Skip to content

Núm. 100 | 10.09.2014

Renovem els butlletins d’ECAS

Coincidint amb el número 100 del butlletí quinzenal que vam començar a enviar el març de 2010, canviem l’eina d’enviament i aprofitem per millorar-ne la presentació. També us informem que, a partir del proper número, el butlletí s’enviarà dijous en lloc de divendres.

Us desitgem una BONA DIADA! 

‘¿La renda mínima anul·la o potencia?’, article d’opinió a El Periódico

La presidenta d’ECAS ha donat resposta a un recent informe del Col·legi d’Economistes que considera que la renda mínima d’inserció genera dependència i desincentiva l’ocupació a través d’un article d’opinió a El Periódico de Catalunya. Teresa Crespo recorda que els perceptors de la RMI formen part d’un programa d’inserció sociolaboral orientat a desenvolupar l’autonomia personal i les competències professionals.

Debats i formacions amb la Taula d’entitats del Tercer Sector

En el marc del cicle de ‘Debats Catalunya Social’, la Taula d’entitats del Tercer Sector organitza una taula rodona sobre ‘L’energia com a dret: com afrontar la pobresa’ dimarts 16 de setembre al matí a l’Ateneu Barcelonès. Hi participaran Núria Salas, responsable de projectes de la Fundació ABD; Pablo Cotarelo, membre de l’Aliança Contra la Pobresa Energètica; i Raquel Carrión, cap de l’Àrea Acció Social de Càritas Diocesana de Girona. Ja està oberta la inscripció online. D’altra banda, la Taula organitza dues formacions gratuïtes orientades a ajudar les entitats socials a accedir a fons europeus (un seminari dimecres 17 de setembre i un curs intensiu el 8 d’octubre) i un curs de ‘Gestió de parcs d’habitatge de lloguer social’ els dies 7 i 8 d’octubre al CCCB.

Cursos d’agnlès socialment responsables a Servei Solidari

Servei Solidari inicia un nou curs de L’Acadèmia amb cursos d’anglès de tres hores setmanals en horari de matí i tarda. Es tracta d’un espai de formació en què els alumnes generen possibilitats d’aprenentatge per a persones en situació d’exclusió social, ajudant a finançar cursos d’acollida sociolingüística i alfabetització per a persones adultes al barri del Raval. Matrícula oberta en aquest enllaç.

Concert de gospel solidari per celebrar els 20 anys d’aciDH

Amb motiu del vintè aniversari d’acidH, el Grup Gospel Gràcia oferirà un concert a l’Aliança del Poblenou (Rambla del Poblenou 42, Barcelona) el proper 19 de setembre a les 20.15 hores. +info al web d’ECAS

Curs de ‘Formació de la nova ciutadania’

La Comissió de Formació de la Coordinadora de la Llengua –formada per les entitats EICA, Probens, Apropem-nos, Migra Studium i la Fundació Servei Solidari– ha programat la quarta edició del curs de ‘Formació de la nova ciutadania: llengua, cultura i participació’, que s’impartirà a Barcelona del 3 d’octubre al 29 de maig. Inscripció oberta a partir de dilluns 8 de setembre. +info: formaciocoordinadora@gmail.com. Noticia al web d’ECAS

Dia Mundial de la Salut Mental, 11 d’octubre

Igualada acollirà, el proper 11 d’octubre, la jornada de sensibilització, reivindicació i celebració del Mundial de la Salut Mental, amb el lema ‘Construïm una nova salut mental, ara sí’. La jornada, organitzada per la Federació Salut Mental Catalunya i l’Associació per la Rehabilitació del Malalt Mental de l’Anoia, inclourà activitats lúdiques i participatives, un dinar i el lliurament del premi ‘Ments amb Art’, entre d’altres. Veure programa de la jornada aquí.

Programa de suport a l’aprenentatge servei en finances ètiques, presentació el 17 de setembre

La Fundació Jaume Bofill organitza una jornada de presentació del programa de suport per a entitats socials i institucions educatives que es proposin desenvolupar projectes d’aprenentatge servei en l’àmbit de les finances durant el curs 2014-2015. L’acte tindrà lloc dimecres 17 de setembre a les 18 hores a l’Arts Santa Mònica de Barcelona. Durant la jornada es presentaran els fonaments de l’aprenentatge servei, el concepte de les finances ètiques i propostes de possibles projectes per es desenvolupar al llarg d’aquest curs. Ja està oberta la inscripció online.

Mobilitza’t Mobile, inserció laboral en tecnologia mòbil

Barcelona Activa impulsa la segona edició del programa Mobilitza’t Mobile de capacitació professional de joves en l’àmbit de la tecnologia mòbil. Es dirigeix a joves d’entre 18 i 24 anys de l’àrea metropolitana de Barcelona, titulats en ESO o PQPI i que no hagin continuat el seu itinerari formatiu. Les persones interessades a participar al programa s’han d’inscriure a alguna de les diferents sessions informatives que tindran lloc durant el setembre i octubre.

Sopar a PortAventura per a Projecte Home

Dijous 2 d’octubre tindrà lloc a PortAventura un sopar solidari a benefici del Servei d’Atenció a les Drogodependències que Projecte Home ha impulsat recentment a Tarragona. L’aportació solidària al sopar és de 50 euros i la inscripció ja està oberta: emoya@projectehome.org |  T. 93 298 98 75.

Transparència i bones pràctiques de les ONG

El proper 17 de setembre se celebra a Barcelona una sessió sobre l’anàlisi de la transparència i bones pràctiques de les ONG petites organitzada per la Fundación Lealtad. S’hi presentaran els indicadors, els criteris d’avaluació i la documentació emprada per a l’elaboració de la Guía de la transparència y las buenas prácticas de las ONG, impulsada per aquesta entitat. Inscripció oberta.

Facebook
Facebook

Twitter
Twitter

Web
Web

Si t’han reenviat aquest missatge i vols subscriure’t al butlletí, fes clic aquí.
Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2014 ECAS, All rights reserved.