Skip to content
  
 info ACCIÓ SOCIAL
09.maig.2014
  1. Debat sobre polítiques migratòries de la UE, NOVA DATA: 22 de maig
  2. ABD i Ecoserveis denuncien desprotecció i confusió amb la nova tarifa elèctrica
  3. Vot social i antiracista a les eleccions europees, campanyes d’entitats socials
  4. Comença a emetre TEBvist: TV online i projecte d’inserció sociolaboral
  5. Ernest Maragall es reuneix amb ECAS amb motiu de les eleccions europees
  6. ACCIÓ dóna impuls a la internacionalització del Tercer Sector
  7. Jazz per la salut mental amb la Sant Andreu Jazz Band, 28 de maig
  8. Cursa solidària amb l’Associació “in via”, 10 de maig al Poblenou
  9. Festa de barri a la Salut Alta de Badalona, 17 de maig
  10. Celebració dels 10 anys del centre d’Acollida i Esperança a la Bisbal d’Empordà

 

Debat sobre polítiques migratòries de la UE, 22 de maig

Dijous 22 de maig tindrà lloc la propera sessió del cicle de debats sobre polítiques socials europees amb una ponència d’Anna Terrón, presidenta d’InStrategies, sobre ‘Polítiques migratòries a la UE: Europa social o Europa-fortalesa?’. Serà a les 18 hores a la seu d’ECAS i ja està oberta la inscripció online. El cicle finalitzarà dimecres 11 de juny amb una sessió sobre ‘Com afronta Europa el repte de l’ocupació?’ a càrrec de Stanislav Ranguelov, coordinador d’ocupació, polítiques socials i seguiment del Fons Social Europeu a Espanya (properament fixarem lloc i obrirem la inscripció).


Desprotecció i confusió amb la nova tarifa elèctrica, posicionament d’ABD i Ecoserveis

ABD i l’entitat ambiental Ecoserveis han denunciat a través d’una nota de premsa que “la nova modalitat de contractació de la llum impossibilita a les persones que pateixen pobresa energètica millorar la seva situació, ja que fa escollir als consumidors entre un preu fix de l’energia molt més car o un preu volàtil i imprevisible”. Totes dues entitats han impulsat el projecte Fuel Poverty Group d’assessorament a persones que pateixen pobresa energètica per reduir les factures de llum i altres subministraments.


Vot social i antiracista a les eleccions europees

Una trentena de col·lectius preocupats per l’avenç del discurs racista han impulsat la campanya ‘No votis injustícia’ amb l’objectiu de frenar el vot xenòfob a les properes eleccions europees. La campanya  (veure guia en PDF) vol combatre el discurs racista de “primer els de casa” fomentant accions locals descentralitzades que generin debat públic. D’altra banda, l’EAPN (European Anti Poverty Network) ha iniciat la campanya ‘Elecció de líders per a una Europa social’ amb l’objectiu d’aconseguir el compromís dels partits polítics contra la pobresa, l’exclusió social i la desigualtat a Europa.


TEBvist: TV online i projecte d’inserció sociolaboral

Avui a les 18 hores comença a emetre TEBvist, el primer canal de televisió online català fet per un servei d’inserció ocupacional. El canal, impulsat pel Grup Cooperatiu TEB, es podrà veure a través d’aquesta pàgina web i donarà el tret de sortida amb l’emissió de la gala de presentació, que tindrà lloc aquesta tarda a l’auditori del CosmoCaixa.


Reunió amb Ernest Maragall per les eleccions europees

En una reunió amb representants d’ECAS, Ernest Maragall, número dos a la candidatura ERC-NECat a les eleccions europees, ha plantejat la conveniència d’establir una comunicació periòdica amb la federació com a agent social de referència. A la trobada, a la qual han assistit Teresa Crespo, Sonia Fuertes i Jordi Gusi, Maragall ha pogut conèixer els diferents projectes i posicionaments polítics d’ECAS, entre ells el document ‘Equitat de gènere, la gran assignatura pendent’ (PDF), que recull les propostes de la xarxa DDiPAS de cara a les eleccions.


ACCIÓ dóna impuls a la internacionalització del Tercer Sector

La Taula del Tercer Sector i ACCIÓ, l’agència catalana que impulsa la internacionalització de les empreses, han arribat a un acord per desenvolupar un pla de suport a la internacionalització de les entitats del tercer sector. Es donarà a conèixer el proper 13 de maig –de 10.30 h a 13.45 hores al Passeig de Gràcia 129— en un acte de presentació que inclourà casos pràctics i un debat per identificar noves propostes d’actuacions que creïn sinergies amb l’estratègia acordada. Ja estan obertes les inscripcions online a l’acte. +info al web de la Taula del Tercer Sector


Jazz per la salut mental, concert el 28 de maig

La Sant Andreu Jazz Band oferirà un concert solidari amb projectes de millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental el proper dimecres 28 de maig a les 20.30 hores al Casino de L’Aliança del Poblenou. Les entrades (16 euros adults, 10 euros menors) ja es poden comprar en línia. D’altra banda, els dies 22 i 23 de maig tindrà lloc la jornada ‘Salut Mental: Europa 2020’ organitzada pel Fòrum Salut Mental.


Cursa solidària amb “in via”, 10 de maig al Poblenou

Demà dissabte 10 de maig al matí l’Escola Arenal de Llevant del barri del Poblenou de Barcelona organitza una cursa solidària amb el programa de reforç escolar de l’Associació “in via”. Hi poden participar infants (aportació de 3 euros) i adults (aportació de 6 euros) repartits en sis categories. Les inscripcions es poden fer amb anterioritat a l’escola o el mateix dia de la cursa.


 

Festa de barri a la Salut Alta de Badalona, 17 de maig

El dissabte 17 de maig al matí la Diverfesta organitzada per la Fundació La Salut Alta omplirà de festa aquest barri de Badalona per vuitè any consecutiu. La jornada, amb la implicació activa dels infants, famílies, professionals i voluntaris de l’entitat, comptarà amb activitats i talles i menjar de diferents països del món. La Diverfesta se celebrarà a la plaça Antonio Machado de Badalona. Nota de premsa


 

10 anys d’Acollida i Esperança a la Bisbal d’Empordà

Dissabte 24 de maig a les 12 hores la Fundació Acollida i Esperança celebrarà el desè aniversari del Centre d’Acollida Convent dels Franciscans a la Bisbal d’Empordà. Comptarà amb el Cor Carreras Dagas i Yes the Music, una visita al centre i un refrigeri a peu dret. Per assistir-hi cal inscriure’s enviant un correu a convent@acollida.org.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442
Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.