Skip to content

 

 

Núm. 247 | 11.02.2021

ECAS reclama més inversió social i polítiques públiques transformadores

ECAS reclama que la resposta a l’impacte social de la pandèmia arribi amb mesures transformadores i no només pal·liatives en un document de ‘Reflexions en l’àmbit de les polítiques socials‘ dirigit als partits polítics amb motiu de les eleccions. S’hi proposen millores en garantia de rendes, finançament de les polítiques de benestar, condicions laborals, integració i justícia restaurativa.

ECAS, FEDAIA i FEPA demanen un compromís per la infància, la joventut i les seves famílies

L’Aliança ECAS-FEDAIA-FEPA ha demanat, també amb motiu de les eleccions, que les forces polítiques adoptin un ‘Compromís per la infància, la joventut i les seves famílies‘. En un document conjunt, alerten que “la situació de crisi social genera un retrocés en els drets de la infància” i posen sobre la taula propostes en matèria d’igualtat d’oportunitat i compliment de drets; desplegament del model SIS; tancament de la revisió del Sistema d’Atenció a la Infància i l’Adolescència; actualització i millora de la cartera de serveis; atenció a persones joves extutelades; drets de les persones joves tutelades, i famílies.

La Fundació Arrels llança propostes polítiques per reclamar #ningúdormintalcarrer

La Fundació Arrels ha publicat les seves propostes per aconseguir que ningú dormi al ras. L’entitat planteja promoure el dret a l’habitatge i impulsar el model Housing First, la implementació d’una estratègia i acció coordinades, conèixer quantes persones hi ha sense llar, facilitar i promoure l’intercanvi d’informació i simplificar els tràmits per obtenir la documentació bàsica. En el context de la covid, a més, demana que es consideri les persones sense llar un grup de risc prioritari i que se les tingui en compte als plans de vacunació.

La Confederació reclama concreció i compromisos més ferms amb el tercer sector

La Confederació reclama als partits polítics compromisos més ferms amb el Tercer Sector Social i una aposta clara per la col·laboració públicosocial que assegurin la no mercantilització dels serveis d’atenció a les persones. L’organització demana també un acord polític entre totes les forces que formaran el nou Parlament “per avançar cap a una Catalunya més social, apostant per polítiques que enforteixin l’estat del benestar”.

La Taula denuncia que l’atac a una persona sense llar al Gimnàs Social St. Pau és un delicte d’odi

La Taula del Tercer Sector ha condemnat l’agressió a una persona sense llar atesa pel Gimnàs Social Sant Pau, per part de tres joves que l’haurien ruixat amb benzina a la porta del local. L’organització considera que es tracta d’un cas inequívoc d’aporofòbia i exigeix que sigui tipificat com a delicte d’odi al Codi Penal. La Taula ha reclamat a més, en el context de campanya electoral, que els partits evitin els discursos i el llenguatge d’odi.

#SomElQueDiem, guia de comunicació inclusiva i no sexista de la Fundació Comtal

La Fundació Comtal ha publicat la Guia de Comunicació Inclusiva i No Sexista #SomElQueDiem. L’entitat pretén avançar en l’ús d’un llenguatge no discriminatori i en la construcció d’un món més just i igualitari. La guia ofereix consells i propostes de terminologia per a projectar una imatge i utilitzar un llenguatge inclusiu i no sexista.

SEXus presenta #MakeItYours per sensibilitar sobre els drets sexuals i reproductius

El projecte SEXus, de l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD, posa en marxa #MakeItYours, una campanya de sensibilització transmèdia per donar a conèixer i sensibilitzar sobre els drets sexuals i reproductius i promoure un missatge positiu en relació a les sexualitats. Es presentarà el proper dissabte 20 de febrer a les 11:30h a l’Auditori de Can Batlló. ABD també ha anunciat que comença el projecte ‘Cut All Ties’, amb l’objectiu de prevenir i reduir la violència de gènere entre la joventut. | Programa | Reserva plaça | + info de Cut All Ties

Inclusion4all, una iniciativa europea per promoure llocs de feina inclusius

La Fundació Surt participa del projecte europeu ‘Inclusion4all’, que pretén promoure llocs de feina inclusius per a les persones trans, intersexuals i no-binàries. Les entitats que hi participen plantegen que “l’entorn laboral és un espai des del qual potencialment podem transformar i contribuir a superar la discriminació social per raó de gènere que afecta les persones trans, no binàries i intersex”. Alba Elvira, coordinadora d’aquest projecte europeu en l’àmbit de recerca de Surt, recorda que l’entorn laboral “marca la qualitat de vida de les persones, i fins i tot la salut: estar-hi amb comoditat o, al pol oposat, sentir-s’hi amenaçada”.

Els Tallers de Noves Masculinitats redueixen les actituds masclistes

Intress promou, en coordinació amb els serveis d’atenció a joves migrants, els Tallers de Noves Masculinitats. Ara, per primer cop, s’han sotmès a una avaluació que constata la seva capacitat per reduir de manera apreciable les actituds masclistes a curt termini en un nombre reduït de sessions.  Roger Mancho, autor de l’avaluació, afegeix però, que “és necessari que vagin acompanyats d’actuacions complementàries, transversals i sostingudes en el temps, per tal que el canvi es consolidi al llarg termini”. El document s’ha presentat aquest 29 de gener en un webinar on hi han intervingut representants d’Intress i el propi autor.

Lafede.cat demana polítiques de justícia global i evitar discursos que fomentin la discriminació

Lafede.cat-Organitzacions per a la Justícia Global ha demanat, en un document dirigit a tots els partits del Parlament, “polítiques coherents amb els principis de la justícia global, definits a la Llei de Cooperació Internacional”. El document recull 50 demandes i reclama també als partits que no utilitzin “discursos que fomentin la discriminació de les persones per motius d’origen, ètnia o identitat cultural o sexual, l’odi o la xenofòbia”. | 50 propostes per a la justícia global

Amics de la Gent Gran proposa 7 mesures i un pacte per al 14F

Amb motiu de les eleccions, Amics de la Gent Gran ha publicat les seves propostes per garantir els drets de les persones grans. El document inclou 7 mesures en l’àmbit de drets fonamentals i igualtat d’oportunitats; participació social; model de cures; condicions dels centres residencials; qualitat de vida, seguretat i benestar; incorporació de la veu de les entitats, plataformes i consells de gent gran, i edatisme. A més, demanen a totes les forces que es comprometin a un pacte transversal contra la soledat i l’aïllament.

Territoris: reflex i condicionant de les desigualtats, cicle de conferències i debats

L’Institut Cerdà i la Fundació “La Caixa” estan organitzant aquest mes de febrer ‘Territoris: reflex i condicionant de les desigualtats’, un cicle de conferències i debats. Les dues darreres conferències seran sobre ‘Oportunitats als territoris per reduir les desigualtats‘, el dimarts 16 de febrer, i ‘La transició ecològica i desigualtat social‘, el dilluns 22 de febrer. L’entrada és gratuïta però cal reservar.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54, 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció