Skip to content

Núm. 129 | 10.12.2015

Aquest és el darrer info ACCIÓ SOCIAL de l’any, tornem el 2016! BONES FESTES!

II Seminari d’Innovació Social: ‘Experiències internacionals de treball en xarxa’, 12 de gener

Dimarts 12 de gener tindrà lloc de 9 a 14h tindrà lloc el II Seminari d’Innovació Social organitzat conjuntament per ECAS i l’Ajuntament de Barcelona, en què es presentaran i debatran experiències internacionals de treball en xarxa en els àmbits de l’educació, la pobresa energètica, l’habitatge i la inserció sociolaboral: Escola de Segona Oportunitat de Marsella (França), Energiesnoeiers (Holanda), Y Säätiö Foundation (Finlàndia), Projecte IDA (Alemanya) i Esfrog (Noruega). Inscripció oberta: formulari online. | Programa en PDF

Pobresa Zero assoleix nous suports polítics i prepara el 2016

En les darreres setmanes la plataforma Pobresa Zero ha mantingut contactes amb els diferents grups parlamentaris i ha aconseguit el suport de tots ells (excepte Ciutadans, que resta pendent) per convertir el document marc de la campanya 2015 en declaració institucional a partir de la qual avançar en la lluita contra la pobresa i les desigualtats. Dimarts 15 de desembre a les 9:30h tindrà lloc una reunió interna per preparar les accions del 2016.

Nova publicació: transformacions de les entitats socials, experiències europees

L’últim número de la revista Políticas Sociales en Europa, Transformaciones de las entidades sociales, reflexiona sobre el creixement de les organitzacions sense ànim de lucre i la seva relació amb les administracions públiques, empreses i polítiques socials. La publicació recull les experiències de França, Bèlgica, Suïssa, el Quebec, i Catalunya i l’Estat espanyol, aquesta darrera part amb textos de Teresa Crespo, Àngels Guiteras, Ramon Nicolau, Víctor Bayarri i Demetrio Casado. La publicació es pot adquirir per 7,5 euros (o gratuïtament per a entitats socials) encarregant-la per correu electrònic a hacer@fundacioapipacam.org.

‘Enfortir l’Estat del Benestar’, propostes de la Taula per a les eleccions del 20D

Amb motiu de les eleccions estatals del proper 20 de desembre la Taula d’entitats del Tercer Sector Social ha elaborat el document ‘Enfortir l’Estat del Benestar per créixer socialment’, que inclou 26 propostes adreçades als partits polítics. Al llarg d’aquestes setmanes s’hi està reunint per plantejar-los-les. +info al web de la Taula

Aquest Nadal, consum social i responsable

L’Ajuntament de Barcelona organitza la I Fira de Consum Responsable del 19 de desembre el 4 de gener a la plaça Catalunya. S’hi podran trobar productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que permeten practicar un consum responsable i de proximitat i fan possible l’economia social i solidària. D’altra banda, El Mercat Social de la Federació Catalana de Voluntariat Social permet adquirir online els productes i serveis d’entitats socials.

Arrels Fundació busca 400 persones per ensobrar regals

Fins el 5 de gener Arrels Fundació té l’oportunitat d’estar als cinc centres que l’FNAC té a Barcelona per donar a conèixer la campanya #1miliódegràcies, que vol aconseguir fons per oferir 45.000 nits d’allotjament a persones sense llar. Per fer-ho possible necessiten 400 persones voluntàries que els donin un cop de mà, apunta-t’hi en aquest formulari online! | +info al web d’Arrels Fundació

Calen persones voluntàries per la cursa de la UAB amb La Marató

Diumenge 13 de desembre se celebra la Cursa de la UAB solidària amb La Marató de TV3. La Fundació Autònoma Solidària busca persones que vulguin formar part de l’equip de voluntàries que s’encarregarà de preparar el material, distribuir els dorsals i donar suport durant el circuit. Per col·laborar-hi cal inscriure’s en aquest formulari online.

Mercat de Nadal de Dona Kolors, 17 des.

El projecte d’inserció sociolaboral de dones Dona Kolors organitza una nova edició del Mercat Solidari de Nadal: tindrà lloc el 17 de desembre de 10 a 19h a la seu de l’entitat (Av. Drassanes 27, Barcelona).

Presentació del DVD dle Festival MetropoL’His-GlobaL’H

Dimarts 15 de desembre a les 18.30h tindrà lloc a Torre Barrina (Hospitalet de Llobregat) la presentació del DVD recopilatori dels curs i dels vídeoclips guanyadors del Festival MetropoL’His-GlobaL’H, que enguany celebra 10 anys. Per assistir-hi (es lliurarà una còpia del DVD) cal inscriure’s per correu electrònic.

Concert solidari amb Acollida i Esperança, 12 de desembre a Badalona

Dissabte 12 de desembre a les 20.30h la Parròquia de Santa Maria de Badalona acollirà un concert de la Coral Gospel Sentits a benefici de la Fundació Acollida i Esperança. L’entrada del concert (10€) es destinarà íntegrament a finançar projectes de l’entitat per acollir i acompanyar persones amb VIH/Sida i exclusió social. Es poden compar anticipadament a Can Banús i a la Parròquia de Santa Maria.

‘Europa davant del repte del terrorisme gihadista’

La Universitat de Barcelona i la Càtedra Josep Termes organitzen un cicle formatiu dedicat a analitzar el repte que representa actualment el terrorisme gihadista a través de tres taules rodones (programa PDF) sobre llibertat i seguretat (16 de desembre), religió i límits de la identitat (20 de gener) i l’educació com a eina de prevenció de l’extremisme (10 de febrer). Cal inscriure’s via correu electrònic.

Com fer memòries que generin confiança?, formació el 15 de desembre

L’Observatori del Tercer Sector organitza tallers formatius sobre com fer memòries dirigits a entitats sense ànim de lucre. Les properes sessions tindran lloc dimarts 15 de desembre de 10 a 14h i de 15 a 17h a. La inscripció ja està oberta a través d’aquest formulari online (preu: 90€).