportunitats dels barris en risc d’exclusió social. L’organitzen la Fundació Casal l’Amic i la Càtedra d’Inclusió Social de la URV amb la col·laboració de la Comissió Territorial d’ECAS a Tarragona i comptarà amb la participació de diverses entitats de la federació als tallers, ponències i experiències. Inscripció oberta en aquest formulari online.

Posicionament als mitjans: eleccions municipals i inserció laboral

A l’article ‘A qui votaré en les municipals’, publicat a El Periódico de Catalunya, la presidenta d’ECAS Teresa Crespo reflexiona sobre el govern local com a recurs pròxim a la ciutadania i els seus reptes vinculats als serveis socials municipals, l’habitatge i la creació de llocs de treball. D’altra banda, el portal Social.cat ha publicat un article de Josep Antoni Arroyo, responsable de la coordinació tècnica del programa Làbora, sobre ‘Ocupabilitat, ocupació i oportunitats per a tothom’.

Campanya ‘Ensenya el cor’: Balanç Social 2014

La Xarxa d’Economia Solidària anima les organitzacions a participar fins el 30 de juny a la campanya Balanç Social 2014, una eina d’auto-diagnòstic que mesura les aportacions socials, econòmiques i ambientals de les organitzacions i ajuda a veure possibles àmbits de millora. Podeu iniciar el vostre Balanç Social a través d’aquest enllaç. | Vídeos i articles sobre la campanya.

Els representants polítics davant l’atur, la pobresa i les desigualtats

En el marc de la preparació del Fòrum d’Alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat, aquesta tarda a les 19h al Centre Cívic Parc-Sandaru (Buenaventura Muñoz 21, Barcelona) tindrà lloc una xerrada amb la participació de les formacions polítiques Barcelona en Comú, la CUP, ERC, EUiA, ICV, Procés Constituent i PSC.

‘Busquem super heroi(ne)s’, festa el 19 d’abril

Cinc entitats participants al programa Reinventa’t –acidH, AFEV Barcelona, Fundació Àmbit Prevenció, Iniciatives Solidàries i Associació “in via”— s’han aliat per impulsar conjuntament la campanya ‘Super heroi(ne)s BCN’ amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre l’exclusió social i l’esforç heroic de moltes persones que lluiten dia a dia per superar-la. L’acte central és una activitat festiva diumenge 19 d’abril a la plaça Margarida Xirgu de Barcelona en què els participants es posaran una capa de superheroi(na) per superar proves d’enginy, equilibri, habilitat i col·laboració. Inscripció oberta online.

Fòrum sobre polítiques socials i econòmiques amb Felip Puig

La Fundació Pere Tarrés organitza un dinar-conferència amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, sobre ‘Polítiques econòmiques i polítiques socials: antagonisme o convergència?’, divendres 17 d’abril a les 14h a La Cuina de l’Alberg (Numància 149, Barcelona). La inscripció ja està oberta online (preu del dinar: 20 euros).

NOVA DATA: Baròmetre
de l’Ocupació, 28 d’abril

El Baròmetre de l’Ocupació del Tercer Sector Social, realitzat per La Confederació amb la col·laboració de l’Observatori del Tercer Sector per encàrrec de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, es presentarà dimarts 28 d’abril de 9.30 a 12h al Museu Marítim de Barcelona. L’aforament és limitat, cal inscriure’s en aquest formulari.

Formació en eines i metodologies de responsabilitat social

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya organitza un curs gratuït de 20 hores per facilitar a empreses i entitats eines i metodologies de gestió i relatoria de la responsabilitat social. La formació es reparteix en quatre sessions de cinc hores els dimarts 21 d’abril, 12 de maig, 15 de setembre i 10 d’octubre. Programa PDF | Formulari d’inscripció

Formació en competències lingüístiques bàsiques

La Comissió de Formació de la Coordinadora de la Llengua de Barcelona inicia un mòdul sobre ‘Formació en competències lingüístiques bàsiques. L’entorn’ dins del curs ‘Formació de la nova ciutadania: Llengua, cultura i participació’, dirigit a persones interessades a formar joves i adults immigrats. Es desenvoluparà en sis sessions els divendres del 10 d’abril al 29 de maig de 17 a 20h. És possible incorporar-se un cop iniciat el curs. Inscripció oberta.

Sobirania alimentària, jornades 15-17 d’abril

La Fundació Autònoma Solidària organitza unes jornades de formació i sensibilització social sobre sobirania alimentària com a resposta a l’empobriment i la fam, del 15 al 17 d’abril a la Facultat de Biblioteconomia de la UB. La trobada inclou debats, tallers i taules d’experiències.

30 anys d’Intress

El 21 d’abril Intress celebra el seu 30è aniversari amb un acte de 10.30 a 13.30h al Palau Macaya de Barcelona en què es repassarà la història dels serveis socials de la mà dels professionals que l’han escrit. La inscripció ja està oberta en aquets formulari online.

Sant Jordi amb l’acció social: recull d’activitats

Amb el lema ‘I si un dia el drac fossis tu?’ la Fundació IReS anima a comprar roses solidàries a través de l’entitat: encàrrecs per a empreses (jordibastida@fundacioires.org | 93 486 47 50) o bé el 23 d’abril en una parada al Passeig de Gràcia 68-70. Projecte Home també ofereix un servei per a empreses  (ozabia@projectehome.org | 93 469 32 25) i parades a Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 204), Montcada i Reixac (carrer Major) i Montgat (Plaça de les Mallorquines). També comptarà amb una parada al centre de Barcelona l’Associació Salut i Família (Rambla del Raval), la Fundació Acollida i Esperança celebra el 25 d’abril els primers Jocs Florals de l’entitat. Anirem actualitzant les activitats organitzades per entitats d’ECAS en aquest recull al web.

Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.